Δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος και μία 28χρονη, βρίσκονται πίσω από υπόθεση εξαπάτησης με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές από διάφορες ιστοσελίδες, μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δύο παθόντων, άγνωστος δράστης πραγματοποιούσε αναρτήσεις πώλησης κινητών τηλεφώνων σε ιστοσελίδες σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου, και με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται να καταβάλουν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή κατάθεσης σε τράπεζα. Αμέσως μετά οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία, προχωρώντας και σε αφαίρεση των επίμαχων αγγελιών, με τους παθόντες να μη λαμβάνουν ποτέ το συμφωνηθέν κινητό τηλέφωνο.

 

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή των δύο ημεδαπών, με την έρευνα να διαπιστώνει την εμπλοκή τους σε ακόμη 24 παρόμοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ανέρχεται στα €5628.

 

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση παρέχονται στο επίσημο δελτίο τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: astynomia