Ένα αρκετά ενδιαφέρον προϊόν που είδαμε από κοντά στην έκθεση IFA 2023 ήταν το Urbanista Malibu. Πρόκειται για ένα ηχείο Bluetooth που υπόσχεται ατελείωτη διασκέδαση, εντός ή εκτός σπιτιού, χάρη στο κύκλωμα ηλιακής φόρτισης της Powerfoyle (by Exeter) που ενσωματώνει.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά δεν εξαρτάται από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και δεν χρειάζεται να είναι κάθε λίγο και λιγάκι κοντά σε κάποια πρίζα για την φόρτιση της μπαταρίας του. Στο περίπτερο της εταιρείας, υπήρχαν τα δύο βασικά χρώματα Midnight Black και Desert Gray ωστόσο μέσα στον Σεπτέμβριο, όταν και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως, θα διατεθεί και σε ένα τρίτο χρώμα.

Οι διαστάσεις του είναι λίγο μεγαλύτερες από μία παλάμη και είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό ενώ περιμετρικά διαθέτει μία αρκετά ανθεκτική υφασμάτινη και αδιάβροχη επένδυση. Το ηχείο επίσης διαθέτει πιστοποίηση IP67 και επομένως μπορείτε να το έχετε μαζί σας ακόμα και αν βρέχει, κοντά σε πισίνα ή σε μία παραλία. Φυσικά, αντέχει στη σκόνη ή στην άμμο και σε άλλα σωματίδια.

image.jpeg.054e2bf68829e25d34b59364553afe21.jpeg

Στο πάνω μέρος υπάρχει η ηλιακή κυψέλη Powerfoyle -που σε καμία περίπτωση δεν θα σας θυμίσει… τις τυπικές ηλιακές κυψέλες καθώς μοιάζει με μία μαύρη πλαστική επιφάνεια- και στην «στεφάνη» περιμετρικά υπάρχουν τα χειριστήρια αναπαραγωγής. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία θύρα USB-C και βεβαίως το λουράκι για την εύκολη και ασφαλή μεταφορά του. Αν και το βασικό «selling point» της συσκευής είναι η δυνατότητα να φορτίζει από τον ήλιο -η αυτονομία του σύμφωνα με την εταιρεία επαρκεί για περισσότερο από μία ολόκληρη ημέρα- εντούτοις έχει μερικούς ακόμα άσσους στο μανίκι του. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε δύο τέτοια ηχεία μεταξύ τους για να απολαμβάνετε στερεοφωνικό ήχο και μάλιστα χωρίς τη χρήση της εφαρμογής της εταιρείας (το ένα ηχείο συνδέεται με το τηλέφωνό σας και στη συνέχεια στέλνει τον ήχο στο άλλο, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το παραμικρό χειροκίνητα). Το ηχείο είναι επίσης συμβατό με την εφαρμογή της Urbanista για φορητές συσκευές μέσω της οποίας μπορείτε να ρυθμίσετε τον ήχο σύμφωνα με το γούστο σας, να ελέγξετε την ηλιακή φόρτιση σε πραγματικό χρόνο κ.ά. Η ενσωματωμένη μπαταρία 3.600 mAh προσφέρει έως και 30 ώρες αναπαραγωγής με μια φόρτιση.

Αν και η πολυσύχναστη έκθεση IFA και το περίπτερο της εταιρείας με την πολυκοσμία δεν ήταν και ότι καλύτερο για να πάρουμε μία πρώτη γεύση για την ποιότητα του ήχου ή την ένταση, εντούτοις το Urbanista Malibu κατάφερνε να ξεπεράσει τον θόρυβο και χωρίς παραμορφώσεις, με δυνατά πάσα και αρκετό όγκο αλλά και λεπτομέρεια. Θα χρειαστεί πάντως να το δοκιμάσουμε στον δικό μας χώρο για να διαπιστώσουμε το επίπεδο απόδοσης και τις δυνατότητες του. Στο εσωτερικό του διαθέτει δύο ζευγάρια front-firing οδηγών που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του λογότυπου, οι οποίοι πλαισιώνονται από δύο παθητικά radiators για τις χαμηλότερες συχνότητες. Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε για να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, ωστόσο από την πρώτη μας επαφή μαζί του, μείναμε εντυπωσιασμένοι με την ποιότητα κατασκευής, την αρκετά υψηλή ένταση και το μπάσο.  

  • Like 1