Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, μόλις 1,26 δισεκατομμύρια άνθρωποι αγόρασαν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν κάποια ταινία σε κινηματογράφο την περίοδο από την μέρα της πρωτοχρονιάς, το 2014, μέχρι τη παραμονή πρωτοχρονιάς πρόσφατα, αγγίζοντας το χαμηλότερο ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων του 1995 που έφτανε τα 1,21 δισεκατομμύρια εισιτήρια.

Ο αριθμός που καταγράφηκε πέρυσι αποτελεί πτώση 6% σε σχέση με το 2013, όταν και είχαν αγοραστεί 1,34 δισεκατομμύρια εισιτήρια για τους κινηματογράφους. Τα ποσοστά και ο αριθμός των εισιτηρίων βασίζονται σε πρώιμες προβλέψεις, αλλά μην περιμένετε ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά.

Το Holywood Reporter επίσης λέει ότι με βάση τα δολάρια, οι πωλήσεις επίσης έχουν σημειώσει πτώση, περίπου 5%, που είναι η μεγαλύτερη από χρόνο σε χρόνο που έχει σημειωθεί την τελευταία δεκαετία.

 

Παρά τα εισιτήρια που έκαναν μεγάλα blockbusters που εμφανίστηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπως οι ταινίες Dawn of the Planet of the Apes και Guardians of the Galaxy, τα υπόλοιπα blockbusters δε κατάφεραν να φέρουν τον αναμενόμενο κόσμο στις αίθουσες.

Το 2015 πάντως αναμένεται καλύτερο, αφού περιμένουμε πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες μεγάλων προϋπολογισμών, όπως τα νέα Star Wars και Avengers.

 

Link.png Site: Engadget