Προς το περιεχόμενο

το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ περιοδικό RAM

yiannakas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aαα,το RAM,το ακατανόμαστο περιοδικό.Αυτή η συζήτηση σηκώνει ούζο και χταποδάκι.<P>Aν έχετε χρόνο διαβάστε,αξίζει..<P>Εγώ προσωπικά δεν θαπρεπε να μιλάω γιατί την γλίτωσα φτυνά από το RAM.Εμπιστεύτηκα το περσινό μεγάλο τεστ στα CDRW και πήγα και αγόρασα το Ricoh MP7040,το οποίο έκαιγε τα άντερά του από CD.<BR>Αυτές τις μέρες όμως ζω το δράμα ενός φίλου μου,ο οποίος εμπιστεύτηκε την αξιοπιστία και αντικειμενικότητα των 2 συνεχόμενων τεστ του RAM σε οθόνες 19,τα οποία αναδείκνυαν νικητή την οθόνη NEC FP950.Πήγε λοιπόν ο φίλος μου αυτός και έσκασε τα 300+ χιλιάρικα και το πήρε.<P>-Μεγάλο λάθος!!!-<P>To monitor είχε πρώτον πρόβλημα στην σύγκλιση (focus) και δεύτερον στην ανάλυση των 1280x1024 -ανάλυση που η εταιρία (NEC) προτείνει ως την πλέον βέλτιστη- το φαινόμενο Moire ήταν τόσο έντονο που η εικόνα ήταν αλλού καθαρή και αλλού θολή (υπόψην το RAM της έδινε στα τεστ 10 στο focus στο κέντρο και 10 στις άκρες).Αυτό βέβαια το φαινόμενο είναι κοινό στις οθόνες με καθοδικό σωλήνα Trinitron και Diamontron (τη

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όποιος θέλει γνώμες για να αγοράσει συσκευή θα κάνει ποστ στο insomnia και θα ακούει γνώμες. Έπειτα μπορεί μόνος του να βγάλει συμπέρασμα. Και ξεχάστε τα συγκριτικά των περιοδικών. Οι καλύτεροι δοκιμαστές είναι οι χρήστες.

Δημοσ.

το μεγαλυτερο περιοδικο υπολογιστων RAM...ας σοβαρευτουμε τωρα ρε παιδια... αυτοι που διαβαζετε εδω και καιρο το περιοδικο σιγουρα εχετε προσεξει οτι για να γεμισει τις σελιδες του αναμασαει θεματα των προηγουμενων μηνων... ποιος δεν εχει προσεξει οτι το τευχος δεκεμβριου ηταν γεματο απο ενα σορο συγκριτικα των προηγουμενων... οποιος ομως πηρε το τελευταιο τευχος (ιανουαριος 2001) πηρε και την μεγαλη απογοητευση... συγκριτικο για αυτα τα μηχανιματακια χειροτερα ακομα και απο ενα gameboy που θελουν να λεγονται υπολογιστες. εκτως αυτου ηρθε και η αυξηση της τιμης του περιοδικου (λογω της αυξησης της τιμης του χαρτιουcwm23.gif)μειωθηκε" TARGET=_blank>http://www.insomnia.gr/cpubb/smilies/cwm23.gif[/img])μειωθηκε</A> η υλη στο μισο, το cd τους ηταν μουφα εντελως, μας φορτωσαν καιενα dvd καλο μεν, μονο που πρεπει να εχεις dvdrom για να το διαβασεις(χεχε). εκτως απο αυτα εχουμε (ειχαμε) και τον δημου...

Δημοσ.

