Προς το περιεχόμενο

ACER Aspire 1362WLMi


Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ACER Aspire 1362WLMi

 

Εισαγωγή:

 

Μετά από τρεις περίπου εβδομάδες χρήσης του Aspire 1362WLMi είπα να καθίσω επιτελούς να γράψω ένα review μιας και παρατηρείται μια κινητικότητα στην αγορά των laptop. Το συγκεκριμένο laptop εντάσσεται ξεκάθαρα στο κατώτερο όριο της αγοράς (600-750€ Low End) μιας κατηγορίας η οποία σαφώς ενδιαφέρει αρκετούς αγοραστές που θέλουν μεν να εισέλθουν στον χώρο του ¨κινητού περιβάλλοντος εργασίας¨ χωρίς όμως να πληρώσουν και μια περιουσία, ενώ όπως είναι φυσικό οι θυσίες στις επιδώσεις η την ποιότητα κατασκευής είναι αρκετές.

 

Φιλοσοφία αγοράς:

 

Ως γνωστόν ο χρυσός κανόνας για την αγορά ενός Laptop είναι ένας και μοναδικός: Να είναι η αγορά συνειδητοποιημένη. Με λίγα λόγια να ξέρει ο αγοραστής τι ακριβώς ζητάει από το μηχάνημα το οποίο αγοράζει. Όταν καταλήξει τι θέλει, αυτόματα καταλήγει και στο ποια κατηγορία θα κινηθεί.

 

Προσωπικά, χρειαζόμουνα ένα φτηνό laptop ΑΜΕΣΑ λόγω δουλειάς, με όσο το δυνατόν δυνατότερη κάρτα γραφικών (είχα αποκλείσει οποιαδήποτε αγορά με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, με κοινή χρήση της RAM κλπ) και υψηλή ανάλυση, με κύριο στόχο χρήσης AutoCAD & Photoshop, χωρίς απαιτήσεις στην αυτονομία αφού κατά κύριο λόγο η χρήση θα είναι πάντα κοντά σε ρεύμα (Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ότι την μπαταρία την χρησιμοποίησα για πρώτη φορά -μετά από σχολαστικό calibration- δυο εβδομάδες μετά την αγορά του υπολογιστή και αυτό γιατί έστησα wifi στο σπίτι και ήθελα να απολαύσω την χαρά της απόλυτης wireless δικτύωσης).

 

Specifications:

 

ACER ASPIRE 1362WLMi 512MB 40GB HDD

 

Chipset: VIA K8N800 series.

Επεξεργαστής: AMD Sempron 2800+.

Οθόνη: 15.4" WXGA TFT LCD με ανάλυση 1280x800 pixels και 16.7 εκατομμύρια χρώματα.

Μνήμη: 512 (2*256) MB DDR.

Σκληρός Δίσκος: 40GB HDD.

Οπτικός Δίσκος: DVD-Dual.

Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.

Κάρτα γραφικών: nVidia Go5200, μνήμη 64MB.

Modem: 56kbps.

Κάρτα δικτύου: 10/100wired LAN .

Θύρες επικοινωνίας: 1 x Infrared (FIR) port, 1 x S-video-out (NTSC/PAL), 1 x IEEE 1394, 4 x USB 2.0, 1 x CardBus PCMCIA, 1 x RJ-11 jack, 1 x RJ-45 jack, 1 x ECP/EPP-compliant parallel, 1 x external VGA, 1 x microphone-in, 1 x headphone-out.

Διαστάσεις: (WxDxH)36x29.2x4.7cm.

Βάρος: 3.6 Kg.

Μπαταρία: 63Wh Μπαταρία Λιθίου (Li-Ion), 3 ώρες περίπου αυτονομία. 4.5 ώρες επαναφόρτιση κατά τη χρήση.

Προεγκατεστημένο λογισμικό: Microsoft Windows XP Home Edition.

Εγγύηση: 1 έτος διεθνής εγγύηση

 

Ας περάσουμε λοιπόν σε ένα αναλυτικό σχολιασμό των βασικών parts:

 

CPU: Mobile Sempron™ 2800+ [1.6GH] 256KBL2 Chache Supporting AMD PowerNow! Technology and HyperTransport technology.

