Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Michigan ανακοίνωσαν πως βρήκαν ένα σοβαρό μειονέκτημα στη μέθοδο κρυπτογράφησης RSA. Η μέθοδος αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται στις περισσότερες συσκευές στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η μέθοδος προϋποθέτει πως εφόσον ένα κλειδί είναι προσωπικό δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας, παρά μόνο αν κάποιος μαντέψει το κλειδί, λέει η καθηγήτρια Valeria Bertacco του τμήματος Electrical Engineering & Computer Science του πανεπιστημίου.

 

Όπως αποδεικνύεται όμως πειράζοντας την τροφοδοσία μια συσκευής, οι ερευνητές μπόρεσαν σε μόλις 100 ώρες να σπάσουν το κλειδί. Η αλλαγή της τάσης σε έναν υπολογιστή τον οδηγεί να κάνει λάθη στη μετάδοση πληροφοριών, αφήνοντας έτσι να φανούν μικρά κομμάτια του κλειδιού. Έτσι προκαλώντας αρκετά λάθη ώστε να φανούν όλα τα κομμάτια, είναι θέμα χρόνου να μπορέσουν να αναδημιουργήσουν το κλειδί αυτό, χωρίς να μείνουν ίχνη.

 

Αποδείξαμε πως είναι εφικτή μια επίθεση κατά του RSA βασισμένη σε σφάλματα αναφέρει ο καθηγητής Todd Austin, προσθέτοντας πως ο αλγόριθμος είναι πολύ καλός αλλά χρίζει βελτιώσεων.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr