xrist0f0r0s Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 σχετικα με το smplayer δεν μπορουμε να του βαζουμε να ψαχνει και σε αλλα site ?
firewalker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Αν το API των site είναι διαθέσιμο, δεν πρέπει να είναι δύσκολο να τροποποιηθεί ο κώδικας του smplayer.
Luxx Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Υπαρχουν ρυθμισεις για τον vlc player, ωστε να δειχνει καλυτερα τα βιντεο; Shaders εχει; Γενικα για ταινιες σε linux, ποιον player προτεινετε;
jim_p Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Πως το εννοεις το καλυτερα? Εγω εχω βολευτει χρονια τωρα με mplayer + smplayer (mplayer2 + smplayer2 πλεον), αλλα και ο vlc μια χαρα ειναι.
tritonas00 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 και εδω χρονια με smplayer/vlc, ολα αψογα.
Luxx Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Πιστευω οτι οι shaders βελτιωνουν την εικονα. HD video βλεπω κυριως.
Luxx Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Υπαρχει καποιο καλο clipboard manager, που να δειχνει την μπαρα μεταφορας αρχειων; Το klipper δε την δειχνει αυτοματα, πρεπει να πατησεις το εικονιδιο στην taskbar. Το Parcellite δε δειχνει τιποτα. Στο ubuntu, υπηρχε αυτη η μπαρα. Εδω στο linux mint δε υπαρχει. Και κατι ασχετο, αλλα δε θελω να ανοιγω καινουριο θεμα. Οταν εγκατεστησα το parcellite απο το synaptics, εγκατεστησε αλλα 3,4 πραγματα μαζι του. Οταν πατησα για complete removal, εσβησε μονο το parcellite, και οχι τα υπολοιπα. Γιατι;
jim_p Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Το "shaders" στο λινουξ βρηκα οτι λεγεται απλα gl video output, οποτε στον vlc επιλεγεις preferences > output > opengl glx video output και στον smplayer(2) preferences > general > video > output driver > gl (οποιοδηποτε απο τα 2-3 που εχει). Η μπαρα που εμφανιζεται οταν αντιγραφεις/μεταφερεις κατι δεν ειναι του clipboard manager. Ειναι του toolkit με το οποιο ειναι γραμμενο η ταδε εφαρμογη ή του de που χρησιμοποιεις ή εστω του notification daemon (= αυτο που λες οτι υπηρχε στο ubuntu). Ενας clipboard manager, πχ parcellite, κανει τα εξης - αποθηκευει Ν πραγματα στα οποια εχει γινει αντιγραφη, αντι για 1 που ειναι το κανονικο, προκειμενου να γινει επικολληση μετα - λυνει το χρονιο και ανιατο προβλημα του λινουξ του "αντιγραφω κατι στο προχειρο, κλεινω την εφαρμογη απο την οποια το αντεγραψα, η εφαρμογη ειχε την αποκλειστικη χρηση του προχειρου, οποτε κλεινοντας τη καθαρισε και το προχειρο, οποτε οτι αντεγραψα χαθηκε". Τελος, το complete removal, οπως εχει ειπωθει σε αλλο θεμα, σβηνει και τα αρχεια ρυθμισεων της ταδε εφαρμογης οταν αυτα αφορουν το συστημα, πχ αν βγαλω τον ff με complete removal θα μου αφησει το προφιλ μου με τα αγαπημενα μου κλπ αθικτο, αν βγαλω τη samba με complete removal θα βγαλει και τα οσα αρχεια εχει μεσα στο /etc/, δηλαδη τις ρυθμισεις της, το σκριπτακι για να ξεκιναει στην εκκινηση του υπολογιστη κλπ.
