Δεν είναι λίγα τα άτομα που επιθυμούν να επισκεφτούν ένα κατάστημα Ikea, όμως το θεωρούν κουραστικό και χρονοβόρο. Γι'αυτό η Ikea, που είχε πειραματιστεί παλαιότερα με την επαυξημένη πραγματικότητα, στρέφεται προς την εικονική πραγματικότητα.

Η εταιρεία δημιούργησε μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για το HTC Vive, η οποία διατίθεται μέσω του Steam και τοποθετεί τον χρήστη σε μια εικονική κουζίνα. Υπάρχουν τρία διαφορετικά στυλ δωματίου για να επιλέξει ο χρήστης, ενώ μπορεί και να αλλάξει τα χρώματα των ντουλαπιών και των συρταριών, χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του Vive.

 

Φυσικά, οι επιλογές που προσφέρονται είναι περιορισμένες και δεν καλύπτουν ευρύ φάσμα επιλογών. Η Ikea όμως έχει επισημάνει ότι πρόκειται για πειραματική εφαρμογή, που εξετάζει τις δυνατότητες του VR για τέτοιου είδους χρήσεις.

 

gallery_363048_2550_5615.jpg

 

Η εταιρεία βέβαια θα πραγματοποιήσει βελτιώσεις στην εφαρμογή με βάση τα σχόλια των χρηστών. Η δοκιμαστική περίοδος της εφαρμογής τελειώνει τον Αύγουστο, οπότε και αναμένεται η διακοπή διάθεσης της εφαρμογής στο Steam.

 

Στο εικονικό περιβάλλον της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να κινηθεί στον χώρο της κουζίνας και να πραγματοποιήσει βασικές δραστηριότητες, όπως το άνοιγμα συρταριών και την τοποθέτηση μαγειρικών σκευών στην κουζίνα. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης μπορεί να πάρει μια γεύση αναφορικά με το πως θα είναι να έχει τη συγκεκριμένη κουζίνα στο σπίτι του.

 

gallery_363048_2550_3702.jpg

 

Επιπλέον, προσφέρεται η δυνατότητα αλλαγής της αίσθησης του παιχνιδιού, ώστε να γίνεται προσομοίωση ενός μικρού παιδιού ή ενός ψηλού ενήλικα, για να ελέγξει ο χρήστης εάν το περιβάλλον της κουζίνας θα είναι ασφαλές για τα οικεία του άτομα.

 

Link.png Site: Engadget