Όπως είχε υποσχεθεί, η εταιρεία GoPro που είναι γνωστή για τις action cams που κατασκευάζει, ανακοίνωσε το πρώτο της drone με την ονομασία Karma.

Η πρόταση της GoPro, έχει στόχο να αποτελέσει το Karma ένα drone που θα είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί έτσι ώστε «ο κάτοχος τους να μην αναρωτιέται αν θα πρέπει να το πάρει μαζί του αλλά για ποιο λόγο να μη το συμπεριλάβει στις εξορμήσεις του». Για το σκοπό αυτό τα πτερύγια του Karma μπορούν να διπλώσουν κάνοντας την τοποθέτησή του μέσα στο ειδικό backpack εύκολη υπόθεση. Παρόμοια τακτική θα ακολουθήσει σύντομα και η DJI με ένα νέο drone που αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα και το οποίο σύμφωνα με διαρροές, θα έχει την ονομασία Mavic.

 

Επανερχόμενοι στο Karma, στη συσκευασία περιλαμβάνεται το χειριστήριο το οποίο διαθέτει σχεδιασμό clasmhell, με τη μία πλευρά του μόλις το ανοίξετε να περιλαμβάνει μόνο την οθόνη αφής και την άλλη μόνο τα πλήκτρα και τα joysticks ελέγχου. Η αυτονομία πάντως δεν εντυπωσιάζει αφού κυμαίνεται περίπου στα 20 λεπτά.

 

 

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες καταγραφής βίντεο και φωτογραφιών, το drone της GoPro φυσικά υποστηρίζει τις νέες κάμερες της εταιρείας όπως τη Hero 5 Black και τη Hero 5 Session αλλά και το μοντέλο Hero 4. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει ένα gimbal τριών αξόνων που αναλαμβάνει τη σταθεροποίηση της κάμερας ενώ η θέση της κάνει αδύνατη την εμφάνιση των πτερυγίων στο τελικό βίντεο. Μάλιστα το gimbal μπορεί να αφαιρεθεί από το drone και να τοποθετηθεί σε ένα ειδικό stick που περιλαμβάνεται στη συσκευασία και επιτρέπει την εγγραφή σταθερού βίντεο, αυτή τη φορά στο έδαφος, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το DJI Osmo.

 

karma_13.0.jpg

 

Όπως και τα περισσότερα drones της αγοράς, η απογείωση και προσγείωση του Karma γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου όπως επίσης και για την επιστροφή στη βάση του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν διαθέτει GPS δέκτη ή χρησιμοποιεί αυτόν του smartphone σας. Κυκλοφορεί στις 23 Οκτωβρίου με τιμή $799 χωρίς να περιλαμβάνεται στη συσκευασία κάποια κάμερα, ενώ με την Hero 5 Session η τιμή ανεβαίνει στα $999 και στα $1099 για τη Hero 5.

 

Link.png Site: TheVerge