alexzzz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Στο μπάσκετ που ο ΠΑΟ είνα κυρίαρχος, βάσει της λογικής σου έπρεπε όλοι να είναι αντι-Παναθηναϊκοί. Όχι; Μπορείς να σκεφτείς γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Δεν θεωρώ εαυτόν αντι-Ολυμπιακό, αλλά στο παρελθόν (δεν μιλάω για φέτος γιατί θεωρώ ίδια την εύνοια των μεγάλων μέχρι τώρα) έχω πραγματικά αηδιάσει με αυτά που έχω δει, π.χ. το Παναχαϊκή - ΠΑΟ 1-0 επί Κυράστα. Εκείνες οι πρώτες χρονιές είναι που έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί ρεύμα κατά του Ολυμπιακού από όλες τις ομάδες. Χαμπάρι κε εχώ από μπάσκετ, αλλά ξέρω ότι όλοι θέλουν να νικήσουν τον βάζελο. Επίσης (χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που γράφω) νομίζω ότι είναι πιο ξεκάθαρες οι διαιτητικές αποφάσεις στο μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, offside δεν υπάρχει και με την παραμικρή επαφή είναι φάουλ. Αμφιβάλει κανείς δηλαδή ότι όλοι θέλουν να χτυπήσουν τον καλύτερο;
Aρρωστος 7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Στο μπάσκετ που ο ΠΑΟ είνα κυρίαρχος, βάσει της λογικής σου έπρεπε όλοι να είναι αντι-Παναθηναϊκοί. Όχι; Μπορείς να σκεφτείς γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Δεν θεωρώ εαυτόν αντι-Ολυμπιακό, αλλά στο παρελθόν (δεν μιλάω για φέτος γιατί θεωρώ ίδια την εύνοια των μεγάλων μέχρι τώρα) έχω πραγματικά αηδιάσει με αυτά που έχω δει, π.χ. το Παναχαϊκή - ΠΑΟ 1-0 επί Κυράστα. Εκείνες οι πρώτες χρονιές είναι που έχουν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί ρεύμα κατά του Ολυμπιακού από όλες τις ομάδες. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει συναγωνισμός,ο βάζελος παίζει μόνος του τι περιμένεις να γίνει δηλαδή?Σε κάθε αγώνα το ενδιαφέρον είναι με πόσους πόντους θα κερδίσετε και όχι ποιός θα κερδίσει.Συν το ότι ασχολείτε πολύ λιγότερος κόσμος σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Σου θυμίζω οτι τη δεκαετία του 80 στα φάιναλ φόρ που πήγαινε ο άρης πήγαινε κόσμος που ήταν οπαδοί άλλων ομάδων για να υποστηρίξουν τον Άρη.Υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάει ο Αρειανός να υποστηρίξει τον ολυμπιακό ή τον πάο σε ευρωπαικό παιχνίδι ποδοσφαίρου?Και μη μου πέις οτι ήταν άλλες εποχές.Στα τέλη του 80 έπεφτε αλύπητο ξύλο στα γήπεδα. Όταν ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο βόλευ δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στα διάφορα γήπεδα που πήγαινε,παντού (πλήν Λεοφώρου) τον χειροκροτούσαν.Τώρα που είναι κυρίαρχος στο πόλο επίσης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερη έχθρα.Γιατί άραγε?Μάλλον επειδή όσο πιο ασήμαντο είναι ένα άθλημα τόσο λιγότερα πάθη προκαλέι.
KWSN_Men Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Αν θες εξήγησε τι εννοείς, επειδή τον αγώνα μόνο απο το ραδιο τον άκουσα και δεν είπαν τίποτα σχετικό. Άσχετο. Θα μαζευτεί κόσμος στο αεροδρόμιο για μπελούσι; Αναφέρομαι στο πρώτο γκολ με την Ξάνθη.
Freakster Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Σήμερα στις 16:05 ώρα Ελλάδος ο Φερνάντο Μπελούτσι θα προσγειωθεί σε ελληνικό έδαφος! Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τις αρχές έχουν σχεδιάσει επιχείρηση που προβλέπει να φυγαδευτεί ο Αργεντινός άσος από τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους, που αναμένεται να συρρεύσουν μαζικά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να αποθεώσουν έστω και από μακριά τον νέο άσο της ομάδας.sportdog Το βρήκα για όποιον ενδιαφέρεται Ελπίζω να δείξουν τίποτα στα κανάλια μου αρέσουν αυτά τα σκηνικά
KWSN_Men Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Χαμπάρι κε εχώ από μπάσκετ, αλλά ξέρω ότι όλοι θέλουν να νικήσουν τον βάζελο. Επίσης (χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό που γράφω) νομίζω ότι είναι πιο ξεκάθαρες οι διαιτητικές αποφάσεις στο μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, offside δεν υπάρχει και με την παραμικρή επαφή είναι φάουλ. Αμφιβάλει κανείς δηλαδή ότι όλοι θέλουν να χτυπήσουν τον καλύτερο; Φαίνεται ότι δεν έχεις χαμπάρι από το άθλημα. Το ξύλο που πέφτει στο μπάσκετ μέσα στον αγώνα ούτε κατά διάνοια στο ποδόσφαιρο... Και ναι, κάθε επαφή στο χέρι του αντιπάλου είναι φάουλ, όπως και στο ποδόσφαιρο άλλωστε...
alexzzz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Φαίνεται ότι δεν έχεις χαμπάρι από το άθλημα. Το ξύλο που πέφτει στο μπάσκετ μέσα στον αγώνα ούτε κατά διάνοια στο ποδόσφαιρο... Και ναι, κάθε επαφή στο χέρι του αντιπάλου είναι φάουλ, όπως και στο ποδόσφαιρο άλλωστε... Καλά είπαμε εγώ χαμπάρι κε έχω ("δεν ξέρω" στα ποντιακά) αλλά και εσύ μπερδεύεις το μπάσκετ με το ράγκπι.
Aρρωστος 7 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Φαίνεται ότι δεν έχεις χαμπάρι από το άθλημα. Το ξύλο που πέφτει στο μπάσκετ μέσα στον αγώνα ούτε κατά διάνοια στο ποδόσφαιρο... Και ναι, κάθε επαφή στο χέρι του αντιπάλου είναι φάουλ, όπως και στο ποδόσφαιρο άλλωστε... Μάλιστα.Τότε γιατί οι τραυματισμοί από χτυπήματα αντιπάλου είναι συχνό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο ενώ στο μπάσκετ συμβαίνουν σπάνια?
alexzzz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Μάλιστα.Τότε γιατί οι τραυματισμοί από χτυπήματα αντιπάλου είναι συχνό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο ενώ στο μπάσκετ συμβαίνουν σπάνια? Γιατί από το πολύ ξύλο έχουν συνηθίσει στο μπάσκετ ρε έξυπνε!!!
konnak Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Ρε alexzzz δεν μου απάντησες όμως. Το ότι όλοι θέλουν να νικήσουν τον καλύτερο είναι άσχετο από το να είσαι αντι-Παναθηναϊκός. Και σίγουρα η απόσταση ΠΑΟ-υπολοίπων στο μπάσκετ ήταν πολύ μεγάλη για να υπάρχει ρεύμα αντι-Παναθηναϊκών, αλλά μήπως αυτό είναι αμφίδρομο; Δηλαδή, μήπως επειδή στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τέτοια απόσταση του ΟΣΦΠ με τους υπόλοιπους, ένα σπρώξιμο σαν το χτεσινό (κυρίως τα πρώτα χρόνια των πρωταθλημάτων που ήταν πολύ εμφανές) κάνει την διαφορά από τους υπόλοιπους; Π.