Έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 4.5 δισ. δολαρίων από κολοσσούς στο χώρο της τεχνολογίας όπως η Google και την Alibaba, η εταιρεία Magic Leap υπόσχεται τα τελευταία χρόνια ότι θα κυκλοφορήσει ένα προϊόν που θα φέρει την επανάσταση στο χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας.

Ελάχιστοι έχουν δει από κοντά το προϊόν, με την εταιρεία να κυκλοφορεί μόνο κάποια βίντεο που δείχνουν το πως δουλεύει η τεχνολογία. Όμως τα πράγματα ίσως να μην είναι όπως ακριβώς θέλει να τα παρουσιάσει η Magic Leap, με την ιστοσελίδα The Information να δημοσιεύει άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι η τεχνολογία της Magic Leap δεν είναι τόσο επαναστατική και ότι στην ουσία έχει ξεπεραστεί ήδη από το Hololens της Microsoft. Το δημοσίευμα στηρίζεται σε δοκιμή που πραγματοποίησε ο αρθρογράφος αλλά και σε άλλες πηγές που ρίχνουν φως σε μια εταιρεία που τα τελευταία χρόνια την περιτριγυρίζει ένα πέπλο μυστηρίου, ανεβάζοντας την ίδια ώρα τον πήχη των προσδοκιών με διθυραμβικές δηλώσεις των στελεχών της ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Σε ένα από τα κεντρικά σημεία του άρθρου, γίνεται αναφορά για τα βίντεο που έχει δημοσιοποιήσει η Magic Leap και τα οποία στη θεωρία δείχνουν στην πράξη τις δυνατότητες της τεχνολογίας της. Ένα από αυτά, μας δείχνει ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται στα γραφεία της εταιρείας, με εντυπωσιακά στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας όσο και εξαιρετικά γραφικά. Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι ποτέ δεν υπήρξε κάποιο τέτοιο παιχνίδι, και ότι αυτό δε δείχνει καθόλου την τεχνολογία στην πράξη. Μάλιστα όπως φανερώνει και το λογότυπο στο δεξί μέρος, το βίντεο έχει δημιουργηθεί από την WETA Workshop που ασχολείται με τη δημιουργία ειδικών εφέ για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

 

 

Σε συνέντευξή του, ο CEO της Magic Leap, Rony Abovitz, έδειξε στο δημοσιογράφο μια πρωτότυπη συσκευή-κράνος η οποία είχε μεγάλο μέγεθος και ήταν συνδεδεμένη με έναν υπολογιστή με αρκετά καλώδια. Πολλά από τα στοιχεία του demo, έχουν αρκετές ομοιότητες με το Hololens, όμως σε πολλές περιπτώσεις οι εικόνες ήταν πιο θαμπές. Υπενθυμίζουμε ότι το Hololens βρίσκεται ήδη σε περιορισμένες αγορές, διαθέσιμο προς αγορά με τιμή $3.000. Πηγές αναφέρουν ότι η πρωτότυπη συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για επίδειξη σε υποψήφιους χρηματοδότες, είχε μεγάλο μέγεθος και απείχε αρκετά από την εμπορική συσκευή σε μορφή γυαλιών που οραματίζεται η εταιρεία. Ένας λόγος που αυτό δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα είναι τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Magic Leap με την τεχνολογία οπτικών ινών, κάτι που την έχει οδηγήσει σε αλλαγή πλάνων.

 

Πάντως στη συνέντευξη, ο Abrovitz επέδειξε ένα νέο πρωτότυπο που είχε το σχήμα και το μέγεθος γυαλιών, όμως δεν προχώρησε στην ενεργοποίησή τους, λέγοντας ότι ήταν ελάχιστα πιο ικανό από τα άλλα πρωτότυπα. Επιπλέον διέψευσε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον τεχνολογία που είναι όμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η Microsoft στο Hololens. Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, ο CEO της Magic Leap έκανε λόγο για «κακεντρεχείς δημοσιογράφους τεχνολογίας», καλώντας τον κόσμο να «πιστέψει στην εταιρεία». Η νεότερη ανακοίνωση της Magic Leap που αναρτήθηκε προχθες, αναφέρει για την πρόοδο της ανάπτυξης του συστήματος, χωρίς να υπάρχει για μία ακόμη φορά κάποια ενημέρωση για το πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του προϊόντος.

 

Link.png Site: ']The Information
Link.png Site: https://www.engadget.com/2016/12/08/reality-of-magic-leap-could-be-further-away-than-we-thought/']Engadget