Μετά από διαρροές και δηλώσεις που έκαναν λόγο για τις «απίστευτες δυνατότητές του οι οποίες θα φέρουν την επανάσταση», αλλά και την τεράστια χρηματοδότηση που πλησιάζει τα 2 δισ. δολάρια, η Magic Leap μας δίνει επιτέλους μια πρώτη γεύση του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας που ετοιμάζει με την ονομασία One.

Στην ουσία η εταιρεία παρουσίασε την έκδοση του συστήματός της η οποία θα διατεθεί σε προγραμματιστές μέσα στο 2018 χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες ούτε για την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά ούτε για την τιμή του. Παρόμοια τακτική ακολούθησαν και οι άλλοι μεγάλοι παίκτες στο χώρο της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας όπως η Oculus, η HTC και η Microsoft, πριν την εμπορική κυκλοφορία στην περίπτωση των δύο πρώτων. Το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας αποτελείται από τρία κομμάτια:

 

- Lightwear: το κύριο σύστημα ή αλλιώς τα γυαλιά που έρχονται με ιδιαίτερο σχεδιασμό και τα οποία υποστηρίζουν την τεχνολογία "Digital Lightfield" που έχει αναπτύξει η Magic Leap. Eνσωματώνει όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες πολλαπλούς αισθητήρες και κάμερες. Παραμένει μυστήριο το κατά πόσο η εταιρεία έχει λύσει το πρόβλημα του περιορισμένου οπτικού πεδίοιυ που συναντάμε στο Hololens της Microsoft.

 

kcrdthu0qm9yfhapt4va.jpg

 

- Lightpack: ο υπολογιστής στον οποίο θα βασίζεται το Magic Leap One, με στρογγυλό σχεδιασμό και το οποίο παρέχει την απαραίτητη επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται το σύστημα για να λειτουργήσει. Διαθέτει μικρό σχήμα, ο χρήστης μπορεί να το φορέσει πάνω του ενώ συνδέεται με τα AR γυαλιά μέσω καλωδίου.

 

p31vfjkmohvuxrknp1s2.jpg

 

- Χειριστήριο: Το χειριστήριο του συστήματος που επιτρέπει την πλοήγηση στα μενού των εφαρμογών και παιχνιδιών που τρέχει ο χρήστης.

 

Όλα τα παραπάνω αφορούν το hardware αλλά σε καμία περίπτωση δε μας δίνουν οποιαδήποτε γεύση της πολλά υποσχόμενης εμπειρίας που υπόσχεται η Magic Leap και η οποία θα είναι σε θέση «να αντικαταστήσει συσκευές όπως η τηλεόραση, ο υπολογιστής και το smartphone» όπως χαρακτηριστικά έχουν αναφέρει κατά το παρελθόν τα στελέχη της εταιρείας.

 

Στον τομέα του λογισμικού θα πρέπει να περιμένουμε στις αρχές του 2018 το Creator Portal μέσω του οποίου οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν εργαλεία αλλά και οδηγούς που θα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη εφαρμογών για το Magic Leap One. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας και να συμπληρώσουν το e-mail τους στην ειδική φόρμα προκειμένου να ενημερωθούν για κάθε εξέλιξη.

 

Link.png Site: TechCrunch
Link.png Site: https://www.magicleap.com/[/url]']Magic Leap