Προς το περιεχόμενο

Oλυμπιακός

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
@KWSN_MEN Φιλαράκι ο Σόφο καταρχήν δεν χρησιμοποιεί τα χέρια του για να κερδίσει θέση. Απορώ που το είδες αυτό. Κατά δεύτερο λόγο ο κώλος που λες, όταν ο ψηλός παίρνει πλάτη, στην ουσία στήνει κώλο, μιας σκύβει για κερδίσει χώρο. Αυτό είναι φαούλ..?

Τρίτον. Ας μείνουν ακίνητοι οι αντίπαλοί του με τα χέρια ψηλά και όρθιο κορμό και θα το πάρουν το φαουλάκι. Τα περισσότερα στα οποία υποπίπτει ο Σοφοκλής είναι επιθετικά. Παρατήρησε τα λίγο αυτά μιας και μου είπες ότι είσαι γνώριμος του αθλήματος.

Και ένα τελευταίο για να δεις πόσο απλά είναι τα πράγματα. Έχεις δει ποτέ τον Σοφοκλή να κερδίζει επιθετικό φάουλ από παίχτη..? ΟΧΙ. Οι αντίπαλοι του απεναντίας πάμπολα. Υπάρχουν πόσες περιπτώσεις που παίφτουν πάνω του και αυτοί σωριάζονται στο έδαφος. Γι αυτό λοιπόν σε παροτρύνω να παραμερίσεις λίγο την εμπάθεια σου για τον Σοφοκλή και να δεις τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά. Κι εγώ αντιπαθώ τον Τομάσεβιτς αλλά δεν μπορώ να πω ότι στο ΟΑΚΑ χθες ήταν κρέας... Βλέπω ότι έκανε καταπληκτική δουλειά κάτω από το καλάθι σε μια περίοδο που ο Παναθηναικός ήταν μπλοκαρισμένος.

Υ.Γ. Από την αρχή ρε παιδιά που μπήκα στην κουβέντα σε κάθε post λέω τουλάχιστον και ένα θετικό για τον ΠΑΟ. Απο την άλλη κανένας παναθηναικός δεν έχει μια καλή κουβέντα για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή πόσο χάλια είναι αυτός ο Παναθηναικός που ζορίζεται τόσο πολύ να κερδίσει ένα καφενείο. Και πήρε και το Ευρωπαικό.... Πολύ ύποπτα τα πράγματα εδω πέρα...:wink:

Καταρχήν. Γνώριμος με το μπάσκετ δε μπορώ να είμαι. Γνώστης ή μη γνώστης ίσως.

Προχωράμε.

Αν δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του σκύβω όταν περιμένω τη μπάλα για να εμποδίσω τον αμυνόμενο να μου την κλέψει και του σκύβω και κάνω βήματα προς τα πίσω, πέρνοντας παραμάζωμα ότι υπάρχει πίσω μου, δε μπορώ εγώ να σε βοηθήσω.

Τα χέρια τα χρησιμοποιεί επίσης πολύ συχνά. Το αν δεν το βλέπεις εσύ ίσως είναι θέμα οπαδικό, ίσως και ιατρικό. Πάλι δε μπορώ να βοηθήσω.

Το μπάσκετ δεν είναι σούμο. Δε σπρώχνουν όλοι και ο καλύτερος κερδίζει. Με αυτή τη λογική, να πάρουμε τον Asashoryu και θα σας κερδίζουμε πάντα.

Για τον Σχορτσιανίτη δεν έχω καμία αντιπάθεια. Έναν Σχορτσιανίτη με 40-45 κιλά λιγότερα που προπονείται τον ήθελα στην ομάδα μου με τα χίλια. Αν βάλει κάποτε μυαλό, θα χαρώ κιόλας, για την εθνική. Αλλά από εκεί και πέρα, το να συγκρίνεις έναν 22άχρονο ελπιδοφόρο παίκτη, με έναν 34χρονο που είναι από τους καλύτερους ψηλούς που έχουν περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ε είναι κάπως.

