Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατασκεύασαν για πρώτη φορά ένα τρανζίστορ το οποίο αποτελείται από ανθρώπινο γενετικό υλικό (DNA και RNA).

“Οι βιολογικοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ερευνηθούν και να επαναπρογραμματιστούν τα φυσικά συστήματα, για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος αλλά και για τη βελτίωση της κυτταρικής θεραπευτικής” αναφέρει ο Drew Endy, επίκουρος καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο.

 

Αναφέρεται επίσης ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και άλλων πραγμάτων όπως οι ασθένειες και οι τοξίνες αλλά και για την καταστροφή κυτάρρων τα οποία πολλαπλασιάζονται με ρυθμό που δε μπορεί να ελεγχθεί.

 

Καθώς στα ηλεκτρονικά ένα τρανζίστορ μπορεί να ελέγχει τα ηλεκτρόνια, το “transcriptor” που κατασκευάστηκε έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την RNA πολυμεράση κατά μήκος ενός σκέλους DNA. Ουσιαστικά οι ερευνητές επαναχρησιμοποιούν ορισμένες πρωτεϊνες οι οποίες μπορούν να ελέγξουν την ροή της RNA πολυμεράσης καθώς κινείται στο σκέλος του DNA. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στην ομάδα να δημιουργήσει την “πολλαπλασιαστική γενετική λογική”.

 

Link.png Site: http://www.theblaze.com/stories/2013/03/30/a-computer-inside-a-living-cell-it-has-now-been-done/[/url]']theblaze.com