<BR>Φίλε ΤΑΣΟ. Κάτι δεν έπιασες στο γράμμα μου. Αναφέρθηκα<BR>-στην απατεωνιά της Στουρνάρη, που συγκαλύπτεται<BR>-στα πληρωμένα περιοδικά, από τα οποία επικεντρώθηκα στο RAM γιατί είναι το πρώτο σε<BR>πωλήσεις, γιατί το αγοράζω από το 94 και γιατί έχει και τον γνωστό αέρα. Και διότι<BR>εξαιτίας των Test του αγόρασα το &*%&%*Ricoh 7040A που κακάρωσε μετά από λίγο,<BR>το Αcer dvdrom 16X που κάνει τόσο θόρυβο που είτα σκεπάζω το case με κουβέρτα είτε<BR>βάζω τον ήχο του έργου στην διαπασών για να μην ακούγεται ο θόρυβος. <BR>Στην ΙΙΥΜΑ 510 21 ιντσών οθόνη, που τα έσκασα χοντρά (360) και έχει δύο οριζόντιες γραμμές<BR> στην οθόνη και παραμορφώσεις. Τάσο φίλε μου δεν τρέχουν τα χρήματα από την τσέπη μου <BR>για να μπορώ να τα αντικαταστήσω εύκολα, σκέψου κανά 16χρονο στην θέση μου, που τα <BR>μαζεύει χιλιάρικο, χιλιάρικο. Όταν το RAM έχει αυτήν την νοοτροπία του καλύτερου και δεν <BR>αναφέρεται στην ζωώδη πραγματικότητα της Στουρνάρη και όταν σου συστήνει να πάρεις <BR>κάτι που δεν κάνει λίγα χιλιάρικα αλλά κάπ

Δημοσ.

Στη θέση του 16χρονου που ανέφερε ο φίλος yannakas μπορείτε καλλιστα να βάλετε εμένα, με το περιστατικό του ΥΑΜΑΗΑ 8424Σ που σας ανέφερα... Με τη μόνη διαφορά ότι τότε ήμουν 15χρονος και δεν είχα ιδέα από cd-r. Να φανταστείτε νόμιζα ότι η μόνη δουλειά των μηχανημάτων αυτών ήταν να αντιγράφουν, και όχι να γράφουν CD με περιεχόμενα κατ'επιλογήν του χρήστη.<P>Τώρα όσον αφορά στο Δήμου, είναι η τελευταία φορά που αναφέρομαι στο άτομό του, τουλάχιστον σ'αυτό το topic. Σκεφτείτε όμως το εξής: Κι εμένα αν η Microsoft μου έστελνε κάθε μέρα κι από ένα ολοκαίνουριο λογισμικό για 2 μήνες ώστε να το δοκιμάσω θα ήμουν εναντίον των αντιγραφών. Πού γραφει ο κ.Δήμου τα λεγόμενά του ξέρετε? Μα φυσικά σε MS-Word 2000. Νομίζετε ότι έσκασε 200 χήνες στην εταιρεία του Βασιλάκη του Πόρτα για να τα πάρει? Μα φυσικά και όχι. Του τα έστειλε η Micro$oft Hellas, τα εγκατέστησε και τώρα τα χαίρεται. Και βγαίνει μετά και λεει: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ. Τι λες ρε φίλε? Τι λες τωρα?Ρωτά αν έχω εγώ 200.000 για το Office 2000? Και αν είχα μετρη

Δημοσ.

random: thiladi an ola ta periodika pairnoun miza emeis prepei na simfonoume kai na tautizomaste me tin kaatstasi? <P>i kaliteri lisi pantos einai na diastauronoume me 2 -3 periodika ta test (otan thelei kapios na agorasei ena pc) h kai me kapoio site apo to interenet

Δημοσ.

