Ο σκηνοθέτης τρισδιάστατων σχεδίων Bassam Kurdali έχει αναλάβει μέσω της Kickstarter ένα project ανοιστού κώδικα με την ονομασία Tube. Πρόκειται για μια ταινία η οποία θα ολοκληρωθεί από μια ομάδα από όλον τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το λογισμικό μοντελοποίησης Blender το οποίο είναι ανοιχτού κώδικα και θα βοηθήσει στη δημιουργία των χαρακτήρων αλλά και του περιβάλλοντος. Η προσπάθεια αυτή είναι ένα δείγμα για την επίδειξη της δύναμης αλλά και των ευκολιών της φιλοσοφίας open source, με το τελικό προϊόν να υπόκειται στην άδεια χρήσης Creative Commons που επιτρέπει σε όλους δυνατότητες διαμοιρασμού, επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης. Παρ’ όλα αυτά όλοι όσοι θα συμβάλλουν οικονομικά στη δημιουργία της ταινίας θα ανταμειφθούν με αποκλειστικό υλικό σχετικό με την ταινία.

 

Το Tube είναι εμπνευσμένο από το ποιητικό κείμενο “The epic of Gilgamesh” το οποίο διαπραγματεύεται την ιστορία της Gilgamesh, μιας γυναίκας στρατιώτη καθώς αυτή έχει παγιδευτεί σε μια δίνη. Η τελική έκδοση της ταινίας θα επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθήσουν όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή της αλλά και να προσαρμόσουν τους χαρακτήρες όπως αυτοί επιθυμούν.

 

a1s46.png

 

Η Kickstarter έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν μια σειρά διαφορετικών project, από video games περιπέτειας μέσω του ποντικιού μέχρι και έξυπνα ρολόγια Bluetooth. Ο Kurdali έχει ξανακυκλοφορήσει στο παρελθόν την “ανοιχτή” ταινία Elephants Dream το 2006, ελπίζοντας αυτή τη φορά όπως λέει με τη συνδρομή της Kickstarter να ολοκληρώσει το έργο του σε επτά μήνες. Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την πληρωμή των ήδη υπάρχοντος δυναμικού, για την πρόσληψη επιπλέον ανθρώπων αλλά και για τα έξοδα διανομής και προώθησης της ταινίας. Μέσα σε δύο μόλις ημέρες, η ταινία Tube έχει συμπληρώσει σχεδόν το μισό της απαιτούμενης χρηματοδότησής της.

 

 

Link.png Site: theverge.com