Η Google δεν είναι η μοναδική εταιρεία που “ψάχνεται” με το eye-tracking στην εικονική πραγματικότητα για να κάνει ακόμα περισσότερο αληθοφανή την εμπειρία. Το ίδιο συμβαίνει και με την Oculus VR, την εταιρεία που ανήκει στο Facebook και έχει ρίξει στο εμπόριο το RiFT μεταξύ άλλων.

Η Oculus VR ανακοίνωσε ότι μόλις εξαγόρασε το Δανέζικο startup The Eye Tribe, μία μικρή εταιρεία που ειδικεύεται στην δημιουργία software developer kits που φέρνουν τα controls μέσω της οράσεως σε smartphones, tablets και PCs. Τώρα, η τεχνολογία της εταιρείας αυτής ανήκει στην Oculus VR, σε έναν από τους υψηλότερου προφίλ κατασκευαστές head-mounted displays εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο.

 

Αν και η Oculus VR δεν άργησε να ανακοινώσει την εξαγορά, δεν αναφέρθηκε στο ποσό που δαπάνησε για την εξαγορά, ούτε στους όρους της εξαγοράς αλλά ούτε και στο μέλλον της The Eye Tribe και του εργατικού δυναμικού της. Επίσης, δεν αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να εξαγοράσει το startup αν και αυτό είναι μάλλον ξεκάθαρο: βλέπετε, η The Eye Tribe εργαζόταν πάνω στο foveated rendering για VR, μία τεχνολογία που αυξάνει σημαντικά την απόδοση, με το να γίνεται rendering μόνο στο τμήμα της εξομοίωσης που είναι ορατό απευθείας στον χρήστη.

 

Όπως και να έχει, και όποιος και αν είναι ο λόγος της εξαγοράς, το επόμενο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί στην εικονική πραγματικότητα είναι το eye tracking, και από ότι φαίνεται η The Eye Tribe θα βοηθήσει την Oculus VR να μειώσει ή να αποτρέψει τη ναυτία στις εμπειρίες προσομοίωσης.

 

Link.png Site: Engadget