Ερευνητές του MIT προχώρησαν στην κατασκευή ενός επαναστατικού chip το οποίο υπόσχεται να δώσει λύσεις στον τομέα της φαρμακολογίας και ειδικότερα, να αντικαταστήσει τις ενέσεις φαρμάκων για χρόνιες ασθένειες. Συγκεκριμένα το chip αυτό μπορεί να εμφυτευτεί στους ασθενείς και να διαχειρίζεται ασύρματα έτσι ώστε να χορηγεί τις δόσεις τους με επαναλαμβανόμενο τρόπο.

 

Το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι τα πρώτα chip δοκιμάστηκαν σε ασθενείς με οστεοπόρωση στους οποίους χορηγείται η ουσία Τεριπαρατίδη, όπου έλαβαν μέρος επτά γυναίκες στις ηλικίες μεταξύ 65 και 70 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα chip χορήγησαν απροβλημάτιστα τις δόσεις των ασθενών χωρίς παρενέργειες. Η εμφύτευσή τους πραγματοποιήθηκε με τοπική αναισθησία και η ποσότητα του φαρμάκου που είναι ικανά να χορηγήσουν επαρκεί για τέσσερις μήνες.

 

bf28es.jpg

 

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το chip αυτό θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις ενέσεις και για άλλες ασθένειες όπως τα φάρμακα που χορηγούνται για την καταπολέμηση του καρκίνου και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Μελέτες έδειξαν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος χορήγησης φαρμάκων οδήγησε σε πιο τακτικές και συνεπείς δοσολογίες καθώς κάθε μία από αυτές είναι προκαθορισμένη και μετρημένη με ακρίβεια. Μελλοντικά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τροποποίηση του συγκεκριμένου chip έτσι ώστε να μπορεί να χορηγεί δόσεις από διαφορετικά φάρμακα ταυτόχρονα.

 

Link.png Site: computerworld.com