Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο LAN, ...πώς??


Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eπιτέλους χθες πήρα το νέο μου laptop (sony vgn-b3vp), και προσπαθώ να συνδέσω το pc μου με αυτό μέσω του γνωστού καλωδίου.

Συνδέω τα 2 pc με το καλώδιο, συνδέομαι στο internet από τον σταθερό, τρέχω το "εγκατάσταση οικιακού δικτύου" από το σταθερό (με "αυτός ο υπολ. συνδέεται απευθείας στο internet" και μετά από το laptop (με "αυτός ο υπολ. συνδέεται μέσω άλλου....".βάζοντας και στα 2 το ίδιο όνομα για workgroup..

Internet sharing? ΤΙΠΟΤΑ..ανοίγω π.χ. τον ie από το laptop ενώ είμαι στο internet από το σταθερό και ενώ αργεί λίγο, βγάζει το κλασσικό κουτάκι "σύνδεση μέσω τηλεφώνου"..

Όσο για Filesharing..πάω στον windows explorer του laptop στο "θέσεις δικτύου"/"συνολικό δίκτυο"/"microsoft windows network"/"Mshome"/ και βλέπω τα 2 εικονίδια "Σταθερός" και "Φορητός"..κάνω 2πλό κλικ στο "Σταθερός" αλλά..."Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση...μπορεί να μην έχετε δικαίωμα...επικοινωνήστε με το διαχειριστή...η διαδρομή του δικτύου δεν εντόπιστηκε".. Τα ίδια πάνω κάτω και από τον windows explorer του σταθερού..

 

Δηλαδή δε μπορώ ούτε internet να μπω από το laptop, oύτε να μεταφέρω αρχεία από τον desktop στον laptop...Kαι τα 2 pc τρέχουν win xp pro, όμως ο σταθερός με sp1 ενώ το laptop με sp2. Heeeeeelp meee:()

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ego exo ksethapsei 3 wizards pou sxetizontai me diktia sta xp..enas einai o wizard mesa sto network places(set a small office or home network) kai 2 einai sta properties tou my computer(deksi klik sto my computer/properties kai pas sto tab computer name)ekei einai o network id wizard kai to chnge computer name..frontise na simfonoun oi plirofories kai sta 3 afta..

dokimase afta an vevaia exeis to sosto kalodio opos leei kai parapano

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλώδιο σου δεν είναι crossover...είναι στάνταρ αυτό το πρόβλημα.(για να το επιβεβεώσεις κάνεις το εξής, φέρνεις τις άκρες του καλωδίου δίπλα δίπλα και γυρνάς από την μεριά που να βλέπεις τα χρώματα στα καλωδιάκια....αν τα δεις ακριβώς στην ίδια σειρά τότε είναι ένα απλό UTP καλώδιο δικτύου που συνδέετε σε hubs & Switches...τέτοιο δεν σου κάνει για την σύνδεση που προσπαθείς)

 

 

Η άλλη περίπτωση είναι η κάρτα δικτύου πχ στο Laptop να μην είναι ενεργοποιημένη και να χρειάζετε να το κάνεις είτε από το κοντρόλ πάνελ είτε από το BIOS.

 

------------------------

 

Αλλά επειδή γράφεις για "γνωστό καλώδιο" σε ρωτάω τι καλώδιο είναι αυτό?

Γιατί σε κάτι αντίστοιχο που μου έχει τύχει ο χρήστης προσπαθούσε να συνδεθεί με σειριακό καλώδιο.

 

Ακόμα να ρωτήσω και κάτι άλλο..φαντάζομαι ότι OS έχεις και στα δύο μηχανήματα XP...γιατί έτσι η σύνδεση δεν θέλει ιδιαίτερες ρυθμίσεις (ίσως και καθόλου,ανάλογα την εγκατάσταση που έχεις κάνει)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το καλώδιο είναι εντάξει.. Κατάφερα τελικά να μπορώ να δω από τον σταθερό το laptop μου (τα shared documents του), αλλά όταν από το laptop πήγα να δω το shared documents του σταθερού, μου ζήτησε κωδικό ! Ενώ δεν έχω πουθενά account στο pc μου με κωδικό..αφού πάτησα enter αρκετές φορές, μετά μου έβγαζε κατευθείαν μήνυμα ότι δε μπορώ να έχω πρόσβαση κτλ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλώδιο είναι crossover, εξάλλου κατάφερα να μεταφέρω από το laptop αρχείο στον σταθερό..όμως όταν πήγα να κάνω το αντίθετο μου έβγαλε το εξής μήνυμα (αφού μου ζήτησε κωδικό): "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο \\Foritos. Mπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή αυτού του διακομιστή για να διαπιστώσετε εάν έχετε δικαίωμα πρόσβασης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι σαν διαχειριστής είμαι στον σταθερό, έχει σημασία?

