Τα πουκάμισα είναι τα χειρότερα. Αλλά ας αφήσουμε και κάτι, ως το τελευταίο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει η τεχνολογία, μετά την παρουσίαση του πλυντηρίου, που πλένει, στεγνώνει και στην συνέχεια διπλώνει τα ρούχα.

Αν και το εγχείρημα έχει ξεκινήσει από το 2008, το Laundroid βρίσκεται επιτέλους καθοδόν για τα σπίτια όσων θα έχουν τα χρήματα –τουλάχιστον στην αρχή- να το αποκτήσουν. Την επόμενη χρονιά, όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να προ-παραγγείλουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Daiwa House, Panasonic και Seven Dreamers.

 

Ένα χρόνο μετά, οι τρεις εταιρείες θα προσφέρουν δοκιμαστικές συσκευές διπλώματος (Phase 1, 2017), και ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσουν να προσφέρουν μηχανές διπλώματος για μεγάλα ιδρύματα (Phase 2, 2018). Ένα χρόνο μετά από αυτή την φάση –θα είμαστε στο 2019 τότε- θα ξεκινήσουν να πωλούν τις καταναλωτικές συσκευές που θα είναι τύπου all-in-one, δηλαδή θα πλένουν, θα στεγνώνουν και θα διπλώνουν (Phase 3, /Laundroid All In One).

 

gallery_286955_2529_266485.jpg

 

Αυτή την περίοδο, το μηχάνημα που συνδυάζει ανάλυση εικόνας και ρομποτική για να ξεχωρίζει τα ρούχα και να τα διπλώνει με τον σωστό τρόπο, βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

 

Οι εταιρείες πάντως στην έκθεση CEATEC πραγματοποίησαν σχετική επίδειξη –αν και δεν αποκάλυψαν όλα όσα θα μπορούσαν κρατώντας πολλά μυστικά- της τεχνολογίας ενώ έδωσαν και στην δημοσιότητα ένα σχετικό video.

 



Link.png Site: Engadget