^BOOMBOOM Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Οχι δε το ξέρω το άλλο με το Τοτο. Για εμένα τα παλιά είναι καλύτερα αν τα ανάγουμε στην εποχή που φτιάχτηκαν αλλα αν τα δούμε απόλυτα συγκριτικά εκτός απο τη χημεία που λες (που εμένα δε μου φάνηκε καλύτερη) δεν βλέπω κάποιο σημείο υπεροχής. Εν πολλοίς το θέμα είναι υποκειμενικό και γίνεται ακόμα πιο υποκειμενικό για όσους τα παλιά είναι -δικαίως!- μύθος. Εγω όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ εδώ δεν μεγάλωσα με αυτά και τα είδα ολόκληρα πριν 2-3 χρόνια.
predator Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 καταλαβαινω πως αν δεν τα ειδες στην εποχη που βγηκαν η εστω προ-prequel εποχης δεν εχεις την ιδια ποροση. αλλα νομιζω πως δεν τιθεται θεμα συγκρισης των 2 τριλογιων. ας το δουμε σαν συνολο το star wars!:wink:
epote Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 katse re boom:p sygrineis tous apisteyta avolous dialogous to II kai III me ta palia? sta palia otan h leia filise ton han h otan tou eipe "i love you" kai o han apantise to epiko "i know" se ENOIAZE, den enoiothes ektos topou kaixronou oute sou edine thn entiposi oti ta egrapsan trixrona mipos ta kainouria exoun kamia skini analogi tis maxis vader-luke sto empire strikes back, ta panta lousmena sto yperoxo portokali? mporei kamia skini ton kainourion na sigrithei me tin foveri secans tou RoTJ me ton aytokratora, an o luke epitethei xanei, an den epitethei afinei tous filous tou na paithanoun, it is electric! ta kainouria einai ena matso cgi...
^BOOMBOOM Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Αν τα καινούρια είναι ενα μάτσο cgi τα παλιά είναι ενα μάτσο puppets. Οι διάλογοι δεν μουφαίνονται πιο ουσιώδεις στα παλιά και οι σκηνές με τις μάχες επίσης . Δεν μπορώ να πώ πως έχω βαθύτερη κινηματογραφική γνώση για να κρίνω αλλα προσωπικά νομίζω το ΙΙΙ είναι το καλύτερο απο τα 6.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Εγώ θα συμφωνήσω σε ένα σημείο με τον BoomBoom. Το ότι του άρεσαν τα καινούργια, δε σημαίνει ότι θα του αρέσουν κ τα παλιά. Γιατί απλά, προσφέρουν τελείως άλλα πράγματα. Για μένα, το μεγάλο ατού που έχουν τα καινούργια, είναι η οπτική φαντασμαγορία. Γι'αυτό και θέλουν απαραίτητα να τα δεις στον κινηματογράφο. Το μεγάλο ατού των παλιών; Οι ερμηνείες των ηθοποιών, που όχι μόνο επιτρέπουν σε σαχλούς διαλόγους να ακούγονται καταπληκτικοί (ω, ναι! Οι διάλογοι δεν είναι καθόλου καλύτεροι. Οι ηθόποιοι είναι που τους κάνουν καλύτερους) αλλά κάνουν και τους χαρακτήρες αξιαγάπητους. Κυρίως αυτό. Τα παλιά είχαν χαρακτήρες που μπορούσες να αγαπήσεις. Στα καινούργια δε δέθηκα με κανέναν. Και ίσως είναι κ πιο ενδιαφέρουσα η υπόθεση (αν και έχοντας δει τα 3 πρώτα, έχεις αυτόματα σπόιλερ για το πέμπτο). ΑΛΛΑ, οι μονομαχίες με φωτόσπαθο, από τεχνικής πλευράς, δε συγκρίνονται οι καινούργιες με τις παλιές. Ειδικά στο επεισόδιο 1, η μονομαχία των δύο με των κόκκινο διαβολάκο (που δε μπορώ να θυμηθώ πώς τον έλεγαν) με το διπλό φωτόσπαθο, νομίζω ότι είναι η καλύτερη απ'όλες. Απλά πόρωση!
theobabis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Eιναι αστειο, αν και θα συμφωνησω με οσα γραφεις Manuel, θα δωσω τη ψηφο μου στη μαχη που ανεφερε ο epote στο empire strikes back...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Eιναι αστειο' date=' αν και θα συμφωνησω μεοσα γραφεις Manuel, θα δωσω τη ψηφο μου στη μαχη που ανεφερε ο epote στο empire strikes back... [/quote'] Δεκτό δεκτότατο! Και εμένα μου άρεσε πολύ και την είχα δει κ μικρός κ είχα κ πιο συναισθηματικό δέσιμο... Βασικά κακώς έγραψα ότι είναι η καλύτερη του επεισόδιο 1. Ισχύει ότι έγραψα πριν από αυτό. Αλλό πράγμα σου προσφέρει αυτή η μάχη, άλλο η άλλη. Γιατί να τα συγκρίνουμε κιόλας βρε αδερφέ...
