H Withings είναι γνωστή για διάφορα ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη που έχουν σχέση με τη γυμναστική, συνδυάζοντας όμορφο σχεδιασμό με χρήσιμες δυνατότητες, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση των πρώτων έξυπνων ρολογιών της εταιρείας των Activité και Activité Pop.

Για να είμαστε ακριβείς, τα δύο ρολόγια της εταιρείας δε μπορούν να συγκρηθούν με τις λύσεις των εταρειών που στηρίζονται σε πλατφόρμες όπως το Android Wear, το Tizen OS και το Watch OS αφού είναι στην ουσία fitness trackers με περιορισμένες δυνατότητες, σε μορφή όμως ενός πολύ όμορφου ρολογιού.

 

IMG_20150905_180436.jpg

 

Μπορέσαμε να τα δούμε από κοντά, στον εκθεσιακό χώρο της Withings στην έκθεση IFA 2015, με την εταιρεία να ανακοινώνει με την ευκαιρία και μια νέα αναβάθμιση με την οποία και τα δύο μοντέλα αποκτούν δυνατότητα μέτρησης επιδόσεων κατά το κολύμπι. Η δυνατότητα αυτή έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες λειτουργίες που έχουν σχέση με τη γυμναστική όπως το τρέξιμο, της ανάλυσης ύπνου, του βηματόμετρου και άλλων διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων. Η ανάλυση και εμφάνιση των δεδομένων γίνεται στο smartphone σας είτε αυτό είναι iPhone είτε Android, με όμορφα σχεδιαγράμματα ενώ η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth.

 

IMG_20150905_180428.jpg

 

Συγκριτικά τα δύο μοντέλα έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, με την ποιότητα κατασκευής να διαφέρει σημαντικά στο Activite το οποίο μπορεί να σχεδιάζεται στη Γαλλία όμως κατασκευάζεται στην Ελβετιά, και παράλληλα διακρίνεται για το ανοξείδωτο ατσάλι και το κρύσταλλο ζαφείρι που προστατεύει την οθόνη. Ο σχεδιασμός και των δύο ρολογιών είναι κορυφαίος, με έντονη την αίσθηση πολυτέλειας ενώ λόγω και τον περιορισμένων δυνατοτήτων, η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει ακόμα και τους 8 μήνες.

 

 

Οι τιμές που έχει ανακοινώσει η Withings είναι στα €150 για το Activité Pop και στα €390 για το Activité.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