Η εταιρεία Axis που ειδικεύεται στην κατασκευή drones παρουσίασε το νέο quadcopter Vidius, το οποίο είναι τόσο μικρό που χωράει στην παλάμη του χεριού σας.

Το Axis Vidius των 4,3 εκατοστών και των 250 γραμμαρίων, σύμφωνα με την κατασκευάστρια είναι τα μικρότερο drone που εξοπλίζεται με κάμερα, ενώ επιπλέον ο ιδιοκτήτης του δεν χρειάζεται να το δηλώσει στην FAA (Federal Aviation Administration) των ΗΠΑ (όλοι οι Αμερικανοί χρήστες μεγάλων drones πρέπει να τα δηλώσουν).

 

Με κόστος μόλις $95, όσοι το αποκτήσουν δεν μπορούν να περιμένουν ποιότητα υλικού GoPro, ωστόσο η μικροσκοπική κάμερα του Vidius είναι ικανή για livestreaming σε ανάλυση 420p μέσω WiFi.

 

Η εμβέλεια για live streaming σε smartphone περιορίζεται επίσης στα περίπου 30 μέτρα. Αν και στην συσκευασία περιλαμβάνει χειριστήριο 2.4GHz, ο κάτοχος του Vidius μπορεί να κατεβάσει μία εφαρμογή και να χρησιμοποιήσει το κινητό του για τον χειρισμό του εφόσον το επιθυμεί. Η μπαταρία του χρειάζεται 20 λεπτά για να φορτίσει πλήρως και παρέχει στο μικροσκοπικό drone αυτονομία για πτήσεις διάρκειας 5-7 λεπτών.

 

gallery_286955_2743_79802.jpg

 

Link.png Site: SlashGear