Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με την Ixus 50 (και τις εναλλακτικές της...)


konnak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα προχωρήσω άμεσα στην αγορά μιας ψηφιακής φωτογραφικής, και έχω ψιλοερωτευτεί το συγκεκριμένο μοντέλο της Canon. Έχω φάει αρκετές ώρες ψάχνοντας reviews, κτλ. στο internet, και οι βασικοί μου ενδοιασμοί είναι:

1) η αυτονομία της

2) αυξημένο redeye (όπως διάβασα σε κάποια reviews)

 

Έχει κανείς προσωπική πείρα; Πάντα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μέγιστο ποσό γύρω στα 400 (αν υπολογίσω γύρω στα 60 για μια επιπλέον SD Memory Card 512 MB). H Ixus 50 είναι στα 340 στο http://www.play247.gr.

 

Αλήθεια, τι άλλες εναλλακτικές έχετε να προτείνετε; Αν και μάλλον θα την χτυπήσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εναλλακτικές έχεις τις ακόλουθες:

Kodak V530 ή V550

Pentax optio SVi

Olympus C-55

Στο link μπορείς να συγκρίνεις τις μηχανές που θές: http://www.dpgr.gr/index.php?page=show_cameras

Βασικά ψάχνομαι και εγώ για μηχανή και έχω καταλήξει στις παραπάνω.Η pentax έχει 5χ οπτικό ζουμ και ήταν η πρώτη μου επιλογή αλλά είδα την καινούργια Kodak V530(σε κόκκινο χρώμα)και μου αρέσει πολύ.Μάλλον για kodak με βλέπω.

Για καταστήματα on-line θα πας:

http://www.nomatica.gr

http://www.pixmania.com/gr/gr/home.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα πολύ καλό site για φωτογραφικές μηχανές είναι το DPreview: έχει πολύ καλά και εκτενή review, αν και η μηχανή του forum του πάσχει αρκετά... Whatever. :-x

 

Το βασικό για μια φωτογραφική μηχανή είναι να αγοράσεις μοντέλο μιας μάρκας που έφτιαχνε και "από χτες" φωτογραφικές μηχανές και ασχολιόταν με τα φωτογραφικά είδη. Δηλαδή Nikon, Leica, Pentax, Canon, κλπ. Καλό είναι να αποφεύγεις εταιρίες που "ξύπνησαν" κι ασχολούνται με τη φωτογραφία εδώ και λίγο καιρό. Τέτοιες είναι οι EPSON, JVC, BenQ, SANYO, TOSHIBA και, ναι, SONY.

 

Η μηχανή την οποία σκέφτεσαι είναι αρκετά καλή, την έχει ένας φίλος... Δυο φωτογραφίες τράβηξα όλες κι όλες σε σχετικά δύσκολες καταστάσεις και λίγο καιρό αργότερα που μού τις έστειλε τις βρήκα αρκετά καλές. Σίγουρα θα σε συντροφεύσει για αρκετό καιρό, είναι και ομορφούλα, αν και εγώ δεν αντέχω τις μικρές. Απλά είναι κάπως υπερτιμημένη, όπως είναι κάθε Canon. Ο λόγος για τον οποίο εγώ δεν θα έπαιρνα Canon είναι η αντιπροσωπεία της, για της οποίας τα χαΐρια μπορείς να διαβάσεις πολλά εδώ, γιατί, όπως και να το κάνουμε, όταν δίνεις τόσα λεφτά απαιτείς μια σοβαρότητα από την αντιπροσωπεία.

 

Επίσης πρέπει να ξέρεις για την περίπτωση "Adorama" όπως επίσης και για την ύπαρξη αυτού του καταστήματος, που εγώ θεωρώ σοβαρό και αξιόπιστο. Γνώμη μου είναι όταν αγοράζεις φωτογραφική μηχανή να την αγοράζεις από κατάστημα που πουλάει φωτογραφικά είδη και όχι από μαγαζιά τύπου "Πλαίσιο". Ενημερώσου επίσης και περί Nomatica και περί Pixmania.

