Η χθεσινή παρουσίαση της Oculus έκρυβε αρκετές εκπλήξεις, με την παρουσίαση όμως του Mark Zuckerberg να είναι σίγουρα ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν.

Αναφερόμενος στην επόμενη φάση ανάπτυξης της εικονικής πραγματικότητας όπου τουλάχιστον για την Oculus είναι η ανάπτυξη διάφορων «κοινωνικών εμπειριών», ο συνιδρυτής του Facebook προχώρησε σε ένα εντυπωσιακό demo με την ονομασία Social VR. Σκοπός του demo ήταν να δείξει τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η εικονική πραγματικότητα στην καθημερινότητά μας, ειδικά σε ότι αφορά σε συναναστροφές με άλλο κόσμο, ένας από τους λόγους άλλωστε που το Facebook εξαγόρασε την Oculus πριν δύο χρόνια.

 

Στο εικονικό κόσμο, κάθε άτομο εμφανίζεται με το δικό του avatar όπως άλλωστε και σε άλλους εικονικούς κόσμους που έχουμε δει σε παιχνίδια υπολογιστών όπως το Second Life. Η διαφορά είναι ότι το avatar εκτός από την εμφάνιση, διαθέτει και εκφράσεις προσώπου με το άτομο να επιλέγει με το πάτημα του σχετικού πλήκτρου στο χειριστήριο Oculus Touch, που κάνει πιο «ζωντανή» την όλη συνομιλία. Ακόμα είδαμε τον Zuckerberg με άλλα δύο άτομα να παίζουν χαρτιά και σκάκι, να βλέπουν τηλεόραση, να ξιφομαχούν δημιουργώντας άμεσα τα δικά τους ψηφιακά ξίφη, ενώ ταξίδεψαν με το πάτημα ενός κουμπιού στον Άρη αλλά και στο βυθό της θάλασσας.

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του demo ήταν η πραγματοποίηση βιντεοκλήσης μέσα στον εικονικό κόσμο και με τη χρήση του Facebook Messenger, κάτι που δείχνει πως μπορούν οι δύο «κόσμοι» να συγκλίνουν μεταξύ τους, ενισχύοντας τον χαρακτηρισμό του Zuckerberg πως η εικονική πραγματικότητα θα είναι η επόμενη σημαντική υπολογιστική πλατφόρμα.