χ. αναφέρθηκα στο πρωτάθλημα που πήρατε επί Κυράστα. Πραγματικά πιστεύω ότι χωρίς διαιτησία θα είχατε βγει 2οι με 10 βαθμούς διαφορά. Οπότε να ξέρετε ότι αυτή η καραμέλα με τη εύνοια της διαιτησίας στο γαύρο οφείλεται κυρίως σε χρονιές του πρόσφατου παρελθόντος και όχι στην φετινή, που προσωπικά την βλέπω διαφορετικά: ότι εφόσον στον πρώτο γύρο που είχατε Champions League, πολλούς τραυματισμούς και πολλές απώλειες, υπάρχει περίπτωση να τον τελειώσετε και πρώτοι, το πρωτάθλημα θα το πάρετε με 10 τουλάχιστον βαθμούς διαφορά, δεδομένης της ανωτερότητας του έμψυχου δυναμικού σας έναντι των άλλων δύο. Καλά, ειδικά για μας (ΠΑΟ) δεν το συζητώ. Και τα δύο ντέρμπι στην έδρα μας, και παρ' όλα αυτά τρίτοι και καταϊδρωμένοι. Ε, θα είμαι ζώο να παραπονεθώ για την διαιτησία (που μου χει δώσει και σφυρίγματα). Αντιθέτως, γουστάρω να βλέπω τους μάγκες στο μπάσκετ να τους σφυρίζουν πράματα και θάματα στο +5 από την ΑΕΚ, και αντί για γκρίνια να βλέπω έναν Ζοτς να μην λέει κουβέντα, έναν Σπανούλη να δίνει φορτωμένος τη μπάλα στον διαιτητή και μετά να τελείωνει η περίοδος με επιμέρους σκορ 29-11. Όχι σαν το "Είμαι ο Ζήκος και μου φάγαν το μπιφτέκι μου" της ΑΕΚ και τα DVD του Τζίγγερ, σε περιπτώσεις που κανέναν από τους δύο δεν τους παίρνει. Βρε ουστ!
littlelouievegos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Φαίνεται ότι δεν έχεις χαμπάρι από το άθλημα. Το ξύλο που πέφτει στο μπάσκετ μέσα στον αγώνα ούτε κατά διάνοια στο ποδόσφαιρο... Και ναι, κάθε επαφή στο χέρι του αντιπάλου είναι φάουλ, όπως και στο ποδόσφαιρο άλλωστε... Εχεις δικιο πεφτει ΠΟΛΥ ξυλο στο μπασκετ σε ολες τις φασεις, και το ξερω απο πρωτο χερι γιατι εχω παιξει μπασκετ. Και στα screen, και στις διεκδικησεις rebound που πεφτουν οι αγκωνιες συννεφο και δεν φαινονται, και οταν καποιος προσπαθει να ποσταρει και τρωει χτυπηματα σε μεση, ποδια κλπ κλπ. Το μπασκετ ειναι ομως ενα αθλημα που δυστυχως ή ευτυχως ΔΕΝ ληγει ποτε ισοπαλια. Πολλα ματς δλδ που κρινονται στον ποντο και στο ποδοσφαιρο θα ηταν ισοπαλια κρινονται απο την εμπνευση ενος μεγαλου παικτη οποια και αν ειναι αυτη. Η ενα φαλτσο σφυριγμα ας πουμε. Στην ερωτηση του φιλου Κοννακ λοιπον θα απαντησω οτι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν εριξα τις επιτυχιες του ΠΑΟ στο μπασκετ σε διαιτησιες. Ξερεις γιατι; Γιατι και να αδικηθηκα σε καποια ματς, ΑΝ ασχολιομουν με την διαιτησια θα ηξερα οτι ψαχνω τον αποδιοπομπαιο τραγο. Οπως περισυ ας πουμε που το εχασα απο το μη σφυριγμα στον "παικταρα" Πεν. Δεν το εκανα ομως γιατι εκρινα οτι ειχαμε την ευκαιρια να καθαρισουμε το ματς σε αρκετα σημεια και δεν το καναμε ..Οπως εγινε και σε αρκετα αλλα ματς. Η σε διαιτησιες που πολλες φορες απλα θα μπορουσαμε να πουμε οτι ψιλοσπρωξαν τον ΠΑΟ τοσα χρονια και ας μην το χρειαζονταν γιατι εν τελει ηταν η καλυτερη ομαδα και το αποδεικνυε. Ετσι γινεται παντα με τον πρωτο περνει λιγο πιο ευνοικες διαιτησιες απο τους υπολοιπους ειδικα στην Ελλαδα. Το γιατι μην με ρωτας. Εχω την εντυπωση παντως οτι πολλες φορες και ειδικα σε ματς που δεν χρειαζονταν εχουμε παρει σφυριγματα στο ποδοσφαιρο απο την διαιτησια, λες και γινεται επιτηδες για να συντηρειται η "δηθεν" ευννοια του Ολυμπιακου ή απλα ηταν ανιδεοι και ανικανοι. Μιλαμε για ματς που δεν υπηρχε καν νοημα να το κανουν και ομως το κανανε. Αρα ή το ενα συμβαινει ή το αλλο. Εξαρταται λοιπο μαν ποσο προδιαθετειμενος εισαι να δεις κατι στον αγωνιστικο χωρο και αν εχεις κολλημα με την διαιτησια τοτε σιγουρα καθε φαση καθε πλαγιο καθε οφφσαιντ θα το ψαχνεις μεχρι εκει που δεν περνει.. Και εν τελει αυτο κατανταει αρρωστημενο.