 

Γενικά προσπαθούσα να αποφύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι τις Celeron CPU που καταδυναστεύουν τις Low End υλοποιήσεις. Από την άλλη δεν λέω, ιδανικοί οι Pentium M στις Centrino υλοποιήσεις άλλα σαφέστατα ξεφεύγουν από την κατηγορία τιμής, ενώ στην συγκεκριμένη μεταβατική περίοδο προς τα 64 bit δεν ήθελα να διαθέσω και περισσότερα λεφτά για κάτι καλύτερο. Μια σύντομη αναζήτηση στα specs των Sempron M (περισσότερα σε αυτή τη σελίδα όπου και υπάρχει άμεση σύγκριση με τους Celeron M) συν την δεδομένη εμπιστοσύνη στο value for money στους επεξεργαστές της AMD και η ζυγαριά έγειρε πλέον αποφασιστικά υπέρ του Sempron M. Να σημειωθεί ότι στην χρήση που του κάνω εγώ το ανεμιστηρακι δουλεύει ελάχιστα και σε γενικές γραμμές ο υπολογιστής είναι αθόρυβος σε περιβάλλον γραφείου, ενώ σε περιβάλλον απόλυτης σιγής ακούγεται ανεπαίσθητα το ανεμιστηρακι να δουλεύει στο ρελαντί.

 

RAM: 2x256 = 512MB DDR333

 

Ουδέν σχόλιο! Αν ο επεξεργαστής είναι η καρδιά του συστήματος, τότε η RAM είναι οι κεντρικές αρτηρίες! Προσωπικά οτιδήποτε έχει 256ΜΒ RAM θα μου ήταν άχρηστο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι αν έκανα αναβάθμιση στον υπολογιστή αυτή θα ήταν σίγουρα για να αυξήσω την RAM. To σύστημα δουλεύει άριστα σε ελαφριές εφαρμογές και με απενεργοποιημένη την swap, άλλα για τις δικές μου απαιτήσεις καλού κακού προτίμησα να το ρυθμίσω σε 1G ΜΙΝ/ΜΑΧ Swap για να μη βρεθώ εκτεθειμένος οποιαδήποτε στιγμή. Η πίκρα είναι ότι είναι 2 x 256 και όχι 1 x 512 κάτι το οποίο δυσκολεύει την αναβάθμιση αναγκάζοντας τον αγοραστή να ψάχνει να βρεί άνθρωπο να πουλίσει τις παλιές... ενδιαφέρεται κανείς;

 

Hard Disk: 40GB Enhanced IDE Hard Disk.

 

Μην με ρωτήστε στις πόσες στροφές τρέχει, δεν έχω ιδέα, πάντως είναι αθόρυβος και στο Nero δίνει ταχύτητες διαμεταγωγης στα 22ΜΒ/sec που είναι άκρως ικανοποιητικές για μένα. Να σημειώσω ότι ο υπολογιστής έρχεται με διπλό partition 17.5+17.5G και αν σας φαίνεται μεγάλη η διάφορα από τα 40G είναι γιατί πολύ απλά η ACER έχει το κλασικό hidden partition για τα utilities της. Εννοείται ότι ο υπολογιστής δεν αντίκρισε ξημέρωμα με αυτό το Setup…

 

Display: TFT LCD Panel 15.4” WXGA @1280x800

 

Σαφέστατα μια από τις παραδοχές του συστήματος. Καταρχήν η ανάλυση της είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητική και χρησιμοποιείται και στις περισσότερες υλοποιήσεις ακόμα και διπλάσιας τιμής. Αντίστοιχα ικανοποιητική είναι και η φωτεινότητα της δίνοντας μια άριστη εικόνα για desktop χρήση. Τα μελανά σημεία: απαράδεκτο μαύρο (χωρίς καμία αίσθηση τόνων) και ελάχιστη γωνία θέασης. Κοινώς το μηχάνημα δεν συστήνεται για multimedia χρήση. Ακόμα και στο Photoshop θα απογοητεύσει στα σημεία που οι φωτογραφίες έχουν μαύρο. Σε video η κατάσταση σώζετε μόνο με το CLV-2 FULL του Power DVD το οποίο φροντίζει για τον κορεσμό των χρωμάτων δημιουργώντας μια ελαφρά λιγότερο απογοητευτική εικόνα χωρίς να σώζει φυσικά εντελώς την κατάσταση. Για τους φίλους gamers αναφέρω ότι η οθόνη θα απογοητεύσει και στην απόκριση της σε fps παιχνίδια (έγινε δοκιμή με το Far Cry πριν το format και παρόλο που ο υπολογιστής αποδείχτηκε ήρωας, η οθόνη είναι για τα μπάζα επί του θέματος), πάντως με μια εξωτερική δεν θα υπάρχει πρόβλημα άλλα ξεφεύγουμε πάλι.

