Προς το περιεχόμενο

Εκτύπωση διευθύνσεων

kifinas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιορτές έρχονται και θέλω να στείλω κάρτες.

Έχω λίστα επαφών σε Excel και Outlook. Πως μπορώ να εκτυπώσω μαζικά αυτοκόλλητα με το όνομα και την διεύθυνση;

Αν υπάρχουν και προτάσεις για άλλο software, καλοδεχούμενες

Δημοσ.

Για software ειδικο για την δουλεια που θελεις δεν εχω υπόψη μου αλλα το word το κανει σχετικα ευκολα αυτο που θες απο το Tools->Letters anδ Mailings->Mail Merge Wizard.

Περιληπτικα: Του καθοριζεις ποια αυτοματα πεδια θα χρησιμοποιησει σε καθε ταμπελα (τιτλος, ονομα, δνση, τκ κτλ) ποιο αρχειο του excel περιεχει τα συγκεκριμενα στοιχεια, του καθοριζεις πως θα διαβαζει τα πεδια αυτα (σε ποια στηλη ειναι καθε στοιχειο), παραγεις τις ταμπελες και μετα επιλεγεις διαστασεις του χαρτιου για εκτυπωση

Αν δεν τα καταφερεις πες το να σου γραψω ποιο αναλυτικες οδηγιες

Δημοσ.

Στο Word,

Εργαλεία->Επιστολές και στοιχεία αλληλογραφίας->Συγχώνευση αλληλογραφίας

και ορίζεις data source το Excel.

Δημοσ.

Εγώ έχω πρόβλημα στο αποτέλεσμα της εκτύπωσης των ετικετών που έχω φτιάξει με mail merge. Τα πρώτα rows τυπώνονται σωστά αλλά τα υπόλοιπα σιγά σιγά αρχίζουν και ''φεύγουν'' από τα όρια των ετικετών. Τι κάνω λάθος; Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. :-x :-x :-x

Δημοσ.
Εγώ έχω πρόβλημα στο αποτέλεσμα της εκτύπωσης των ετικετών που έχω φτιάξει με mail merge. Τα πρώτα rows τυπώνονται σωστά αλλά τα υπόλοιπα σιγά σιγά αρχίζουν και ''φεύγουν'' από τα όρια των ετικετών. Τι κάνω λάθος; Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. :-x :-x :-x

Αφου κανεις κλικ στο Tools->Letters and Mailings->Mail Merge Wizard και επιλεξεις labels και next, υπαρχει η επιλογη label options.

Στο πινακακι που εμφανιζεται επιλεγεις τον τυπο ετικετας απο την λιστα ή αν δεν υπαρχει, πολυ πιθανον, πας στο New Label και δινεις τις διαστασεις του χαρτιου των ετικετων που εχεις (εχει αναλυτικα πεδια για διαστασεις 1 ετικετας, κενο μεταξυ τους αν υπαρχει και ολης της σελιδας τα οποια πρεπει να συμπληρωσεις σωστα).

Λογικα στο κουτι με τις ετικετες που εχεις αγοαρασει αναγραφονται οι διαστασεις, αν οχι μετρα με χαρακα. Αν το φτιαξεις σωστα σιγουρα θα εκτυπωθει κ σωστα.

Λεω σιγουρα γιατι μπορεις εαν δεν θελεις μαζικη παραγωγη αλλα λιγες, να του πεις να εκτυπωσει πχ στην 3η ετικετα της 5ης γραμμης. Σε εμενα αυτο το κανει με απολυτη επιτυχια.

Καλη επιτυχια ... και αν δεν το βρεις εδω ειμαστε ...

Δημοσ.
gokal thanks. Πολύ βολικό το mal merge. Έχω ήδη εκτυπώσει την πρώτη 100αδα

ωραία ... καλή συνεχεια :smile:

gokal tha sou protina na grapsis ean exeis xrono vevea analitikes odigies kai gia toua alous . emena amesa den mou xriazete alla pote den ksereis pote tha psaxw na vro tropo na to kanw

se euxaristoume

no problem ... οποιος χρειαστεί σε λίγο ποιο αναλυτικά βήματα... Το έχω γράψει με βάση το Αγγλικό Office αλλά φαντάζομαι είναι εύκολη η αντιστοιχεία με το Ελληνιό

1. Ανοίγουμε ένα νέο κενό αρχείο στο word.

2. Tools -> Letters and Mailings -> Mail Merge Wizard …

3. Στον wizard που εμφανίζεται δεξιά επιλέγουμε Labels (επάνω) Next (κάτω)

4. Select starting document -> Change document layout και μετά στο Change doc. Layout-> Label Options. Εδώ ορίζουμε τις διαστάσεις χαρτιού ετικετών κτλ (όπως έγραψα στο post #6)

5. Στο αρχείο τώρα θα εμφανιστεί με μορφή πίνακα το χαρτί που έχουμε και αν όλα τα βλέπουμε ΟΚ αφήνουμε το Select starting document -> Use the current document και πατάμε Next.

6. Select recipients -> Use an existing list εάν τα έχουμε σε αρχείο excel' date=' access κτλ ή μία από τις άλλες επιλογές (Outlook contacts, type new list) και πατάμε Browse.

7. [u']Παράδειγμα με αρχείο excel:[/u] Επιλέγουμε σε ποιο sheet είναι γραμμένα τα δεδομένα και προσέχουμε την επιλογή κάτω -κάτω στο παράθυρο που λεει first row of data contains column headers. Εάν στην πρώτη γραμμή του αρχείου excel υπάρχουν επικεφαλίδες του βάζουμε τικ, εάν όχι το αφήνουμε κενό. Πατάμε ΟΚ και αν θέλουμε όλα τα ονόματα της λίστας ξανά ΟΚ. Αλλιώς ξε-τικάρουμε αυτά που δεν θέλουμε. Πατάμε NEXT (Arrange your Labels)

8. Πάνω –πάνω εμφανίζονται διάφορα πεδία. Βάζουμε τον κέρσορα στην πρώτη ετικέτα (αυτήν που δεν λεει next record) και επιλέγουμε address block από δεξιά. Εδώ επιλέγουμε τα στοιχεία κάθε ετικέτας. Σημαντικό είναι να πατήσουμε στο Match Fields ώστε να αντιστοιχίσουμε το κάθε πεδίο με τις στήλες του αρχείου excel που περιέχει τα στοιχεία μας. Αφού τελειώσει αυτό πατάμε ΟΚ και μετά Update all labels (από δεξιά)

9. Πατώντας Next – Preview your labels ελέγχουμε εάν έγιναν αυτά που θέλαμε. Εάν όχι πάμε πίσω, εάν ναι Complete the merge.

10. Εμφανίζονται 2 επιλογές. Print για κατευθείαν εκτύπωση και Edit individual labels για να κάνουμε τυχόν μικροδιορθώσεις.

Αυτά ...

Δημοσ.

gokal ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Δυστυχώς όμως τα είχα κάνει όλα αυτά που μου λες.Αλλαξα και το μεγεθος της γραμματοσειράς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Θα ξαναπαίξω λίγο με τις διαστάσεις των labels. Και πάλι ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...