Αγοράζω περιοδικά για υπολογιστές από την εποχή που είχα Amstrad 6128...<BR>Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη ότι τα περιοδικά είναι αναξιόπιστα (με πρώτο και καλύτερο το ram) και καταθέτω τις δικές μου εμπειρίες.<BR>1) Το καλοκαίρι του 93 δούλευα με πρώην υψηλόβαθμο υπάλληλο του Πουλιάδη. Τότε κυκλοφόρησε το ram με εξώφυλλο μια νέα, τότε, mb τηε intel, την πρώτη σε μορφή atx. Και μου είπε ο συνάδελφος ότι ο Πουλιάδης ήταν σε συμφωνία με το ram γι αυτό το εξώφυλλο και την παρουσίαση του atx (σιγά την καινοτομία), γιατί θα έπαιρνε bonus από την intel για την καλή προώθηση των προϊόντων της.<BR>2) Στο ίδιο τεύχος αν δεν κάνω λάθος είχε συγκριτικό test μηχανημάτων. Βγάζει λοιπόν το Α με επίδοση 10 και τιμή, ας πούμε 395000, και το Β με επίδοση 9,95 και τιμή 400000. Και καταλήγει, πολύ σωστά: "Καλό μηχάνημα το Β, αλλά ποιός θα το πάρει, όταν το Α είναι, έστω και ελάχιστα, καλύτερο και φτηνότερο;"<BR>Και κάπου προς το τέλος αναφέρει:"Α! και το Β μηχάνημα έχει CD Recorder"!!!!!!!<BR>Εν έτει 93, που τα cdr, ή

Δημοσ.

Προς yiannakas :<BR>Σε πληροφορω οτι εχεις πεσει πολυ εξω για την ηλικια μου και ειναι φυσικο αφου κρινεις εξ'ιδιων. Και βαζω στοιχημα οτι εχεις τα μισα μου χρονια. Τωρα αν περιμενεις να σκαναρω τη ταυτοτητα μου και να σου τη στειλω ατυχησες !<BR>Αν εσυ ειχες δουλεψει πραγματικα, στο χωρο της πληροφορικης ας πουμε, θα ηξερες οτι το RAM ειναι ευαγγελιο για πολλους και οτι αρκετοι κανουν συνθεση συστηματων και αγορες με βαση τα τεστ του RAM.<BR>Τωρα ή πολυ γκαντεμης εισαι και σου πεφτουν ολες οι σαβουρες ή δε ξερεις να διαβαζεις τα τεστ. Εγω προσωπικα δε θα επαιρνα ποτε την οθονη που λες γιατι πολυ απλα η φιρμα δε μου λεει τιποτε. Το οτι βγηκε καλη στο τεστ δε σημαινει οτι θα ειναι και αξιοπιστη. Μα τελος παντων θες οθονη 21" που φανταζομαι ειναι για επαγγελματικη χρηση και πας και παιρνεις ΙΙΥΜΑ ??? <BR>Δηλαδη χαθηκαν οι Sony και οι Eizo ??? Αμα ψαχνεις για αξιοπιστια φιλε τοτε τα σκας δε τσιγκουνευεσαι.<BR>Ουτε το cdrw Ricoh που φαινεται απο τη πρωτη ματια οτι ειναι ψευτια εστω κι αν ειναι γρηγορο.<BR>Εχεις

Δημοσ.

Πάλι χάνουμε τον έλεγχο και γινόμαστε μπίλιες για μαλακίες<BR>Όσοι από εδώ έχουν πρόβλημα με το νεαρό της ηλικίας κάποιον, τουλάχιστον να το εκφράσουν με την δικαιολογία παιδιάστικων και όχι σοβαρότατων post που μακάρι να είχαν πολλοί «μεγάλοι» την ικανότητα και τη διάθεση ακόμα να γράψουν.<BR>Στα posts μας οφείλουμε να σεβόμαστε τόσο τις απόψεις και πολύ περισσότερο την προσωπικότητα κάθε μέλους / αποστολέα του. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να τσακωνόμαστε αντί να συζητάμεκαι για όσους δεν το κατάλαβαν, ο διάλογος υπάρχει για να εκφράζονται διαφορετικές απόψειςόχι για να βρίζεις ή να μειώνεις όσους διαφωνούν<BR>Τώρα για το τι πραγματικά αντιπροσωπεύει το RAM νομίζω ότι οι προλαλήσαντες με καλύπτουντο RAM δεν είναι φιλανθρωπικό προϊόν, αλλά όσοι έχουν αποδείξεις ότι δεν είναι το καλύτερο του χώρου στην Ελλάδα, απλά να μιλούν με παραδείγματα<P>Οι εταιρίες και τα προϊόντα δεν μπορούν να κρίνονται όπως θα θέλαμε πολλές φορέςκαι αυτό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν συγκριτικές δοκιμές όλων των ανταγωνιστικών

Δημοσ.

