Με περισσότερα από δέκα headsets να βρίσκονται σε διάφορες φάσης ανάπτυξης, θα πρέπει να υπάρξει ένας αντικειμενικός τρόπος να γνωρίζουμε πόσο καλά λειτουργούν τόσο μόνα τους, όσο και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Futuremark ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του VRMark, ενός VR (Virtual Reality) benchmark, που έχει στόχο του κατασκευαστές, τους αναλυτές, τεχνικούς, και δημοσιογράφους για να μετρούν την υστέρηση (latency) και την ακρίβεια. Το VRMark θα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό hardware και software για να είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

 

Το VRMark θα δοκιμάζει πόσο καλά τα πηγαίνει ένα σύστημα VR όταν προσφέρει υψηλής ποιότητας εμπειρίες με περιεχόμενο όπως φωτογραφίες, videos, παιχνίδια και προσομοιώσεις. Επίσης θα δοκιμάζει την ικανότητα κάθε συστήματος να προσφέρει με σταθερότητα υψηλό frame rate σε διάφορες ρυθμίσεις, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για μία καλή εμπειρία VR.

 

Το νέο VR benchmark της Futuremark επίσης θα μετράει την υστέρηση καρέ, την αποκριτικότητα και την ακρίβεια των αισθητήρων κάθε VR headset (η χαμηλή υστέρηση, αποτελεί σημαντικό συστατικό για να αποφευχθεί η ναυτία). To benchmark αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, και η εταιρεία ενθαρρύνει τους κατασκευαστές VR να πάρουν μέρος στο Benchmark Development Program της εταιρείας.

 

Link.png Site: The Next Web