Και για να τελειώνουμε, να επιβεβαιώσω τις υποψίες σου και να σου πω ότι το forum είναι κρυφοπαναθηναϊκό εώς και βαμμένο πράσινο. Ειδικά admin και super mod είναι ιδρυτικά μέλη των Mad Boys.

• Απαντ. 16,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καταρχήν. Γνώριμος με το μπάσκετ δε μπορώ να είμαι. Γνώστης ή μη γνώστης ίσως.

Προχωράμε.

Αν δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του σκύβω όταν περιμένω τη μπάλα για να εμποδίσω τον αμυνόμενο να μου την κλέψει και του σκύβω και κάνω βήματα προς τα πίσω, πέρνοντας παραμάζωμα ότι υπάρχει πίσω μου, δε μπορώ εγώ να σε βοηθήσω.

Τα χέρια τα χρησιμοποιεί επίσης πολύ συχνά. Το αν δεν το βλέπεις εσύ ίσως είναι θέμα οπαδικό, ίσως και ιατρικό. Πάλι δε μπορώ να βοηθήσω.

Το μπάσκετ δεν είναι σούμο. Δε σπρώχνουν όλοι και ο καλύτερος κερδίζει. Με αυτή τη λογική, να πάρουμε τον Asashoryu και θα σας κερδίζουμε πάντα.

Μόνο και μόνο από το ύφος σου φίλε μου σταματάω την συζήτηση. Πρέπει να μάθεις ότι όπως σου μιλάνε να μιλάς. Προσπάθησα να είμαι πολιτισμένος, να ξεκαθαρίζω ότι είστε καλύτερη ομάδα αλλά πέραν της ματαιοδοξίας σας δεν βλέπεται τίποτε άλλο. Απλά λυπάμαι πολύ που σπατάλησα τον ελάχιστο χρόνο μου για να ασχοληθώ μαζί σου.

Δημοσ.
Αδερφέ απλά διαφωνούμε... Πήγαινε το απόγευμα σε ένα γήπεδο να παίξεις μπάσκετ. Ακόμα και εκεί σπρώχνουν. Τώρα πως εσένα σου χει κάτσει το σπρώξιμο φάουλ δεν ξέρω. Αλλά και ο Τομάσεβιτς σπρώχνει και ο Μπατίστ σπρώχνει, όλοι σπρώχνουν. Και ο Μπετσίροβιτς τον Πεν τον πήγε κ*λοφεράτζα μέσα στο καλάθι σε μια φάση. Δηλαδή ήταν φάουλ..? Μην τρελαθούμε. Αδερφέ σόρυ αλλά από την στιγμή που λες το σπρώξιμο φάουλ τότε θέλεις εντατικά μαθήματα μπάσκετ. Εδώ θυμάμαι τον Μπέρι μετά από ένα ματς Ολυμπιακός Παναθηναικός είχε δαγκωνιά στα @@ και μου λες για το σπρώξιμο..? Αυτό είναι για γέλια

Έχεις δίκιο, ήμουν πολύ επιθετικός μαζί σου από την αρχή. ΄

Πάω να μάθω μπάσκετ τώρα.

Παρεμπιπτόντως, το πώς γίνεται σε αγώνα μπάσκετ, να σου κατεβάσει ο άλλος το σορτσάκι και να σου δαγκώσει τα @@, μόνο εσύ και η Sylvia Saint μπορείτε να μας εξηγήσετε

Δημοσ.

εγω δε ξερω ποτε ενα φαουλ ειναι φαουλ και ποτε οχι γιαυτο και δε με εχετε δει να μπλεκομαι ποτε σε τετοιες συζητησεις.

αλλα εχω μια ερωτηση.

τελικα το "υπαρχει επαφη αρα ειναι φαουλ" ισχυει η οχι?

Δημοσ.