Luxx Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, διαβασα οτι θελει και την εντολη autoremove μετα, για να σβησει τα υπολοιπα Packages. Βασικα, δε πιστευω οτι χρειαζομαι καποιον clipboard manager. Επισης βλεπω οτι το linux mint εχει αρκετα προγραμματα προεγκατεστημενα, χωρις βεβαια να κολλαει ο υπολογιστης στο ελαχιστο.. Να σβησω οσα δε χρειαζομαι ή να τα αφησω οπως εχει;
pmav99 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Να κάνεις ό,τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο. Δικός σου υπολογιστής είναι. Εσύ τον χειρίζεσαι. Ό,τι και να σου πούμε εμείς εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες/απαιτήσεις σου.
mandos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αποφάσισα να ασχοληθώ με τις φωτογραφίες μου, και ψάχνω ένα πρόγραμμα που να μπορεί να κάνει κάποια πράγματα: να βάζει αστεράκια/βαθμολογίες ή flags να τα βάζει και σε XMP αρχεία, έτσι ώστε αν στο μέλλον οι developers αποφασίσουν ότι δεν ασχολούνται άλλο να μπορώ να περάσω σε άλλο πρόγραμμα να ανοίγει και RAW αρχεία (όχι πολύ απαραίτητο) να μπορεί να σορτάρει φωτογραφίες βάση χρονιάς, μηχανής, φακού, φλας Ότι θέλω το κάνει το lightroom, και χιλιάδες άλλα πράγματα επίσης. Αλλά ψάχνω για κάτι πιο open που να μην θέλει αναβάθμιση (επί πληρωμή) αν αλλάξω κάμερα. Επίσης έχω μια προτίμηση στα open source Το Aftershot που το έχω κάνει τα πρώτα τρία, δεν έχω ψάξει για το τέταρτο. Αλλά η Corel ******** (μην σας δείξω email συνομιλίες μου μαζί τους). Το πιο σημαντικό είναι το να ξέρω ότι δεν θα μείνω ξεκρέμαστος στο μέλλον. Με τα XMP για τα metadata αυτό είναι πιο εύκολο, αρκεί να βρω το κατάλληλο πρόγραμμα. Ιδέες κανένας? Εγώ έχω μείνει στην εποχή του folders->files->geeqie Τείνω προς το digikam, το οποίο και θα δοκιμάσω σιγά σιγά. Δείχνει να είναι το πιο πλήρες πακέτο αυτή τη στιγμή. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2013 από mandos
martinoff Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 οκ θα με βαρέσεις το πιο πιθανόν αλλά η adobe έδωσε κλειδιά από cs2 ! εσύ που ήσουν ;
mandos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 εκεί ήμουν, αλλά: 1) δεν είναι valid copies, αν δεν το έχεις αγοράσει είναι pirated copy 2) δεν έχει λογισμικό για αυτή τη δουλειά που θέλω, το CS2 είχε photoshop premiere και άλλα τέτοια, όχι lightroom δε βαράω, που λέει και ο Ζίκος
angelheart.gr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Επισης βλεπω οτι το linux mint εχει αρκετα προγραμματα προεγκατεστημενα, χωρις βεβαια να κολλαει ο υπολογιστης στο ελαχιστο.. Να σβησω οσα δε χρειαζομαι ή να τα αφησω οπως εχει; Αν εννοείς οτι έχει (πχ) 3 text editors και εγώ έναν θέλω, ναι στείλτα να πάνε στο καλό. Αν εννοείς έχει και 4-5 (ή 15) που δεν ξέρω τι κάνουν (ακόμα), μη τα στέλνεις (ακόμα). Προσωπικά στη τελευταία εγκατάσταση που έκανα (ένα Xubuntu), μόλις αυτή τελείωσε, έβγαλα τουλάχιστο τα μισά, αλλά ήξερα και τι ήταν αυτά που έβγαζα.
mask2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Καμία πρόταση για να κατεβάζω από το youtube τραγούδια; Χρησιμοποιούσα το Minitube αλλά τώρα μετά από κάποια αναβάθμιση που δεν την πήρα χαμπάρι, μιας και δεν το χρησιμοποιώ συχνά, δεν έχει download σαν επιλογή. Χρησιμοποιώ τον opera αλλά δεν βρίσκω κάποιο απροβλημάτιστο addon. Ευχαριστώ. ΥΓ @angelheart.gr γιατί δεν έβαζες το xfce από κανένα ubuntu minimal ή όπως αλλιώς λέγεται; Νομίζω θα ήταν πιο λίγος κόπος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα