Το Smarttress της Ισπανικής εταιρείας Durmet, είναι ένα έξυπνο στρώμα που στέλνει ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη, κάθε που φορά που βρίσκεται "σε χρήση".

Στο διαφημιστικό που έχει κυκλοφορήσει για το προϊόν, η εταιρεία δεν διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι το προϊόν απευθύνεται σε όσους δεν εμπιστεύονται τον/την σύντροφό τους και ανησυχούν για πιθανή απιστία. Μάλιστα, η εταιρεία κάνει λόγο και για παγκόσμια κρίση απιστίας, η οποία μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του καθενός.

 

Η εφαρμογή του Smarttress μπορεί να μετράει τη διάρκεια χρήσης του στρώματος, καθώς και την ένταση. Ένα από τα μηνύματα που παρουσιάζονται στο διαφημιστικό λέει ότι: "Μπορεί να μην είναι πιστός ο σύντροφός σας, αλλά τουλάχιστον το στρώμα σας είναι".

 

Το Smarttress αναμένεται να κυκλοφορήσει με τιμή $1750. Όπως είναι αναμενόμενο, τα σχόλια στο ίντερνετ για το συγκεκριμένο προϊόν είναι αρνητικά σε μεγάλο βαθμό, ενώ ορισμένα υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αληθινό προϊόν. Για να αποδείξει ότι το στρώμα είναι αληθινό, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο, στο οποίο το Smarttress δοκιμάζεται σε ένα event στη Μαδρίτη.

 

 

Ο Antonio Muino, εκπρόσωπος της εταιρείας, δηλώνει ότι η Durmet κατασκευάζει προϊόντα που σχετίζονται με τον ύπνο από το 2012, ενώ διαθέτει 10 υπαλλήλους, με παραγωγή 70 στρωμάτων την ημέρα.

 

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός πελατών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά του συγκεκριμένου στρώματος. Τα πρώτα τεμάχια του Smarttress βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της παραγωγής.

 

 

Link.png Site: Recode