Βασικά απο όσο έχω καταλάβει , η "επαφή-φάουλ" είναι στην διακριτική ευχέρεια των διαιτητών, ανάλογα με το πόσο δυνατό είναι το παιχνίδι. Εκεί στηρίχθηκε και ο Μάλκοβιτς με την Λιμοζ με την φιλοσοφία του " Κάντε τόσα φάουλ ώστε οι διαιτητές να μην μπορούν να σφυρίξουν ούτε τα μισά" (κάπως έτσι το είχε πει). Εγώ πιστεύω το μπάσκετ θα έπρεπε να αφήνει μέσα στην ρακέτα το σκληρό παιχνίδι, με κάποια όρια φυσικά. Όταν πηγαίνω για κάνα μπασκετάκι και πάιζω ρακέτα, γουστάρω τρελλά τα σπρωξίματα , άσχετα αν μου λείπει μυική μάζα και συνήθως χάνω την μονομαχία :P

Δημοσ.

Αναλόγως. Δεν είναι όλες οι επαφές φάουλ. Ο παίκτης όταν μαρκάρει (ή μαρκάρεται) πρέπει να περιορίζεται στον άξονα του. Αν δύο παίκτες αλληλοσπρώχνονται με το σώμα, δεν υπάρχει φάουλ εφόσον δεν εκτείνονται εκτός του σώματός τους (σπρώχνω με τα χέρια, με τον κώλο, με τα πόδια).

Μια επαφή που είναι φάουλ αλλά δε σφυρίζεται πάντα είναι το λεγόμενο handchecking, το να ακουμπάς με το χέρι τον αντίπαλο. Ειδικά αν πας να χαμηλώσεις το σώμα και παίξεις άμυνα σε ντρίμπλα, σε βοηθάει πολύ καθώς αντιλαμβάνεσαι πολύ ευκολότερα την κατεύθυνση που θα πάρει ο αντίπαλος. Σφυρίζεται συνήθως όταν ξεφύγει από το απλό άγγιγμα και πάει στο σπρώξιμο.

Δημοσ.

Εντάξει, μάλλον το παρακουράσαμε το θέμα, απλώς επείδη τα ζήτησε ο Kaizersoze, βάζω τα περσινά στατιστικά από το site της Ευρωλίγκας.

2005-2006: 22 ματς, 19.06 λεπτά/αγώνα, 2,9 φάουλ/αγώνα και 4,1 κερδισμένα φάουλ/αγώνα.

Στο site του ΕΣΑΚΕ, βρήκα ότι φέτος στο πρωτάθλημα έκανε 33 φάουλ σε 183 λεπτά και του έγιναν 50. Δε βλέπω σημαντική διαφορά. Μάλιστα, βγαίνει ότι του σφυρίζονται συχνότερα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει λιγότερο ικανούς αντιπάλους.

Για βήματα, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχουν ειδικά στατιστικά, αλλά τα συνολικά λάθη είναι 2,1 σε 19 λεπτά στην Ευρώπη και 18 λάθη σε 183 λεπτά στην Ελλάδα. Τα ίδια και πάλι.

Δημοσ.
Το play off μου ακουγεται καπως.. Αλλα μαλλον δε το γλυτωνουμε.

p.s. Μιλαω για ποδοσφαιρο! http://sportnews.flash.gr/articles/2007/6/14/83560/

Τι κουλο συστημα ειναι αυτο παλι??Ο 2ος λεει θα εχει το 1/3 της διαφορας των βαθμων δια της διαφορας τερματων επι το αθροισμα βαθμων + γκολ υπερ δια το μισο του 1/6 του αθροισματος των βαθμων του 6 με τον 12..ελεος

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ας περιμενουμε να το δουμε στην πραξη ,αν και μενα δεν μου πολυ αρεσει αυτη η ιδεα.

Το πρωταθλημα ετσι και αλλιως ειναι χαλια,πιο κατω δεν παει οποτε ας το δουμε και αυτο...

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις, μπορεί να είμαστε εδώ τέτοια εποχή του χρόνου και να λέμε ότι ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά εκ πρώτης όψεως δε μου αρέσει.

