Προς το περιεχόμενο

Αποθήκευση εικόνων σε ΜySQL

ikaros2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει καποιος πως μπορω σε ενα πινακα στη MySQL να εχω ενα attribute για αποθηκευση εικονων? Τι τυπου ειναι αυτο το attribute (blob νομιζω) και πως γραφω το INSERT?

Δημοσ.

Αναλογικα με τα απλα data, τα binaries (τα blob οπου μπορεις να βαλεις εικονες, μπορουν να δεχτουν οποιοδηποτε αρχειο: βιντεο, εκτελεσιμα, κλπ), πιανουν πολυ περισσοτερο χώρο.

δυσκολευει τα export, import, backup, restore.

καθε φορα που κανεις full backup θα παιρνεις μαζι σου και ολες τις εικονες.

και αν κανεις αντιγραφη του backup set απο ιντερνετ, ισως ειναι λιγο "χοντρο".

ενω αν τις εικονες τις εχεις σε ενα απλο dir στο filesystem tou server, βλεπεις ευκολα με τις ημερομηνιες ποιές εχουν προστεθει τελευταια, και αντιγραφεις μονο αυτες με ενα ftp.

περιπλεκει και το disaster recovery. αν χασεις τη βαση, χανεις και τις εικονες.

Παντως αυτα, ειναι μειονεκτημα ή πλεονέκτημα αναλογα τη χρήση, το σκοπό του σαιτ και της βάσης, και το φόρτο της.

εσυ ξερεις.

Αν τα βαλεις στη βαση, καλυτερα σε άλλη database απο τους απλους πινακες.

Δημοσ.

H λυση που προτεινουν οι koyan και random νομιζω οτι ειναι η καλυτερη για την περιπτωση μου (real estate site με φωτογραφιες των ακινήτων), δηλ. σε ενα dir στο δισκο.

koyan, το site που μου προτεινεις θελει πληρωμη για να κανεις register. Αν σου ειναι ευκολο στειλε μου το αρθρο με email

Δημοσ.
H λυση που προτεινουν οι koyan και random νομιζω οτι ειναι η καλυτερη για την περιπτωση μου (real estate site με φωτογραφιες των ακινήτων), δηλ. σε ενα dir στο δισκο.

Να σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το open realty . Μπορεί να μην είναι GPL είναι όμως free (as in "free beer").

Το έχουμε χρησιμοποιήσει για ένα πελάτη μας και είμαστε ευχαριστημένοι από την λειτουργικότητά του. Χρειάστηκε να κάνουμε κάποια plugins (όπως τις "κοντινές παραλίες" ) και κάποια modifications αλλά η δουλειά ήταν σίγουρα λιγότερη από το να το φτιάξουμε από την αρχή.

koyan' date=' το site που μου προτεινεις θελει πληρωμη για να κανεις register. Αν σου ειναι ευκολο στειλε μου το αρθρο με email[/quote']

πήγαινε εδώ και πάτησε στην τρίτο αποτέλεσμα. Έτσι δεν χρειάζεται username και password.

Δημοσ.

thanx koyan. BTW, τα thumbnails ειναι το επομενο που θελω να υλοποιησω.

Θα δω τι παιζει με το OpenRealty αν και στη συγκεκριμενη περιπτωση προτιμω να συνεχισω "με το χερι" για να τριφτω με την PHP.

Αλλωστε, μου φαινεται πιο ευκολο να κανω κατι απο την αρχη μονος μου (ακομα και σε περιπτωσεις που δεν εχω την εμπειρια) παρα να αλλαξω κωδικα αλλου :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...