Προς το περιεχόμενο

Acronis True image

nick_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράψ'το στο κουτάκι που σου βγάζει. Βάλε 2000 (ΜΒ) και κάνε backup στο σκληρό. Λογικά θα σου βγάλει αρχεία των 2GB το καθένα, και τα γράφεις όπως θες σε dvd.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Δημοσ.

Ερώτηση:

Χωρίς το symantec boot disk δεν μπορείς με κανέναν άλλο τρόπο να κάνεις restore ένα ghost image (σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο λειτουργικό);

Το True Image 8 σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις τέτοιου είδους bootable cd (για τα δικά του images εννοείται);

Δημοσ.

Παιδια εγώ είχα τρομερό πρόβλημα με το Acronis πρόσφατα και το απεγκατέστησα τελικα. Ήθελα να κάνω restore το image, bootαρα με το cd που έφτιαξα μέσα απο το πρόγραμμα, αλλα στο restore κολλούσε συνέχεια! Πότε κολλούσε στην αρχή, πότε μου έλεγε 2minutes remaining και κολλούσε....

Ούτε επανεγκατάσταση των windows μπορούσα να κάνω μετά απ'αυτό! μου έλεγε invalid partition table.... ελεος

Eίδα κι έπαθα για να επαναφέρω το image, μετά από άπειρες προσπάθειες τελικα δεν κόλλησε.

Σε εσάς δουλεύει καλά;

Δημοσ.
Ερώτηση:

Χωρίς το symantec boot disk δεν μπορείς με κανέναν άλλο τρόπο να κάνεις restore ένα ghost image (σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση στο λειτουργικό);

Το True Image 8 σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις τέτοιου είδους bootable cd (για τα δικά του images εννοείται);

Οπως τα λες ειναι... :) :) :) Χωρις το boot cd δεν μπορεις να επαναφερεις απο ghost.

Για το arconis μια φορα που το εβαλα θυμαμαι οτι μεσα απο το προγραμμα φτιαχνεις ή δισκεττα ή cd για επαναφορα. :) :)

Εγω παραμενω "λατρης" του ghost απλα γιατι το εχω χρησιμοποιησει προσωπικα πολλες φορς χωρις καμμια αποτυχια επαναφορας. :) :)

• Members
Δημοσ.

Γιάννη, κι εμένα το ghost μου άρεσε, αλλά δεν έχω το boot cd.

Θα ήθελα όμως να έχω τη δυνατότητα να επαναφέρω το σύστημα ακόμη κι αν δεν μπορώ να μπω στο λειτουργικό.

(έχω ξεκινήσει πάντως με 56άρι μόντεμ :( να κατεβάζω το CD του ghost 9 - 470ΜΒ συμπιεσμένο - σε δυο βδομάδες θα το έχώ :) )

Μήπως κάποια παλιότερη έκδοση του ghost σου επιτρέπει να φτιάξεις boot δισκέτες ή cd και αν ναι, το θεωρείς καλύτερη λύση απο το True Image 8;

Δημοσ.

Μήπως κάποια παλιότερη έκδοση του ghost σου επιτρέπει να φτιάξεις boot δισκέτες ή cd και αν ναι' date=' το θεωρείς καλύτερη λύση απο το True Image 8;[/quote']

Ολες οι προηγουμενες εκδοσεις σου φτιαχνουν boot disk αλλα δεν μπορουν να επαναφαρουν απο image pπου ειναι φτιαγμενο με τηνν εκδοση 9.Μαλιστα στις πιο παλιες εκδοσεις το μονο που χρειαζεται ειναι η δισκετα...Ουτε καν το προγραμμα....

Το arconis καλο ακουγεται αλλα δεν το εχω δουλεψει για να μπορω να εκφερω προσωπικη γνωμη. :) :) :)

Δημοσ.
Παιδια εγώ είχα τρομερό πρόβλημα με το Acronis πρόσφατα και το απεγκατέστησα τελικα. Ήθελα να κάνω restore το image' date=' bootαρα με το cd που έφτιαξα μέσα απο το πρόγραμμα, αλλα στο restore κολλούσε συνέχεια! Πότε κολλούσε στην αρχή, πότε μου έλεγε 2minutes remaining και κολλούσε....

Ούτε επανεγκατάσταση των windows μπορούσα να κάνω μετά απ'αυτό! μου έλεγε invalid partition table.... ελεος

Eίδα κι έπαθα για να επαναφέρω το image, μετά από άπειρες προσπάθειες τελικα δεν κόλλησε.

Σε εσάς δουλεύει καλά;[/quote']

Κανένα πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο περίπου. Κάνει τη δουλειά του τέλεια.

• Members
Δημοσ.

Άλλες δυο ερωτήσεις:

- Θέλω να κάνω backup με το Ghost 9 τον σκληρό μου (C:\) αλλά το pagefile βρίσκεται στον D:\. Θα υπάρξει πρόβλημα κατά την επαναφορά; Πρέπει να μεταφέρω το pagefile στο C:\ ή δεν πειράζει;

- Επίσης, νομίζω πως πριν κάνεις το ghost image καλό είναι να απενεργοποιήσεις το system restore των Windows για να γλιτώσεις έτσι αρκετά ΜΒ. Είναι σωστό ή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα;

Δημοσ.

1) To Ghost με έχει κρεμάσει 2 φορές, στις 5 που το έχω χρησιμοποιήσει... Έλεος. Προφανώς κάποια συστήματα τα καταφέρνει και κάποια όχι, μιας και οι γνώσεις μου είναι αρκετές ώστε να μπορώ να καταλάβω αν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο κομμάτι ή όχι.

2) Το Acronis 8 (enterprise server edition) είναι όλα τα λεφτά αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΟ restore σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ Windows XP. Υποπτέυομαι οτι δεν κάνει για ελληνικά λειτουργικά γενικότερα (απλά ετυχε να δοκιμάσω μόνο σε ΧΡ).

Έχει επιλογή για δημιουργεία boot disk (eeeeeek!! 8 δισκέτες!!!!!!) ή boot cd. Φτιάχνετε boot CD και γράφετε το image στο δίσκο. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ το γράφετε σε DVD. Αν ειναι μεγαλύτερο από 4.3 gb ειτε το γράφετε σε dual layer είτε σε ξεχωριστό δίσκο.

Γενικά προσοχή. Έχω δει πολλά και σε καμία περίπτωση μην έχετε 100% ότι θα δουλέψει το restore...

Τα παραπάνω τσεκαρισμένα σε εταιρικό περιβάλον 80 τερματικών...

Δημοσ.

An den kano lathos, me to Acronis True Image Enterprise Server 8 mporeis na pareis image se tape drive. Mou anagnorise kanonika to HP Dat.

Genika to Acronis opos leei kai o polaki einai ola ta lefta. SCSI, RAID, USB, ta blepei ola aytomata.

Cheers...

Δημοσ.

Polaki ένας φίλος μου έχει χρησιμοποιήσει το Acronis για επαναφορά Ελληνικών Windows Xp, χωρίς κανένα πρόβλημα...

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το Acronis γράφει σε dvdr, αλλά πρέπει να έχεις εγκατεστημένη εφαρμογή packet writing για να γίνει αυτό (δηλ. εφαρμογές όπως InCD, DragToDisc, DLA κτλ.). Από μόνο του δε γράφει. Παρόλ' αυτά, προτιμώ να δημιουργώ images των 2GB και να τα γράφω σε dvd με το Nero.

Έναντι του Ghost το προτιμώ και το χρησιμοποιώ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Δε μου έχει δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα, ούτε σε αγγλικά ούτε σε ελληνικά Windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...