Ένα εντελώς νέο drone παρουσιάζει σήμερα η DJI, το Spark, το οποίο θέλει να κάνει τη χρήση της συγκεκριμένης κατηγορίας πολύ πιο εύκολη, απευθυνόμενη κυρίως σε όσους ψάχνουν μια οικονομική και αξιόπιστη πρόταση.

Το Spark είναι το μικρότερο, εξυπνότερο και πιο εύκολο στο χειρισμό drone που έχει κατασκευάσει ποτέ η DJI ενώ η τιμή του είναι και η μικρότερη που έχουμε δει ποτέ σε νέο προϊόν της εταιρείας, αφού έχει οριστεί στα $499/€599. Η φορητότητα και η ευκολία χρήσης είναι τα κυρίαρχα όπλα του νέου drone, με το μέγεθος του να μην είναι μεγαλύτερο από ένα κουτάκι αναψυκτικού, ενώ το βάρος του είναι μόλις στα 270 γραμμάρια.

 

Ο χειρισμός του Spark μπορεί να γίνει είτε μέσω του ειδικού χειριστηρίου που η αγορά του είναι προαιρετική, είτε μέσω χειρονομιών (gestures) που πραγματοποιεί ο χρήστης στην κάμερα. Με τα χέρια του μπορεί να υποδείξει στο drone τη θέση που πρέπει να πάρει για τη λήψη μιας φωτογραφίας ή βίντεο ενώ με άλλη κίνηση μπορεί να γίνει άμεσα η λήψη. Η απογείωση και η προσγείωση του Spark μπορεί να γίνει από την παλάμη του κατόχου του, ενώ στην περίπτωση που αυτός διαθέτει το χειριστήριο, μπορεί να φτάσει σε απόσταση 2χλμ.

 

Η κάμερα έχει ανάλυση 12MP ενώ μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο στην Full HD ανάλυση. Διαθέτει ακόμα αισθητήρες για την αποφυγή εμποδίων ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 16 λεπτά, η μεγαλύτερη για ένα drone σε αυτό το μέγεθος. Η φόρτιση του μπορεί να γίνει ακόμα και με τη χρήση ενός microUSB φορτιστή. Μέσω smartphone, υπάρχει δυνατότητα αυτοματοποιημένων εντυπωσιακών λήψεων με ελάχιστη προσπάθεια από τον χρήστη μέσω της λειτουργίας QuickShot. Μάλιστα από την εφαρμογή DJI Go 4, είναι δυνατή η επεξεργασία ενός βίντεο και ο εύκολος διαμοιρασμός του μέσω e-mail ή στα social media.

 

 

Κυκλοφορεί στις 15 Ιουνίου σε πέντε χρώματα, Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red, και Sunrise Yellow.