 

GPU: NVIDIA GeForce FX Go5200 with 64MB Dediacaded – Supporting Direct X 9.0b

 

ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ! Δεν λέω, παλιά η καρτούλα για τα σημερινά δεδομένα, αλλά ότι και να μου πείτε δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε ενσωματωμένη υλοποίηση, η ακόμα χειρότερα με κάποια κάρτα που χρησιμοποιεί κοινόχρηστη RAM. Εκπληκτική η απόδοση της στις 3D εφαρμογές του AutoCAD και του 3DS υποστηρίζοντας και OpenGL. Κοινώς άριστη!

 

Λοιπά:

 

DVD-Dual: Στο Device Manager εμφανίζεται ως TSSTCorp CD/DVDW TS-L532A. Γράφει σε 8x. Όσο δουλεύει, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε καμιά επιπλέον απαίτηση.

 

Integrated 10/100 Mbps Fast Ethernet Connection: Via Compatible Fast Ethernet Adapter

 

Modem: Agere Systems AC’97 Modem (δεν το έχω χρησιμοποιήσει, ούτε και πρόκειται, το έχω απενεργοποιήσει μόνημα)

 

Firewire: 1394 Net Adapter

 

USB: 4 USB2

 

Infrared: IrDA Fast Infrared Port

 

+1 Pararel

 

+1 VGA

 

+1 S-Video

 

+2 PCMCIA

 

Μπαταρία:

 

Ένα λεπτό θέμα για κάποιους και αναγνωρίζω ότι ίσως επηρεάζει πολύ την αγορά. Μετά το σχολαστικό Calibration η μπαταρία άγγιξε αυτονομία της τάξεως 1:50΄- 2:00 με τυπική χρήση. AutoCAD χρησιμοποιούσα, δεν έπαιζα κανένα παιχνίδι. Αν και δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα, δεδομένου του ότι τουλάχιστον στα χαρτιά ο Sempron M παρουσιάζεται αρκετά ολιγαρκής στην κατανάλωση ενέργειας, υποθέτω ότι αυτό που ¨προσγειώνει¨ την αυτονομία είναι η μπαταρία αφού και μέσα στο manual γίνεται κάποια διαφοροποίηση σε normal για την σειρά 1360 και high rate για την σειρά 1560 καθώς επίσης και στον μετασχηματιστή (90W και 120W αντίστοιχα). Τον ακριβή χρόνο φόρτισης δεν τον έχω υπολογίσει ακόμα προς το παρόν τον αφήνω 4:30΄ με κλειστό τον υπολογιστή.

 

Πληκτρολόγιο:

 

Μέτρια αίσθηση κατά το εντατικό typing, χωρίς το παραμικρό φαινόμενο αυξημένης θερμοκρασίας που έχω παρατηρήσει σε άλλα φτηνά laptop. Το κυριότερο πρόβλημα που έχω και μου έχει σπάσει τα νεύρα είναι ότι μετά το format δεν μπορώ να βάλω τόνο στα Ελληνικά.

 

Ηχεία:

 

Δεν με απασχολεί επίσης καθόλου γιατί το συνδέω πάντα με εξωτερικά ηχεία/ακουστικά όταν θέλω να ακούσω μουσική, απλά έχω να παρατηρήσω ότι η ένταση του ήχου τους κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αρκετά μέτρια ευκρίνεια.

 

Ποιότητα κατασκευής:

 

Μέτρια, χωρίς ειλικρινά κάτι να είναι χειρότερο του μετρίου. Ολόκληρο το laptop είναι πλαστικό με επίσης μέτρια βαφή και όπως είναι προφανές δεν ενδείκνυται για χτυπήματα και πτώσεις.

 

Επίλογος:

 

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, αν προκύψει κάτι άλλο θα επανέλθω με edit. Προσωπικά το μόνο που έχω να πω είναι ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το μηχάνημα και ειλικρινά δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω αυτήν την στιγμή αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει απροβλημάτιστα, γιατί όπως έχουμε πει η αντιπροσωπεία της Acer δεν είναι για πολλά πολλά. Εξάλλου ειλικρινά θα δυσκολευόμουν να τους το αφήσω έστω και μια μέρα αν πάθαινε κάτι γιατί δουλεύω συνέχεια πάνω του καθημερινά πρωί βράδυ. Αυτός είναι και ο λόγος εξάλλου που το laptop έχει βγάλει κι ‘όλας τα λεφτά του μέσα σε ένα μόλις μήνα. Μια φίλη μου που πείρε ένα HP με 1200€ έπεσε ΔΥΟ φορές σε ελαττωματικό κομμάτι το οποίο ξεκινούσε να παρουσιάζει προβλήματα από το πρώτο άνοιγμα και τα επέστρεφε στο Πλαίσιο αυθημερόν και της το αλίζανε με καινούργιο κομμάτι. Όπως κάτσει λοιπόν και ακόμα και αν προκύψει κάτι σίγουρα δεν θα κατηγορήσουμε και την Acer γι’ αυτό.

