Η ZEISS εισέρχεται στο χώρο των συσκευών εικονικής πραγματικότητας, με το ZEISS VR One. Το VR One της ZEISS ακολουθεί παρόμοια λογική με αυτή του Gear VR της Samsung, και έτσι δεν ενσωματώνει οθόνη ή το απαραίτητο hardware όπως για παράδειγμα το Oculus RIFT.

Έτσι, απαιτεί από το χρήστη να χρησιμοποιήσει το δικό του smartphone, για να ενεργοποιήσει και να καταστήσει τη συσκευή λειτουργική. Σε αντίθεση με το Samsung Gear VR, που συνεργάζεται μόνο με το Galaxy Note 4, η συσκευή εικονικής πραγματικότητας της ZEISS συνεργάζεται με ποικιλία smartphones, που διαθέτουν διαγώνιο οθόνης που κυμαίνεται μεταξύ 4.7 ιντσών και 5.2 ιντσών.

 

Το μόνο που απατείται, είναι η προμήθεια του κατάλληλου tray (θήκη, η οποία εισέρχεται συρταρωτά σε κατάλληλη υποδοχή της συσκευής), με τη ZEISS να προσφέρει για την ώρα trays για το iPhone 6 και Galaxy S5. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και άλλα trays για δημοφιλή smartphones.

 

Το VR One της ZEISS είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελίες και οι αποστολές των πρώτων μονάδων θα ξεκινήσουν πριν τα Χριστούγεννα. Το κόστος της συσκευής είναι $99.9 (περιλαμβάνεται ένα tray). Κάθε επιπλέον tray κοστίζει $9.90.

 

gallery_286955_1388_6337.jpg

 

gallery_286955_1388_22930.jpg

 

gallery_286955_1388_7758.jpg

 

Όσο αφορά στις εφαρμογές, η εταιρεία θα συμπεριλάβει δύο multimedia apps της ZEISS με τη συσκευή, που είναι συμβατές με iOS ή Android, και οι οποίες επιτρέπουν τη παρακολούθηση ταινιών, φωτογραφιών και του Google Street View σε 3D ενώ προσφέρουν και δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

 

Αυτό που μένει, είναι εταιρείες ανάπτυξης εφαρμογών και developers να ενδιαφερθούν να δημιουργήσουν εφαρμογές για το VR headset της ZEISS, αλλιώς η συσκευή θα αποτύχει να προσελκύσει πελάτες, παρά την ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή της.

 

gallery_286955_1388_8980.jpg

 

Link.png Site: PhoneArena