Ένα μήνα ακριβώς πριν το επίσημο λανσάρισμα της, η νέα υπηρεσία σύντομων βίντεο Quibi ανακοίνωσε το πλήρες «πρόγραμμα» της, που θα περιλαμβάνει αρχικά 50 νέες σειρές, εκπομπές και ταινίες.

Παραμένοντας πιστή σε αυτό που πρεσβεύει η ονομασία της –από το «Quick bites»- η νέα υπηρεσία Quibi εστιάζει σε σύντομης διάρκειας βίντεο που οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν στο κινητό τους, οριζόντια ή κάθετα.

Το περιεχόμενο της μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει «ταινίες σε κεφάλαια» διάρκειας από επτά έως δέκα λεπτών, ντοκιμαντέρ, διάφορες εκπομπές και σόου, μεταξύ των οποίων θα υπάρχουν και εκπομπές με ειδησεογραφικό περιεχόμενο, με νέα από τον κόσμο του θεάματος κ.ά.

quibi-launch-slate-free-trial.jpg.3aced1feb8aa01a9f0f46a220417b468.jpg

Η Quibi, έχει λάβει συνολικά χρηματοδότηση ύψους $1,75 δισεκατομμυρίων και ανάμεσα στους επενδυτές σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal είναι κολοσσοί της βιομηχανίας του θεάματος και της τεχνολογίας όπως οι Alibaba Group, Hollywood Studios, WndrCo κ.ά.

Την ηγεσία της εταιρείας έχουν αναλάβει ο παραγωγός Jeffrey Katzenberg, συνιδρυτής και πρώην διευθύνοντας σύμβουλος των DreamWorks Animation και DreamWorks Records kαι με θητεία στην The Walt Disney Company και η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της eBay, Meg Whitman. Οι δύο τους κατάφεραν να κλείσουν συμφωνίες με μεγάλα ονόματα και εταιρείες από το Χόλυγουντ.

Το περιεχόμενο της Quibi θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση –μεταξύ άλλων- το δυστοπικό θρίλερ «Most Dangerous Game» με πρωταγωνιστές τους Liam Hemsworth και Christoph Waltz, τη δραματική ταινία Survive, με πρωταγωνίστρια την Sophie Turner που εξιστορεί τα γεγονότα μετά από μία αεροπορική καταστροφή, τη σειρά Chrissy’s Court, στην οποία η Chrissy Teigen είναι πρόεδρος ενός δικαστηρίου για μικροδιαφορές, την εκπομπή Murder House Flip, στην οποία ιδιοκτήτες σπιτιών ανακαινίζουν σπίτια που είναι γνωστά για δολοφονίες που έχουν διαπραχθεί στο εσωτερικό τους, τη σειρά reality Thanks a Million καθώς και εκπομπές όπως τις καθημερινές εκπομπές Last Night’s Last Night και The Replay by ESPN με περιεχόμενο από βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές και νέα από τον χώρο των σπορ.

Quibi-2.jpg.04a61b46a4318f3c49c0a33ac811885e.jpg

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Quibi, η υπηρεσία πρόκειται να προβάλλει συνολικά 8500 επεισόδια από 175 εκπομπές, σειρές και ταινίες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Η μηνιαία συνδρομή για την υπηρεσία είναι $4,99 ενώ χωρίς διαφημίσεις θα είναι $7,99. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι είναι θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για 90 ημέρες δοκιμαστικά, αρκεί να έχει προηγηθεί εγγραφή στην ιστοσελίδα της πριν το επίσημο λανσάρισμα της στις 6 Απριλίου.

TechCrunch

  • Like 1