 

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να σου προτείνω κάποια και να σε κάνω να αλλάξεις πορεία στη σκέψη σου (αν δεν την έχεις αγοράσει ακόμα :P ) καθώς είπες τη μαγική λέξη (έστω και με το "ψιλο" μπροστά): "ερωτευτεί". Η καλύτερη αρχή για μια ωραία συμβίωση με μια φωτογραφική μηχανή είναι να τη συμπαθήσεις και να την αγαπήσεις. Έτσι και μόνο έτσι θα μπορέσεις να ξεπεράσεις στην πραγματικότητα τα μειονεκτήματά της (γιατί όλες έχουν μειονεκτήματα) και να βγάλεις πραγματικά όμορφες φωτογραφίες.

 

Θα σου πω όμως και μερικά άλλα που ίσως θα σου έκανε καλό να τα ξέρεις. Οι Olympus είναι τέλειες σε φωτογραφία, όμορφα, πειστικά και ζωντανά χρώματα με πολύ καλή ευκρίνεια. Συνήθως τα μειονεκτήματά τους είναι η κακή διαχείριση της μπαταρίας (μπορεί να σου δείξει ότι τελείωσε αφού έχεις τραβήξει 10 φωτογραφίες!) καθώς και τα κάπως δύσκολα στη χρήση τους μενού. Pentax δεν έχω δουλέψει για πολύ καιρό και δεν ξέρω για τέτοιου είδους μειονεκτήματα: απλά μερικές φωτογραφίες που έχω βγάλει μού έχουν φανεί κάπως "μπερδεμένες" στο θέμα του λευκού. Αυτό βέβαια είναι θέμα ρυθμίσεων και φαντάζομαι πως διορθώνεται, αλλά σε μια μηχανή που κυρίως θα λειτουργήσει στο Auto θα έπρεπε να μην υπάρχει. Θα σου πρότεινα Nikon: τέλειες φωτογραφίες και αυτές, πολύ καλά ηλεκτρονικά, αρκετά καλοσχεδιασμένα και βολικά μενού, τυπική σε κατανάλωση μπαταρίας. Από μοντέλα την 5900 και την 7900.

 

Πάντως η επιλογή είναι δική σου φυσικά. :) Καλές αγορές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

artech, ευχαριστώ για το post σου, αν και από χτες έχω ήδη αποφασίσει.

Εδώ και μέρες έχω περιπλανηθεί σε όλα τα αρμόδια site (DCResource, DPreview, DPGR, ...), και πέρασα ολόκληρες ώρες διαβάζοντας reviews, συγκρίνοντας samples, κτλ.

Οι Canon Ixus (τόσο οι μικρότερες 40, 50, όσο και η μεγαλύτερη 700 - και πανάκριβη) έχουν 2 σημαντικά προβλήματα, τα οποία εν ολίγοις με ώθησαν να τις αποκλείσω...1ον, έχουν πολύ αδύναμη μπαταρία (θεωρητικά στο site τους ~140 shots, πρακτικά -από εμπειρία χρηστών σε forum- ~100 shots, με μία φόρτιση). ΟΚ λέω, ας πάρω και μια δεύτερη μπαταρία (~50?), και θα είμαι καλυμμένος). Οπότε πάμε στο 2ο πρόβλημα το οποίο είναι ότι δεν έχουν συνεχή ένδειξη εναπομείνουσας μπαταρίας, αλλά σε ειδοποιούν μόνο λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο. Βασικά, το κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα θα ήταν σημαντικό και από μόνο του, πόσο μάλλον όταν συνδυαστούν...Στο κάτω κάτω, όταν αναζητάς μια compact μηχανή, θες να την έχεις μαζί σου πάντα, χωρίς μπαταρίες, τρίποδα, κτλ κτλ.

Δεν θυμάμαι ακριβώς για ποιον λόγο την κάθε μάρκα, αλλά απέκλεισα συνοπτικά Olympus, Konica-Minolta, Kodak και Panasonic (είτε για υπερβολικά μικρή -μικρότερη και από τις Ixus- αυτονομία, είτε για απουσία οπτικού σκόπευτρου, είτε για μεγαλύτερο μέγεθος από το compact που αναζητώ, ή συγκριτικά πολύ χαμηλότερη ποιότητα από τον ανταγωνισμό). Στο τέλος έμεινε η Casio EX-Z750, που έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές για την ποιότητα των φωτο που παράγει (και πραγματικά με τα αποτελέσματα που είδα, δικαιώνονται), στο μέγεθος της Ixus 50, έχει manual ρυθμίσεις για τα πάντα, εκπληκτική αυτονομία (~325 shots - και με δεύτερη μπαταρία, η Ixus ακολουθεί πολύ πίσω), 2,2 megapixels παραπάνω (7.2), οι φωτο είναι λίγο πιο sharp απ' ό,τι της Ixus (και προσωπικά πιο κοντά στα γούστα μου - οι Ixus εμφανίζουν το φαινόμενο corner softness, το οποίο και πρόσεξα σε πολλά samples). To drawback της Casio είναι το αδύναμο flash σε σχέση με τις ανταγωνίστριες.

