Έρευνα της IHS Screen Digest στις ΗΠΑ αναφέρει ότι για πρώτη φορά οι ταινίες που θα ενοικιαστούν μέσω Internet τη φετινή χρονιά θα ξεπεράσουν της (νόμιμες) πωλήσεις DVD ταινιών. Οι υπολογισμοί θέλουν τους Αμερικανούς να παρακολουθούν 3.4 δισεκατομμύρια ταινίες μέσω streaming στο Internet το 2012, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από τις 2.4 δισεκατομμύρια εκτιμώμενες πωλήσεις DVD και Blu-Ray δίσκων. Οι προβλεπώμενες πωλήσεις ταινιών σε οπτικούς δίσκους είναι μειωμένες από την περασμένη χρονιά, όπου έφταναν τους 2.6 δισεκατομμύρια δίσκους.

 

Η έρευνα δε λαμβάνει υπόψιν παράνομες πηγες όπως για παράδειγμα P2P δίκτυα, ή παράνομους πωλητές και περιλαμβάνει αποκλειστικά επίσημες εταιρείες διανομής ταινιών όπως το Netflix, το Hulu και το iTunes. Τη συντριπτική πλειοψηφία των ενοικιάσεων μέσω Internet έχουν οι υπηρεσίες του Amazon και του Netflix οι οποίες συγκεντρώνουν το 94% του συνολικού ποσοστού. Ένα σημείο στο οποίο η έρευνα έχει παραλείψει να υπολογίσει είναι το ποσοστό των ενοικιάσεων ταινιών σε DVD ή Blu-Ray δίσκους.

 

2012-03-23-teaser2e3.jpg

 

Ακόμη η IHS αναφέρει στα αποτελέσματά της ότι υπάρχει αυξημένη ανισότητα στην τιμή των online ενοικιάσεων σε σύγκριση με τις τιμές πωλήσεις ταινιών σε οπτικά μέσα. Κατά μέσο όρο κάθε ταινία που ενοικιάζεται μέσω Internet κοστίζει $0.51 cents, ενώ οι αγορές ταινιών σε δίσκους κυμαίνονται γύρω από τα $4.72 δολάρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ενοικιάσεις ταινιών μέσω Internet αναμένεται να αποφέρουν έσοδα της τάξεως του $1.7 δις δολαρίων το 2012, ενώ οι πωλήσεις μέσω DVD θα ξεπεράσουν τα $11 δις δολάρια.

 

Link.png Site: techspot.com