Λόγος για την καθυστέρηση σύμφωνα με τις Apple, Google και Amazon είναι πως δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού

Την καθυστέρηση του Matter πρότυπου για έξυπνα σπίτια ανακοίνωσε η Connectivity Standards Alliance (στην οποία συμμετέχουν Apple, Google και Amazon), το οποίο έχει σκοπό να ενοποιήσει τα οικοσυστήματα των μεγαλύτερων παρόχων συσκευών για έξυπνα σπίτια.

Πριν την τελική του ονομασία, το Matter ήταν γνωστό ως Project CHIP, που είναι μια ενοποιημένη σύνδεση βασισμένη σε IP, με στόχο να προσφέρει ένα ενιαίο κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας για developers που κατασκευάζουν IoT (Internet of Things) συσκευές. Η συμμαχία εταιριών αρχικά είχε ανακοινώσει την διάθεσή του προς το τέλος του τρέχον έτους.

Σύμφωνα με την Connectivity Standards Alliance, το Matter είναι ολοκληρωμένο όσον αφορά τις λειτουργίες που θα υποστηρίζει. Το πρόβλημα που προέκυψε είναι πως συνεχίζεται η ανάπτυξη του λογισμικού ανάπτυξης (SDK), όπως και οι αιτήσεις για το ποιοι θα είναι οι developers που θα έχουν πιστοποιημένη έγκριση για την ανάπτυξη λογισμικού.

Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον στο να χρησιμοποιήσουν το Matter ως το πρότυπό τους, οι οποίοι μεταξύ άλλων είναι οι Amazon, ASSA ABLOY, Comcast, Espressif Systems, Eve Systems, Google, Grundfos Holding A/S, Huawei, Infineon Technologies, LEEDARSON, Legrand, Nanoleaf.