Πρόσφατα, μία δικαστική διαταγή αναγκάζει την Apple να βοηθήσει το FBI στο “ξεκλείδωμα” του iPhone που ανήκει σε έναν από τους δράστες που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών στο Σαν Μπερναντίνο, στην Καλιφόρνια, αφού είχαν προλάβει να αφαιρέσουν την ζωή δεκατεσσάρων αθώων ανθρώπων.

Η Apple απάντησε αρνητικά στην διαταγή, και σε μία ανοιχτή επιστολή, ο CEO της εταιρείας Tim Cook, ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση. Αν και οι Google και Apple είναι αντίπαλοι στην αγορά των φορητών συσκευών, φαίνεται πως το ζήτημα που προέκυψε τις βρίσκει στην ίδια όχθη, και απέναντι από την δικαστική απόφαση.

 

Σε μία σειρά από tweets, ο Sundar Pichai, CEO της Google υπερασπίστηκε την θέση της Apple και του Tim Cook, ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τους πολίτες από το έγκλημα και την τρομοκρατία.

 

Ο Sundar Pichai επισημαίνει ωστόσο, ότι οι εταιρείες όπως οι Google είναι διατεθειμένες να συμμορφώνονται με έγκυρα νομικά αιτήματα. “Δημιουργούμε ασφαλή προϊόντα για να κρατούμε τα δεδομένα σας ασφαλή, και δίνουμε στις αρχές επιβολής του νόμου πρόσβαση σε δεδομένα που βασίζονται σε έγκυρες έννομες διαταγές” είπε μεταξύ άλλων. Ωστόσο σημείωσε, ότι το να ζητούν από εταιρείες όπως η Apple να ανοίξει μία κερκόπορτα θέτουν ένα πολύ ανησυχητικό προηγούμενο. Σύμφωνα με την Pichai “Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό όμως από το να ζητούν από τις εταιρείες να ενεργοποιήσουν κάποια δυνατότητα hacking στις συσκευές και στα δεδομένα πελατών. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ανησυχητικό προηγούμενο”.

 

Ο CEO της Google επίσης είπε, ότι ανυπομονεί να συμμετάσχει σε μία ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.






Link.png Site: Ubergizmo