Δημοσ.
@KWSN_MEN Φιλαράκι ο Σόφο καταρχήν δεν χρησιμοποιεί τα χέρια του για να κερδίσει θέση.Απορώ που το είδες αυτό.
Εγω απορω που ΔΕΝ το ειδες...
Κατά δεύτερο λόγο ο κώλος που λες, όταν ο ψηλός παίρνει πλάτη, στην ουσία στήνει κώλο, μιας σκύβει για κερδίσει χώρο. Αυτό είναι φαούλ..?
Ναι, αν σκυβει και σπρωχνει με τον κωλο ΕΙΝΑΙ φαουλ

Τρίτον. Ας μείνουν ακίνητοι οι αντίπαλοί του με τα χέρια ψηλά και όρθιο κορμό και θα το πάρουν το φαουλάκι.

Ο Τομασεβιτς συνεχεια τα ζηταει και περνει τα @@ μου.

Και ένα τελευταίο για να δεις πόσο απλά είναι τα πράγματα. Έχεις δει ποτέ τον Σοφοκλή να κερδίζει επιθετικό φάουλ από παίχτη..? ΟΧΙ. Οι αντίπαλοι του απεναντίας πάμπολα. Υπάρχουν πόσες περιπτώσεις που παίφτουν πάνω του και αυτοί σωριάζονται στο έδαφος.
Θυμισε μου περιπτωσεις που προλαβε και στηθηκε γιατι δεν τις εχω προχειρες

Υ.Γ. Από την αρχή ρε παιδιά που μπήκα στην κουβέντα σε κάθε post λέω τουλάχιστον και ένα θετικό για τον ΠΑΟ. Απο την άλλη κανένας παναθηναικός δεν έχει μια καλή κουβέντα για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή πόσο χάλια είναι αυτός ο Παναθηναικός που ζορίζεται τόσο πολύ να κερδίσει ένα καφενείο. Και πήρε και το Ευρωπαικό.... Πολύ ύποπτα τα πράγματα εδω πέρα...:wink:

Αστειευσαι ετσι?

Δεν εχουμε πει οτι η ψαλιδα εχει κλεισει?(αν και προσωπικη αποψη εχει κλεισει ΛΙΓΟΤΕΡΟ αποτι βλεπουμε στους 3 τελικους)

Δεν εχουμε πει οτι βγαζει πολυ παθος?

Οτι ο Γκερσον εχει φανει καλυτερος του Ομπραντοβιτς?

Οτι μερικοι παικτες του Ολυμπιακου ειναι φοβερα βελτιωμενοι?

Δηλαδη τι να κανουμε?Να τραγουδησουμε τον υμνο?

Δημοσ.
Εντάξει, μάλλον το παρακουράσαμε το θέμα, απλώς επείδη τα ζήτησε ο Kaizersoze, βάζω τα περσινά στατιστικά από το site της Ευρωλίγκας.

2005-2006: 22 ματς, 19.06 λεπτά/αγώνα, 2,9 φάουλ/αγώνα και 4,1 κερδισμένα φάουλ/αγώνα.

Ε, 3 φαουλ σε 19 λεπτα σημαινει οτι δεν εβγαζε ουτε αγωνα, νομιζω?

Και να τονισω εδω πως γενικα στις "ποινες" υπαρχει η αποψη"Δεν μπορω να τα δινω ολα", αποψη λαθος κατ εμε.Κοινως αμα κανει καποια ομαδα 10 πεναλτυ ΝΑΙ να τις σφυριζεις 10 πεναλτυ

Δημοσ.

Στο site του ΕΣΑΚΕ, βρήκα ότι φέτος στο πρωτάθλημα έκανε 33 φάουλ σε 183 λεπτά και του έγιναν 50. Δε βλέπω σημαντική διαφορά. Μάλιστα, βγαίνει ότι του σφυρίζονται συχνότερα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει λιγότερο ικανούς αντιπάλους.

Ε, οπως και να το κανεις 34% περισσοτερα κερδισμενα απο ενα παικτη που στο φιναλε ουτε καλος αμυντικος ηταν ποτε ουτε πλεον εχει το σωμα να παιξει καλη αμυνα ειναι κατι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...