Επίσης έχει καμία σημασία αν είμαι ή όχι συνδεδεμένος στο internet με τον σταθερό?

Αν δε βγαίνει νόημα..δε μου λέτε τι να κάνω για να σβήσω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα και να τα ξανακάνω από την αρχή??

Τhanks για το ενδιαφέρον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kalispera

 

Ena AP Dlink sundedemeno me to Pc. (LAN) To AP mou dinei internet mesw ssh tunneling.

Deuterh ethernet(ETH2) sto pc mou 8elw na sunde8ei me allo pc(ETH3).

 

To ETH3 8a blepei to AP kai epeita internet?

Uparxei epikoinwnia meta3y twn interfaces mou? Prepei na kanw kapoia ru8mish se routing tables?

 

 

Thanx ek twn proterwn.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως να ανοίξεις άλλο topic ? :)

Τώρα πλέον στο υποψήφιο μου δίκτυο..δε λειτουργεί τίποτα..Επίσης στο laptop στο εικονίδιο με τις 2 οθόνες υπάρχει ένα θαυμαστικό και λέει ότι η κατάσταση της σύνδεσης είναι χωρίς ή με περιορισμένη αξιοπιστία..(μήπως επειδή όταν σύνδεσα το καλώδιο μεταξύ των 2 pc δεν ήμουν στο internet?). Και επίσης τώρα ούτε ο σταθερός βλέπει το laptop (χωρίς να πειράξω τπτ)...Οοουυφ

Καμιά οδηγία από την αρχή...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμη διεπίστωσα ότι από το laptop μπορώ να κάνω ping προς τον σταθερό (όχι πάντα..) ενώ από τον σταθερό προς τον laptop όχι!

Επίσης αν πάω στις συνδέσεις δικτύου του σταθερού βλέπω τα εξής: Γέφυρα Δικτύου, Τοπική Σύνδεση και Σύνδεση 1394. Αν πάω να κάνω "επιδιόρθωση" στη τοπική σύνδεση και στην 1394 μου βγάζει σφάλμα: "Το πρωτόκολλο TCP/IP δεν είναι ενεργοποιημένο για αυτήν τη σύνδεση. Η διαδικασία δε μπορεί να συνεχιστεί.."

Αντίστοιχα στις συνδέσεις δικτύου του laptop βλέπω Local Area Connection και 1394 Connection (όχι γέφυρα δικτύου), και η επιδιόρθωση δουλέυει στο Local Area Connection αλλά βγάζει σφάλμα στην 1394 (όπου πάλι λέει για μη ενεργοποιημένο TCP/IP) !! Tι συμβαίνει??

Τέλος βλέπω ότι στο Laptop η κάρτα δικτύου είναι Intel PRO/100 VE Network Connection, ενώ στον σταθερό είναι Intel PRO/1000 CT Network... Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό?

 

Υ.Γ. Κατάφερα κάποια στιγμή να συνδεθώ στο Internet με το laptop μέσω του σταθερού, αλλά filesharing ποτέ...

 

Καταλαβαίνετε τι μπορεί να φταίει..?:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις ορίσει σταθερές ΙP στις κάρτες δικτύου στα μηχανήματα;

Βάλε π.χ. στον σταθερό 192.168.0.1 και στον φορητό 192.168.0.2 και subnet να έχουν 255.255.255.0 και τα δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια μισο λεπτο,εδω ο φιλος ειπε οτο καμια φορα κανει Ping και καμια φορα οχι.Ειναι λιγο περιεργο αυτο που λες.Το Ping ειναι σε layer 3 και λογικα αν θες την αποψη μου το προβλημα βρισκεται σε πιο κατω επιπεδο.Δηλαδη ειναι καλωδιακο ή καρτα δικτυου.Εκτος και αν κανεις Ping και μετα αλλαζεις καποια ρυθμιση και δε μπορεις να κανει ξανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όχι δεν αλλάζω καμία ρύθμιση ενδιάμεσα..μήπως φταίει τίποτα το firewall των windows? Απο τα xp sp1 πώς το ρυθμίζω? Οι κάρτες δικτύου που είναι διαφορετικές παίζουν ρόλο? (100ve και 1000ct)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...