AAAAAAAA, και φίλε Γιαννακά ή όπως αλλιώς σε λένε, το μουστάκι σου ίσως δεν βοηθά στις σωστές αγορές...<BR>Πριν αγοράσεις λοιπόν κάτι φρόντιζε να πάρεις περισσότερες από μία γνώμες ειδικών και όχι ότι σου προτίνει ο οποιοσδήποτε...<BR>Κάνε μια βόλτα στην αγορά...πάνε σε καμιά Infosystem και δες: Ποια 21" ή 19" οθόνη χρησιμοποιείτε σε ανεξάρτητα περίπτερα (δεν θα σταθείς στο περίπτερο της Sony ή της EIZO για αντικειμενικότητα) για τα PCια που είναι εκεί; Τελικά πόσο κάνει;<BR>Πάνε μια βόλτα σε κάποιους που να ξέρουν και να έχουν δοκιμάσει αντίστοιχες οθόνες, αρχιτέκτονες, τοπογράφους, γραφίστες κτλ, και ζήτα γνώμες...οφείλεις να έχεις τέτοιες επαφές αν σέβεσαι τα 500ακό που θα σκάσεις...<BR>Και πάλι, αν η αγορά σου βγει μούφα δεν θα κατηγορείς τους άλλους αλλά πρώτα τον εαυτό σου...<BR>Κα ακόμα ένα γεγονός για την ιστορία...είμαι σίγουρος ότι περισσότερα αμούστακα 16χρονα με μεγάλες οθόνες κάνανε εξυπνότερες αγορές από εσένα...και αυτό η ευκαιρία για τέτοιες αγορές σε μικρή ηλικία είναι πολύ μεγάλες για να βα

Δημοσ.

Το τόπικ αφορά την αξιοπιστία του RAM. και άλλων media, και όχι μουστάκια.<BR>Ευχαριστώ όσους έκαναν ως τωρα post σε αυτο το topic, γιατι άσχετα αν διαφωνω με μερικούς, έμαθα αρκετά.<P><B>Μιά σημαντική προειδοποίηση για όσους ετοιμάζονται για αγορά CDRW</B><BR>Το ΡΑΜ ΙΑΝ-2001, έχει τεστ 26 CDRW. Βγάζει 1ο ένα Yamaha 16x. Δεν ξέρω αν τα πήραν ή οχι, αλλα κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα στη σελ 150: <BR>Τα τεστ γίνονται με Nero 5.<BR> O βαθμός επιρρεάζετε κατα 70% απο την αποδοση εγγραφής (ταχύτητα, χωρίς λάθη).<BR><B>επειδή δεν υποστηριζουν όλοι οι οδηγοί το burnproof ή το just link (μόνο 10 απο 5 εταιρείες)</B> κάναμε τα τέστ με απενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα!!<P>Ετσι λοιπόν, το yamaha βγαινει πρώτο φυσιολογικά αφου είναι 16x, έναντι των 12x αντιπάλων. <BR>Το σημαντικότερο σημείο του τεστ, είναι στην περιγραφή κάθε συσκευής να γράφει:<BR>Υποστήριξη burnproof: Ναι<BR>Υποστήριξη clone-cd: Ναι<BR>και όχι η κατάταξη.<BR>Ο τρόπος βαθμολογίας λοιπόν είναι ανόητος έως και ύποπτος (πολοί πατάνε ski

Δημοσ.