Ομολογώ ότι οι Nikon 5900/7900 ήταν πολύ ελκυστικές για την αγορά που θέλω να κάνω (άλλωστε η 7900 ψηφίστηκε καλύτερη compact camera της χρονιάς) με μόνα αρνητικά την έλλειψη ελέγχου όσον αφορά τον χρόνο διαφράγματος και το...γκουχ γκουχ...μέγεθός της. Εντάξει, είναι πιο παχουλούλα από τις Ixus 40/50/700 και Casio Z750, παραμένει μικρή, αλλά και μαζί μου πάντα όπως το κινητό σε μια τσέπη δεν θα μπορώ να την έχω. Παρ' όλα αυτά είναι πραγματικά άριστη αγορά (καταπληκτική ποιότητα, κατά πολύ μειωμένο redeye effect σε σχέση με τις υπόλοιπες compact, πολύ καλή αυτονομία, κτλ κτλ). Και η πρώτη μου camera ever ήταν Nikon, αλλά σήμερα που έπιασα την Z750 στα χέρια μου αποφάσισα επί τόπου (άλλωστε, με βάση τα features ήταν ήδη πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό). Και όλα αυτά με 30? παραπάνω από την Ixus 50 (που αν έπαιρνα και την -απαραίτητη- 2η μπαταρία, θα πήγαινε παραπάνω, σε 5 mp και όχι 7.2).

Γενικά, το budget μου την παρούσα στιγμή ήταν σχετικά ανοιχτό, οπότε τα 380? που θα δώσω για μια compact camera επιπέδου Z750 μου φαίνονται απόλυτα λογικά...

 

ΥΓ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κατά τη γνώμη μου ότι το πρόβλημα με την μη ένδειξη εναπομείνουσας ενέργειας δεν αναφέρεται σε ΚΑΝΕΝΑ review απ΄όσα διάβασα! Το έμαθα από το forum του DPGR, ευτυχώς. Συμφέροντα βλέπεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Ντάξει δε νομίζω να είναι και συμφέροντα, απλά ίσως να μην απασχολεί πολλούς. Εμένα ας πούμε δεν με απασχολεί. :) Θέλω απλά να έχω μια ειδοποίηση όταν έχω X shots left για να μπορώ να κάνω κουμάντο τι θα βγάλω... Εξάλλου στις πολιτισμένες χώρες πάντα στα μαγαζιά έχουν ένα μοντέλο ελεύθερο προς χρήση, ώστε να μπορείς να το δοκιμάσεις πριν αγοράσεις.

 

Μια χαρά όλα αυτά και μπράβο που διάβασες τόσα πράγματα! Οι πιο πολλοί ξέρουν τις λέξεις "Canon" και "Sony" και πάνε στο Πλαίσιο και λένε "Δώστε μου μια τέτοια που να βγάζει καλές φωτογραφίες".

 

Αλλά, ξέρω 'γώ, μωρέ; Casio για φωτογραφίες; Η Casio κάτι ρολόγια έφτιαχνε... δεν θα την κοιτούσα καν... whatever... your money your choice. :neutral:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια και από ότι είδα θα σου γουστάριζε και λίγο η εμφάνιση ,για ξαναδές και τις υπόλοιπες Olympus,αποκλείεται να μην βρεις κάποια που θα την ερωτευτείς άμεσα!!Το θέμα με τις μπαταρίες αφορά σε ένα μοντέλλο πολύ παλιό (C-40) και κάποια άλλα παλιά και φτηνά που έπαιρναν μπαταρίες ΑΑ.Αυτό γινόταν γιατί η εταιρεία είχε δώσει έμφαση στην πολυχρηστικότητα δηλ. η χρήστης να μπορεί να επιλέξει μέσα από πολλούς τύπος μπαταρίας.Τώρα όλες οι Olympus παίρνουν μπαταρίες Li-Ion με κορυφαίους χρόνους εκφόρτισης.Κάποια μοντέλλα μάλιστα ,έχουν παροιμιώδη αυτονομία (C-5060,C-8080,E-300,E-1,C-7070).

Ρίξε μια ματιά στις μ-mini ,μ-mini S (μόνο μειονέκτημα το 2Χ ΖΟΟΜ) ,μ-800 (ακόμα ακριβή) ,μ-500 (απ'ότι κατάλαβα σου κάνει καλύτερα απ'όλες) ,C-70 (εξαιρετική επιλογή αλλά μόνο 1 -μάλλον αδιάφορο -χρώμα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλοι, από σήμερα είμαι ένας ευτυχής κάτοχος της Casio EX-Ζ750. Πέρα από πανίσχυρη, είναι και πανέμορφη. Θα ποστάρω στην κατηγορία των reviews σε καμιά εβδομάδα που θα έχω πλήρη άποψη για τις δυνατότητές της. Ωστόσο, προτείνω σε όσους προβληματίζονται με αγορά ψηφιακής φωτογραφικής να ξοδέψουν κάποιον χρόνο ψαχουλεύοντας τα posts και τα άρθρα του DPGR , και να ψάξουν reviews στα DCResource, DPreview, γιατί προσωπικά πιστεύω πρέπει να παίρνεις το maximum που μπορείς από μια επένδυση Χ ευρώ (ειδικά όταν Χ>300).

 

Αλλά, ξέρω 'γώ, μωρέ; Casio για φωτογραφίες; Η Casio κάτι ρολόγια έφτιαχνε... δεν θα την κοιτούσα καν... whatever... your money your choice.

Πίστεψέ με, είχα ακριβώς την ίδια άποψη όταν ξεκίνησα το ψάξιμο, αλλά αποφάσισα να έχω ανοιχτό μυαλό. Διάβασα τουλάχιστον 2 reviews για ΚΑΘΕ μοντέλο στο range 250+? (και 5+ megapixels), από κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο. Τελικά, στην κατηγορία compact-supercompact με βάση την ποιότητα (και την ακρίβεια αποτύπωσης) της καταγεγραμμένης εικόνας, ξεχώρισαν τα μοντέλα της Canon (Ixus 50 και ειδικά η 700), της Casio το συγκεκριμένο (γιατί όλα τα υπόλοιπα ΔΕΝ είχαν οπτικό σκόπευτρο - αν είναι δυνατόν) και της Nikon (στην οποία, ομολογώ, έριξα "χυλόπιτα" λόγω του...πάχους και του εξογκώματος αριστερά. Κατά τα άλλα ήταν ίσως η best value for money, η ποιότητά της στα samples ήταν κορυφαία, και αυτό το αποδεικνύουν περισσότερο από την δική μου εντύπωση τα reviews με τις μετρικές, κτλ.). Συν το ότι έχω μια φίλη στην αντιπροσωπία της Casio και έλεγξα και το ιστορικό sevice της, οπότε δεν είχα κανένα λόγω να μην επενδύσω εκεί. Η ποιότητα των φωτο της προσωπικά μου φάνηκε ανώτερη από της Ixus 700 (αν και ξαναλέω, ότι προτίμησα το πιο sharp της Casio από το πολύ soft της Ixus 700 - που είναι και κάμποσο ακριβότερη, με πολύ πιο αδύναμη μπαταρία ~1 μέρα έντονης χρήσης). Το άρθρο στο DCResource (που παραθέτω παραπάνω) κάνει εκτενή ανάλυση της λειτουργίας και των δυνατοτήτων της μηχανής, οπότε όποιος ψάχνεται ας το τσεκάρει...

 

ΥΓ: Να προσθέσω ότι είναι από τις ελάχιστες (και η μόνη απ' όσες έχω αναφέρει στα post μου - δηλ. Canon, Nikon Olympus) που έχει manual focus, και επιτρέπει και χρονισμό διαφράγματος σε έκθεση μέχρι 60 δευτερόλεπτα (στο DPGR ένας χρήστης έχει ανεβάσει μια φωτο τραβηγνένη έτσι σε πίσσα σκοτάδι και φαίνεται σαν...ξημέρωμα). Για την ακρίβεια, έχει manual ρυθμίσεις για τα πάντα. Best choice κατ' εμέ μαζί με Nikon 7900 στην κατηγορία τιμής ~370 με 380 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...