epote Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 να ρε παιδια αυτο λεω. Η μαχη με τον darth maul ηταν εκπλικτικη απο τεχνικης πλευρας, πραγματικα φανταστικη αλλα δεν λεει ΜΙΑ μπροστα στη τελικη μαχη Vader-Emperor-Luke γιατι εκει υπαρχει πραγματικο συναισθημα, πραγματα διακιβευονται, ο Luke ειναι σε μια lose-lose κατασταση. Πολεμαει το ΠΑΤΕΡΑ του! Δεν ειναι τρεις γαμαουες τζενται που κοπανιουνται, αυτο δεν ειναι star wars ειναι Smackdown! Δεν υπαρχει σκηνη που ουτε καν να πλησιαζει το "No, I am your father luke" του empire strikes back και αυτη δεν χρειαστικε εφε, ηταν δυνατη γιατι σε αφηνει μαλακα, χρησημοποιει τα πλεον απλα ιστορικα και παραμυθιακα μοτιβα, βυθεζεται μεσα στις πιο προτωγενεις ανθρωπινες μυθοπλασιες και αγγιζει το παιδι μεσα σου. το ξερεται οτι οταν ειχε τελειωσει το empire το 40% των ανθρωπων που το ειχαν δει ηταν σε αρνηση για το αν ο vader ειναι ο πατερας του luke? Θελει δυναμη σκηνοθετικη για να το καταφερεις αυτο δεν προκυπτει απλα με μαριονετες. οι διαλογοι των πρωτων ναι ηταν κακοι (αλλα οχι τοσο αμηχανοι και "βιαστικοι" οσο των δευτερων) ομως δεν ηταν μονο οι ηθοποιοι που τους εκαναν καλυτερους ειναι οτι τα star wars ειχαν εξ αρχης ενα toung in cheeck υφος που σε εκανε οχι απλα να αγνοει αλλα να γελας γνησια με διαλογους τους στυλ Han: It'll take a few moments to get the coordinates from the navi-computer. Luke: Are you kidding? At the rate they're gaining... Han: Traveling through hyperspace isn't like dusting crops, boy! για να μην αναφερθω στο φιλοσοφικο υποστρωμα του τεχνoλογια vs πνευματικοτητα, το οποιο το εφτυσαν στα καινουρια (midichlorians κανεις?DOH!) και να σου πω ρε boom γιατι το 3 ειναι καλο? αληθεια πες μου....
kirileman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Μα το 3 είναι πραγματικά καλό απο τη μέση και μετά, όσο δηλαδή πλησιάζει στο 4, όσο κορυφώνεται το δράμα και τα ψηφιακά εφέ απλά εξυπηρετούν, και δεν πρωταγωνιστούν όπως στην πρώτη αερομαχία και όχι μόνο!!! Το πρώτο μισό είναι καθαρά video game σε πολλές περιπτώσεις. Μας άρεσε πολύ, μου άρεσε πολύ, απο τη στιγμή που "ξεφορτωθήκαμε" τα ρομπότ, τα διαστημόπλοια και το άσκοπο κυνηγητό και φτάσαμε στο "ζουμί", και ειδικά όταν άρχισαν να εμφανίζονται μπροστά μας εικόνες από "τα παλιά". Ξαναβλέποντας και τις 6 ταινίες, μπορώ να πω ότι και πάλι το 1ο με άφησε αδιάφορο, δεν έγινε όμως το ίδιο και με το 2ο επεισόδιο. Το είχα παρεξηγήσει. Σαφώς ανώτερο από το 1ο, με κάποιες φανταστικές εικαστικά και συναισθηματικά σκηνές, όπως όταν ο Αnakin ταξιδεύει μόνος του πάνω σε ένα μηχανάκι προς αναζήτηση της μητέρας του στην έρημο, ή όταν το ζευγάρι εμφανίζεται -με ένα φιλί- πάνω σε ένα άρμα, όχι όμως μπροστά στο λαό τους, αλλά αλυσοδεμένοι μέσα σε ένα "συγχρονο Κολοσσαίο" γεμάτο από τους εχθρούς που περιμένουν "τρελλαμένοι" να τους δουν να θυσιάζονται υπό τους ήχους του φοβερού "across the stars", ή τέλος το μυστικό γάμο τους στο σπίτι στη λίμνη. Σε ότι αφορά τα ψηφιακά εφέ στο 1, 2 και 3, πολλοί εσωτερικοί χώροι ήταν φοβερά ψεύτικοι στο 1ο πχ ενώ οι κλώνοι στο 2 έχουν εκπληκτικοί κίνηση, πράγματι έκαναν καλή δουλεία εκεί. Επίσης υπήρχαν πολλά λάθη σε σκιές. Γενικά πάντως, η blue screen λύση τους γύρισε λίγο μπούμεραγκ. Υπήρχε μια "ψυχρότητα", κάτι δεν πήγαινε καλά... Τώρα που το θυμήθηκα, το συνοδευτικό dvd στο soundtrack του 3 είναι όλα τα λεφτά. Τέλος, δεν με ενοχλούν τα ορθογραφικά λάθη κανενός. Με ενοχλεί λίγο, όμως, που βλέπουμε τα λάθη στα ονόματα των ηρώων μιας ταινίας και τα διορθώνουμε και δεν κάνουμε το ίδιο και σε "σφαγές" ουσιαστικών, ρημάτων, επιθέτων της γλώσσας μας, με ενοχλεί που ξέρουμε τους παίκτες του fame story και όχι τους ήρωες του 1821, κλπ. Νομίζω έγινα κατανοητός. Απο εκεί και πέρα, τα λάθη είναι ανθρώπινα, και γω κάνω, και στο κάτω κάτω, καλά κάνει ο οποιοσδήποτε και δεν ξέρει να γράφει σωστά ούτε το όνομά του αφού μπορεί να μην είχε την ευκαιρία να παέι σχολείο ή να σπουδάσει ή δεν ξέρω γω τι. Άλλο το ένα, όμως, κα άλλο το άλλο!!!
