Στη MWC του 2024, στη Βαρκελώνη, είδαμε και το Clicks, μια θήκη που προσθέτει απτό πληκτρολόγιο στα iPhone.

Aν γεννήθηκες μετά το 2000, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη σου δόθηκε η ευκαιρία να γευτείς τις χαρές -και τον εκνευρισμό- που προκαλούσε η ύπαρξη απτού πληκτρολογίου στο κινητό του, κι αυτό είναι πραγματικά κρίμα. Παρότι οι οθόνες αφής συνήθως είναι τέλειες (γρήγορη, ακριβής και ομαλή απόκριση), είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία να πληκτρολογείς ένα κείμενο με τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού πληκτρολογίου: σου προσφέρει μια αίσθηση απλή, απτή και θαυμάσια μηχανική. Και κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή της η νέα θήκη Clicks, καθώς έρχεται να προσφέρει την εμπειρία ενός απτού πληκτρολογίου στη σειρά κινητών iPhone.

Η θήκη Clicks ενσωματώνει ένα πληκτρολόγιο το οποίο παραπέμπει στα θρυλικά Blackberry, το οποίο κουμπώνει πάνω στο iPhone σου. Διαθέτει τολμηρό σχεδιασμό, με καλές αναλογίες και είναι συμβατό με τα μοντέλα της σειράς 14 και 15. Παρουσιάστηκε στη ΜWC του 2024 και οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά, για όσους θα ήθελαν ένα πληκτρολόγιο στο iPhone τους.

clicks_1.jpg.14df6aef666577762c3fdac8be21553c.jpg

Η κατασκευή είναι στιβαρή, το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά φτηνό δείχνει, η όλη θήκη είναι ανθεκτική, ικανή να προστατέψει τη συσκευή που περιβάλει ενώ τα διάφορα χρώματα στα οποία διατίθεται -και ιδίως το κίτρινο- είναι ζωηρά και κάνουν τις συσκευές να ξεχωρίζουν. Παράλληλα, οι Clicks αποδεικνύονται εύκολες στη χρήση, καθώς διαθέτουν πλήκτρα συντομεύσεων για τη χρήση emoji ή την αλλαγή γλώσσας.

Πίσω από τη δημιουργία του Clicks βρίσκεται ο γνωστός YouTuber, Mr. Mobile (Michael Fisher), ο οποίος μας έδειξε και το πως ακριβώς λειτουργεί το πληκτρολόγιο με τις διάφορες συντομεύσεις και αυτοματισμούς να κάνουν την πληκτρολόγηση παιχνιδάκι μετά από μια μικρή περίοδο ενασχόλησης.Οι θήκες Clicks είναι ήδη διαθέσιμες για  παραγγελία σε δύο χρώματα, Bumblebee Yellow και London Sky (καμία μπηχτή για τον καιρό του Λονδίνου εδώ...) με τις τιμές να ξεκινούν από τα 139 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο. Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για πολύ υψηλή τιμή, για μια θήκη ενός iPhone. Το κατά πόσο θα αποφασίσει κανείς να προχωρήσει σε αγορά εξαρτάται, τελικά, από το πόσο αξιολογεί την ευκαιρία για μια επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν των απτών πληκτρολογίων έναντι των ψηφιακών. Πάντως, σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής και ευκολίας χρήσης, οι εντυπώσεις ήταν σίγουρα κάτι παραπάνω από καλές. 

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 15