Προς το περιεχόμενο

Για αγορά τηλεορασης Plasma ή LCD ?

DIMITRISG

Προτίμηση τηλεόρασης  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Προτίμηση τηλεόρασης

• Plasma
      16
    • LCD
      14
    • TFT
      4
    • FLAT
      0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ειναι οι κατηγοριες και οχι 4.... LCD και Plasma.

Εφοσον μιλαμε και για συγκρατημενο κοστος, προτεινω LCD για την καλυτερη φωτεινοτητα τους και για τις μεγαλες αναλυσεις τους χαρις στις οποιες μπορουν να τρεξουν και high definition content (σημαντικο αυτο)

Για αντιστοιχες σε δυνατοτητες plasma.... μαλλον θα πρεπει να ξηλωθεις ΓΕΝΑΙΑ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι αλήθεια οτι στις LCD πρέπει να βλέπεις σε ευθεια, γιατι αν είσαι στο πλάι βλέπεις σκιές στην οθονη?

Ευθεια.... νταξ... δεν χρειαζεται να εισαι ευθεια. Ολες οι LCD εχουνε καποιες γωνιες θεασης... τις οποιες σε ενα νορμαλ σαλονι αποκλειεται να ξεπερασεις. Για να το ξεκαθαρισουμε δεν υπαρχει κανενα προβλημα... Για του λογου το αληθες μπορεις να πας σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων που εχουν μπολικες οθονες LCD να παιζουν και δες ο ιδιος.

2 ειναι οι κατηγοριες και οχι 4.... LCD και Plasma.

Εφοσον μιλαμε και για συγκρατημενο κοστος' date=' προτεινω LCD για την καλυτερη φωτεινοτητα τους και για τις μεγαλες αναλυσεις τους χαρις στις οποιες μπορουν να τρεξουν και high definition content (σημαντικο αυτο)

Για αντιστοιχες σε δυνατοτητες plasma.... μαλλον θα πρεπει να ξηλωθεις ΓΕΝΑΙΑ....[/quote']

Μήπως κάνεις ενα μικρό λάθος? Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Μια Plasma 42" (συγκεκριμένα της LG που πήρε ενας φίλος πρόσφατα) έκανε γύρω στα 3000. Για δες πόσο κάνει η φτηνότερη LCD στις 42" και μετά τα ξαναλέμε.. :)

Plasma σίγουρα έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή αν θέλεις μεγάλη οθόνη (>40"). Για γύρω στις 32", εκεί κάπου κοιτάω και εγώ, το έχω αφήσει το θέμα για τον επόμενο Φεβρουάριο. Τότε μαζί με εκπτώσεις αλλά και νέα προϊόντα ελπίζω να χτυπίσω κάτι καλό.

Βέβαια αυτό που πάντα με απωθούσε από τις LCD είναι η εγγύηση (σκέψου το πρόβλημα στις "μικρές" οθόνες στο PC και πολλαπλασίασε το).

Αν δω πάντως ότι τα πράγματα δε βελτιώνονται από αυτή την πλευρά, σίγουρα θα κατευθυνθώ σε Plasma 42" (λίγο μεγαλύτερη από ότι φοράει ο χώρος μου αλλά αξίζει) και όχι σε SD. Έχω δει αγώνα αλλά και ταινία DVD και τα "ροκανίσματα" είναι πολύ ενοχλητικά.

και εμενα η αποψη μου ειναι να παρεις πλασμα.εγω εχω μια sony 42'' και ειμαι ευχαριστημενος.για να πας σε τετοια διασταση σε lcd θες πολλα λεφτα παραπανω.οσο αναφορα στο οτι οι lcd μπορουν να σηκωσουν high definition αναλυση καλο ειναι αλλα τα ελληνικα καναλια θα εκπεμψουν σε υψηλες αναλυσεις σε 5 χρονια τουλαχιστον.

wow.... μια στιγμη.... να μιλατε για τα ιδια πραγματα! Μια 42αρα LCD τα χαρακτηριστικα που συνηθως φερει, για να τα πιασει η Plasma θα πρεπει να ξηλωθεις ακομα ποιο πολυ.... Το θεμα δεν ειναι μονο το μεγεθος.... ειναι και αλλα πραγματα....

Τελος τελος, καλο ειναι ειναι να ειναι HD ready οποιαδηποτε συσκευη για να μην ξαναξηλωνεστε. Ηδη αρκετοι δορυφοροι εκπεμπουν σημα HD και εχουν μεταδωσει μεγαλα γεγονοτα οπως το Euro η την Eurovision κλπ... Γενικως πας μη HD εστι βαρβαρο.... το λεω και το εννοω για να μην το μετανοιωσετε.

An den tithetai thema oikonomiko, tote plasma einai se ola kalyteres apo tis LCD/TFT ektos apo thn timh, kai se merika shmeia einai kalyteres kai apo tis CRT, exoyn kalytera xromata , to mayro toys einai mayro kai oxi bathy gkri, exoyn poly kalyteres gonies theashs (plhsiazoyn poly tis CRT) kai einai spanio na exeis kameno pixel, koita kai ayto to arthro isos se bohthisei perissotero.

http://graphics.tomshardware.com/display/20050309/index.html

Το μόνο πρόβλημα που έχουν οι Plasma (και αρκετά σοβαρό..) είναι το burn-in οταν μείνει μια στατική εικόνα για αρκετή ώρα. Ο φίλος με την 42" LG έχει συνδέσει ενα miniPC με Media Center 2005 για ταινίες, κάνα παιχνίδι και τα σχετικά.. μιλάμε δε μπορεί να παίξει τίποτα, παίζαμε θυμάμαι Warcraft3 έκαναν burn-in τα εικονίδια που έχει απο κάτω στο παιχνίδι. Νταξει, θα μου πείτε οτι δεν παιρνεις plasma για παιχνίδια, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνεις 3000-4000 και να έχεις συνέχεια το μυαλό σου μήπως ξέχασες την οθόνη ανοιχτή σε στατική εικόνα. Είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα αυτό και δυστηχώς σε περίπτωση που γίνει σοβαρο burn-in δεν καλύπτεται απο εγγύηση. Αυτό τουλάχιστον για μένα θα αποτελούσε λόγο να πάω για LCD ακόμα και αν ήταν σε μικρότερες ίντσες.

Πράγματι το burn-in είναι πάντα ένα θέμα με τις plasma. Βέβαια από την 2η γενιά plasma οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν, πολλοί αρκετά επιτυχώς, να το αντιμετωπίσουν.

Αυτό που θα συμβούλευα προσωπικά τους κατόχους plasma τηλεοράσεων είναι να μη νομίζουν ότι είναι monitor υπολογιστή και θέτουν τη φωτεινότητα τόσο ψηλά. Το μάτι ξεκουράζεται με λίγο χαμηλότερη φωτεινότητα αλλά και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αντίθεση για να προκαλέσει burn-in.

Πάντως εως σήμερα σε αρκετές δεκάδες plasma τηλεοράσεις δεν έχω παρατηρήσει κανένα burn-in. Ίσως ο κόσμος δεν είναι πια αφοσιωμένος σε κανένα κανάλι (όπως τις εποχές του χρηματιστηρίου).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...