DimitRi_Del Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 De sigrinete me tpt i maxi Vader-Luke oso anafora to sinaisthima,to pou se exei ftasei i tenia mexri auti ti stigmi (tESB),alla k pali ksana (RoTJ) einai akoma pio sigkinitiki k porotiki tautoxrona!Epeiseis Anakin-KenoBi perimeneis na deis tosa xronia,einai allo to sinaisthima ekei.De mporw na Balw kapoia kaliteri apo tin alli epeidi einai diaforetika pragmata,osoi einai poli poromenoi tha katalaBoun ti thelw na pw,alla k pali einai to Star Wars Saga pou se kanei na to agapas akoma k an se apogoiteuei kamia fora(JarJar :-x ). Poloi exoun agapisei ta SW me diaforetikous tropous (games ,tenies ,comic). To episode 3 gia mena pantos einai para poli kalo,mporei na min exei simantikes erminies apo ithopoious alla einai STAR WARS k emena de to allazei kanenas auto ,
kostassid Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2005 νομιζω οτι του αρεσει πιο πολυ η δευτερη τριλογια ή η πρωτη.Αν και δεν θυμαμαι ποιος το εγραψε αλλα αν ειχαν γυριστει με την κανονικη σειρα τοτε το spoiler οτι θα ξεραμε ποιος ειναι πατερας του Luke θα μας ξενερωνε Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ο arakis ειναι μεταναστης η ελληνας και δεν ξερει να γραφει και να εκφραζεται,στη δευτερη περιπτωση θα ηθελα να μαθω τους βαθμους στις εκθεσεις του,αν η ηλικια του ειναι κατω απο 13 τοτε ακυρο και sorry....
antreas18 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 mia hara einai to 3..exei poles kales skines kai poli dinates apla isterei poli stous dialogous.oso gia to an o heyden tairiazei gia anakin sigoura tairiazei,vgazei poli thymo to blema tou kai exei kai exei kai poli ekfrastikotita..isos na min arese se polous epeidi oi dialogoi itan gmst..
Sorath Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Ας το ξεθάψω αυτό το topic μιας κι εγώ είδα την ταινία απο το videoclub μόλις χθες. Με το που ξεκίνησε λέω "Ωχ! Αυτό ήταν. Videogame την έκαναν την ταινία!" Ευτυχώς όμως που όσο πέρναγε η ώρα, το πράγμα έφτιαχνε. Η γέννεσις του Darth Vayder ήταν συγκλονιστική. Πραγματικά ένιωσα "κάπως" σε εκείνη την σκηνή. Αυτό που μου μεγάλη εντύπωση και με ενθουσίασε ήταν πως η ταινία τελείωσε ακριβώς εκεί που ξεκινά το 4ο επεισόδιο (δηλαδή η 1η ταινία). Θέλω να βρω και την 1η τριλογία γιατί την είχα δει πιτσιρικάς και δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα. Πάντως, σίγουρα το 3 ήταν σαφώς ανώτερο απο τα δύο πρώτα της νέας τριλογίας.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 [...'] Θέλω να βρω και την 1η τριλογία γιατί την είχα δει πιτσιρικάς και δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα. [...] Να ΒΡΕΙΣ;;; Δεν την έχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ; Δεν την έχεις ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ (έστω); Δεν ΘΥΜΑΣΑΙ;;; Τι εννοείς; Δεν ξέρεις τους διαλόγους ΑΠ'ΕΞΩ; ΥΓ: Πρέπει να ψάξω στο βιβλιαράκι του καλού mod: είναι λόγος για ban αυτός; :razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.