Σύντομα αναμένεται η πρώτη επίδειξη των νέων προϊόντων από τη Western Digital.

H Western Digital αναμένεται να κυκλοφορήσει τις νέες κάρτες, που ακολουθούσουν το πρότυπο SDUC, υπό την επωνυμία της θυγατρικής της SanDisk, θέλοντας να απευθύνει το νέο προϊόν σε "σύνθετες μιντιακές εργασιακές ροές", όπως για παράδειγμα αυτές που περιλαμβάνουν χρήση καμερών και υπολογιστών που χρησιμοποιούν υψηλής ανάλυσης βίντεο με υψηλό αριθμό καρέ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νέο μοντέλο, με άφθονο αποθηκευτικό χώρο, αναμένεται να χρησιμοποιήσει το UHS-1 bus interface, υποστηρίζοντας θεωρητικά μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 104ΜΒ το δευτερόλεπτο, ενώ θα υποστηρίζει ταχύτητες εγγραφής 10ΜΒ το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του AnandTech. Οι ελάχιστες ταχύτητες εγγραφής αναμένεται να αγγίζουν τα 30 ΜΒ/s, σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση.

Με αυτές τις προδιαγραφές, το επερχόμενο μοντέλο λογικά θα μπορεί να διαχειριστεί απαιτητικές μορφές βίντεο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανάλυση 8Κ, αν και η κάρτα δεν θα ήταν αρκετά γρήγορη ώστε να υποστηρίζει μη συμπιεσμένες εγγραφές σε τέτοια ανάλυση.

image.png.fce2393a91be6a695b49395d75677b83.png

Η Western Digital αναμένεται πάντως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο προϊόν, λόγου χάρη τον τύπο NAND που θα χρησιμοποιεί η κάρτα ή το κατά πόσο θα υποστηρίζει τη λειτουργία DDR200/DDR208 που δημιούργησε η SanDisk, γεγονός που θα επέτρεπε υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, έως τα 170 ΜΒ/s (αλλά μόνο εφόσον υπάρχει host που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία).

Η εταιρία δεν ανακοίνωσε το κόστος της νέας κάρτας, όμως καθώς διαθέτει προηγμένες δυνατότητες και απευθύνεται σε επαγγελματίες, κατά πάσα πιθανότητα η τιμή θα είναι υψηλή. Η κάρτα 1ΤΒ SanDisk Extreme Pro SDX UHS-I αυτή τη στιγμή έχει τιμή λιανικής στα 140 δολάρια.

Επί του παρόντος, οι υψηλότερης χωρητικότητας κάρτες SD που είναι άμεσα διαθέσιμες είναι αυτές του 1ΤΒ (η Western Digital ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να διαθέσει και κάρτα μνήμης 2ΤΒ, άγνωστο ακόμη το πότε ακριβώς) ενώ οι κάρτες 2TB microSD μόλις φέτος κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Με την ανακοίνωση της Western Digital, η βιομηχανία πλησιάζει προς το μέγιστο των δυνατοτήτων των καρτών SD. Για τους επαγγελματίες που έχουν υψηλές αποθηκευτικές ανάγκες η ανακοίνωση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η βελτιωμένη τεχνολογία δημιουργεί νέες προοπτικές, όπως την αξιοποίηση υλικού υψηλής ανάλυσης.

Παράλληλα, όμως, η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η φήμη της SanDisk ως ονόματος που προσφέρει αξιόπιστα αποθηκευτικά μέσα αμφισβητείται σοβαρά, από επαγγελματίες και παλιούς πελάτες. Ήδη έχουν κατατεθεί διάφορες αγωγές γύρω από τους φορητούς SSD SanDisk Extreme, που, σύμφωνα με τους ενάγοντες, παρουσίασαν αιφνιδιαστικά βλάβες. Αυτές οι βλάβες, εάν και εφόσον ισχύουν, σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό που έχει προκαλέσει η περιορισμένη ανταπόκριση της Western Digital στην απώλεια δεδομένων που προκλήθηκε, θα μπορούσε να οδηγήσει επαγγελματίες για τους οποίους η αξιοπιστία των αποθηκευτικών μέσων τους είναι καθοριστική, να περιμένουν να επιχειρήσει κάποια άλλη εταιρία το άλμα στα 4ΤΒ.

  • Haha 3