Μετά την πρώτη καθυστέρηση το καλοκαίρι του 2021, έχουμε ακόμη μία που μεταφέρει την κυκλοφορία του στο δεύτερο εξάμηνο του 2022

Το περασμένο έτος είχε προγραμματιστεί να διατεθεί το Matter, ένα κοινό πρότυπο για έξυπνα σπίτια, σχεδιασμένο να ενώσει όλα τα έξυπνα gadget του σπιτού από διάφορους κατασκευαστές. Παρά τις σκέψεις από πολλά μέσα του χώρου, όλα φάνηκαν να κυλούν ομαλά για την αρχική κυκλοφορία προς το τέλος του 2021, κάτι που τελικά δεν έγινε. Και δυστυχώς για όσους περιμένουν την κυκλοφορία του μέσα στο πρώτο μισό του 2022, ια απογοητευτεί καθώς έλαβε εκ νέου καθυστέρηση.

Ένας αντιπρόσωπος της Connectivity Standards Alliance (CSA) ενημέρωσε το The Verge για τα επικείμενα σχέδια του οργανισμού για το Matter, τα οποία δυστυχώς περιλαμβάνουν και μια ακόμη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τη CSA, το SDK (software development kit) χρειάζεται επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθεί, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του Matter ως ιδέα ενοποίησης. Ουσιαστικά υπάρχουν πολλές εταιρείες που ενδιαφέρονται και θέλουν να περιλαμβάνονται οι συσκευές τους, κάτι που χρειάζεται χρόνο για να εφαρμοστεί σωστά στο λογισμικό για να λειτουργεί με κάθε συσκευή.

Παρά τη νέα καθυστέρηση, η CSA είναι βέβαιη για το νέο διάστημα κυκλοφορίας. Με συσκευές από περισσότερες από 50 διαφορετικούς κατασκευαστές υπό δοκιμές, φαίνεται εφικτή η κυκλοφορία στην εορταστική περίοδο του έτους, με τα πρώτα προιόντα να είναι συμβατά με Alexa, Google Assistant, ακόμα και το HomeKit της Apple. Οι δοκιμές όμως δε μπορούν να ξεκινήσουν πριν την περίοδο επικύρωσης προδιαγραφών, οι οποίες θα γίνουν το καλοκαίρι και θα χρειαστούν έως και 8 εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Με τόσο απαιτούμενο χρόνο για τις δοκιμές, η κυκλοφορία των Matter gadgets αναμένεται να γίνει το νωρίτερο το 2023.

Φυσικά οι ημερομηνίες αυτές προϋποθέτουν να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση, κάτι που είναι δύσκολο δεδομένου της κατάστασης. Παρόλα αυτά είναι θετικό και ενθαρρυντικό που η CSA είναι ανοιχτή για το τι απαιτείται ώστε το πρότυπο να λειτουργεί σωστά. Κι αν όντως λειτουργεί όπως είναι ο στόχος της CSA, τότε θα αξίζει την επιπλέον αναμονή.

  • Thanks 1