Ο LED λαμπτήρας LIFX κάνει επίσημα την παρουσία του στη χώρα μας, έχοντας αποτελέσει ένα από τα πιο δημοφιλή εγχειρήματα στην ιστοσελίδα Kickstarter, συγκεντρώνοντας για την ανάπτυξη του από δωρεές το ποσό του 1.3 εκ. δολαρίων.

Με το iPhone, Android η Windows smartphone σας μπορείτε να ελέγξετε μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως το dimming, τη θερμοκρασία λευκού αλλά και το χρώμα μέσα από μια τεράστια παλέτα χρωμάτων η οποία αλλάζει εντελώς το χρωματισμό του χώρου σας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η μέγιστη φωτεινότητα της LIFX φτάνει τα 1000 lumens που αντιστοιχεί σε μια κλασσική λάμπα των 70 watt με τη διαφορά ότι καταναλώνει μόλις 17 watt.

 

Ακόμα το LIFX μπορεί να συντονιστεί με τη μουσική που παίζει στο χώρο σας και να λειτουργήσει ως ένα μικρό φωτορυθμικό με αλλαγές χρωμάτων ανάλογα με τον ρυθμό. Αναλαμβάνει και να σας ξυπνήσει, με τη φωτεινότητα να αυξάνει σταδιακά μέχρι την ώρα που έχετε δηλώσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν ξεχάσετε το φως ανοιχτό μόλις βγείτε από το σπίτι σας, αφού μπορείτε να ρυθμίσετε το LIFX να σβήσει αυτόματα ενώ σύντομα θα υπάρξει δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού έτσι ώστε να δίνετε την εντύπωση ότι το σπίτι σας κατοικείται, ακόμα και αν βρίσκεστε πολύ μακρυά.

 

 

Η λειτουργία κάθε λαμπτήρα LIFX δεν προϋποθέτει τη χρήση κάποιου άλλου εξαρτήματος και το κόστος της έχει οριστεί στα €89 με αποκλειστική διάθεση από το δίκτυο καταστημάτων Καυκάς. Η εταιρεία παρέχει εγγύηση 3 ετών ενώ η συνολική διάρκεια ζωής κάθε λαμπτήρα υπολογίζεται από τον κατασκευαστή περίπου στις 40.000 ώρες.