Paidia opws eipe kai o Imagine parapanw apla stous tyflous oi monofthalmoi kiriarxoun... Opoios exei diabasei periodika san to chip sto opoio oi sintaktes einai entelos gelioi tha katalavei poso kalitero einai to RAM. Asxeto pou kai auto einai mia malakia kai mish! Den mporei me tipota estw na piasei se periodika san to Computer Hardware ktl.... H kaliterh lish opws eipan kai alloi parapanw einai oi diastaurwseis kai ta real test... Auto to teleutaio gia osous douleuoun se sxetikh etairia

Δημοσ.

Και εγώ έπαιρνα το RAM εδώ και 4 χρόνια περίπου αλλά το έκοψα. Δεν ξέρω αν τα πιάνουν αλλά σίγουρα έχω διαβάσει χοντρές μαλακίες εκει μέσα που δείχνουν αν μη τι άλλο την ασχετοσύνη τους. <BR>Θα αναφέρω 3 περιπτώσεις που μου έχουν μείνει..<BR>1) Οι μόνες κάρτες 3δ που υπάρχουν ουσιαστικά είναι οι 3dfx voodoo 1 (diamond monster 3d) και powervr (matrox m3d).<BR>ΜΕτά τα εξαντλητικά τους τεστ καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: Η diamond monster 3d αποδίδει καλύτερα όταν συνδυάζεται με κάρτα της diamond (την 3d 2000) παρά όταν συνεργάζεται με την Matrox mystique, ενώ η M3d συνεργάζεται καλύτερα με την mystique.<BR>Kαι για μεν την M3D δεν ξέρω, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ότι οι κάρτες της 3dfx voodoo1 kai voodoo2 δεν έχουν καμία ( μα καμία ) σχέση με την primary vga...<BR>Παιδαριώδες λάθος..<BR>2) Σε συγκριτικό τεστ cd-rom drives πατώνουν το SCSI plextor 20x, οτι και καλά δεν κάνει audio extraction της προκοπής, τότε που ήταν απο τα λίγα ποθ έκαναν σωστό και γρήγορο.ΜΕτάσ απο κράξιμο που έφαγαν στο επόμενο τεύχος ανακαλ

Δημοσ.

ta xwnoume oloi averta blepw....lol<BR>telika tis agores mas tha tis kanoume mesw Insomnia...fuck RAM,ROM,RIM,REM,ROUAM,RIMO klp magkazinos....lol...o kathenas apo edw mesa me thn peira tou pedia....<BR>INSOMNIA MAGAZIN

Δημοσ.

Paidia egw diafwnw me tin logiki , pio kalo periodiko , pio kala test.Afto den yparxei.Kata tin gnwmi mou ena pososto isa me 60% aftwn pou diavazoume einai mix apo sites(px <A HREF="http://www.supersite.com...rixte'>http://www.supersite.com...rixte" TARGET=_blank>www.supersite.com...rixte</A> mia matia,cnet,betanews,anandtech klp klp).To gegonos oti to RAM kanei test me vasi dikes tou dokimes,einai efkola katanoito ti paizetai.Exw stamatisei na pairnw to RAM edw kai kairo alla otan katevainw ellada sigoura tha riksw maties sto Comp gia olous.Einai xronia sto kourmpeti aftoi,isws polloi lete oti antigrafoun allous,alla re seis oti poun (stin pleiopsifia tous panta.....min ksexname oti ellada einai edw...xexe) exoun vasi kai einai sovares ws apopseis kai protaseis.Oson afora ton Kyrio Dimou...twra:Tsekarete an mporeite ta <A HREF="http://www.pcmag.com" TARGET=_blank>www.pcmag.com</A> kai to <A HREF="http://www.supersite.com" TARGET=_blank>www.supersite.com</A> pou anefera prin kai deite antistoixa atoma na kanoun tin idia douleia.Plirwnonta

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...