 

Σχετικά links:

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=107256

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=107624

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=108182

 

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=108834

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kaloriziko kai kalotaxido :P

Kai egw exw ena Acer Aspire (1502Lmi) Kai ontws ta Acer gia ta lefta tous einai polly kala mixanakia... Isws na xreiastei na baleis 1Gb Ram .. aksizei ta lefta tis kai tha deis arketa megalh diafora . Oso gia tis palies den aksizei na tis pouliseis. Apla tis kratas se periptwsi pou kati paei straba me tin kainourgia ram.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

exw akribws auto to forhto . Eixa problhmata sta8erothtas apo thn prwth kiolas stigmh thn aitia meta apo mhnes thn entopisa kai einai h karta grafikwn

h opoia den einai h

Geforce FX 5200

alla h

Geforce FX GO 5200

Psaxnontas sto net eida oti oi drivers ths nvidia htan gia gelia deite edw :

http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/archive/index.php/t-20630.html

En telh ebala kai egw ta omega drivers http://www.omegadrivers.net/ kai apo tote ola roloi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

einai h karta grafikwn

h opoia den einai h

Geforce FX 5200

alla h

Geforce FX GO 5200

 

Ακριβώς' date=' είχα γράψει κάτι διαφορετικό;

 

Πάντως ειλικρινά εγώ δεν είχα ποτέ κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Drivers εκτός από το ότι σε κάποια panels μου την εμφανίζει ως 5700!

 

Στο Forum των Drivers ρώτησα τι παίζει γενικά απο Drivers μιας και εκτός απο τους Omega παίζουν και οι XGwin2kxp7762-HD-[Guru3D.com'] απο το Guru...

 

περισσότερα εδώ: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=108257

 

Εξαίρετο review. Συγχαρητήρια Innersense[/b']! :)

 

Ευχαριστώ πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι περιγράφει όλα τα σημεία που μπορεί να ενδιαφέρουν κάποιο υποψίφιο αγοραστή.

 

 

Μιας και το ξεθάψατε λοιπόν το Thread να προσθέσω ότι το Laptop ζει και βασιλεύει σαν καινούργιο και ότι επειδή έχω σταματήσει την απογευματινή δουλειά, είπα να βάλω και κανένα παιχνιδάκι και αυτή τη στιγμή λειώνω το San Andreas!!!

 

Η επιδόσεις του είναι άκρως ικανοποιητικές (απο πλευράς CPU/Κάρτας Γραφικών) σε Widescreen mode παρακαλώ που υποστηρίζει το παιχνίδι και το μόνο αρνητικό είναι η μέτρια ποιότητα της οθόνης. Όταν γυρίζω σπίτι μου όμως και το βάζω στην Iiyama μου παίζει άνετα και πετάει στα 1024Χ768@100Hz. Ε, μην το ζορίζουμε, λαπτοπάκι είναι...

 

Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος συνειδητοποιημένος κάτοχος (ΟΧΙ Gamer) που να το έχει αγοράσει και να μην είναι ικανοποιημένος για κάποιο λόγο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Βρήκα το review από αναζήτηση λόγω ενδιαφέροντος να αντικαταστήσω - επιτέλους - το πεπαλαιωμένον laptopάκι μου COMPAQ Armada PIII/500MHz/320RAM (upgrade)/60GB (Hitachi upgrade) και διαβάζοντάς το, συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα να αγοράσω το ίδιοι σε τόσο καλή τιμή...

 

Προσανατολίζομαι σε Multirama, δικές τους συνθέσεις που φιγουράρουν πρώτοι αυτήν την στιγμή στις συγκρίσεις του PC World http://www.pcw.gr/default.php?pid=78&subcat_id=156.

Τι γνώμη έχετε, είναι αξιόπιστο το TEST?

 

Αν όχι, προσανατολίζομαι στη λύση του φίλου Innersense, τουλάχιστον να μην ρισκάρω τα λαλά... 1400-1600? δεν είναι και λίγα... ρίξτε μια ματιά και δώστε μου τα φώτα σας.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...