littlelouievegos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Στο ποδοσφαιρο τα χτυπηματα φαινονται και ειναι πιο ασχημα οταν συμβαινουν γιατι ειναι ενα αθλημα που παιζεται κατα κορον με τα ποδια. Οι τραυματισμοι λοιπον αφορουν τα ποδια ως επι το πλειστον και λογω του μεγαλυτερου αγωνιστικου χωρου και της ταχυτητας που αναπτυσεται πολλες φορες ειναι μεγαλυτεροι και με μεγαλη συχνοτητα. Ξερεις ομως ποσες φορες οι μπασκετμπολιστες γυριζουν σπιτι τους με μελανιες, πρηξιματα στο σωμα χτυπηματα που σε κανουν να μην μπορεις να αναπνευσεις καθολου καποιες φορες. Ειχα πολλα τετοια δωρα κατα καιρους οταν επαιζα για αυτο το λεω.. Αλλα ας μην μπλεκουμε τα σφυριγματα του μπασκετ με αυτα του ποδοσφαιρου ειναι σφυριγματα με τελειως διαφορετικη νοοτροπια, και πολλα απο αυτα δυσκολα τα καταλαβαινει ο μεσος τηλεθεατης αν δεν ξερει απο μπασκετ.Στο ποδοσφαιρο ειναι πιο εμφανη τα πραγματα.
KWSN_Men Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Καλά είπαμε εγώ χαμπάρι κε έχω ("δεν ξέρω" στα ποντιακά) αλλά και εσύ μπερδεύεις το μπάσκετ με το ράγκπι. Μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μάλιστα.Τότε γιατί οι τραυματισμοί από χτυπήματα αντιπάλου είναι συχνό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο ενώ στο μπάσκετ συμβαίνουν σπάνια? Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με κλωτσιές που μπορούν να σπάσουν ένα πόδι πχ (και συμβαίνουν μια φορά στα 10 παιχνίδια) αλλά για χτυπήματα στο σώμα. Στο πόλο γιατί δεν υπάρχουν τραυματισμοί; Είναι και αυτό γυναικείο όπως το μπάσκετ και πιο "μαλθακό" από το αντρικό ποδόσφαιρο; Ή μήπως η αγκωνιά από άνθρωπο των 2,10 και 120 κιλών είναι κάτι για να γελάμε; Αυτά περί αντρικών αθλημάτων κτλ, τα δημιουργούν δημοσιογράφοι που υπερασπίζονται τον χώρο τους και τα συντηρούν οπαδοί που δε μπορούν να κατανοήσουν άλλα αθλήματα λόγω πολλών και πολύπλοκων κανόνων και συστημάτων. Ενώ το ποδόσφαιρο είναι απλό, "κλωτσάω μπάλα ουγκ", και το απροσάρμοστο στο σχολείο μπορούσε να παίξει. Εχεις δικιο πεφτει ΠΟΛΥ ξυλο στο μπασκετ σε ολες τις φασεις, και το ξερω απο πρωτο χερι γιατι εχω παιξει μπασκετ. Και στα screen, και στις διεκδικησεις rebound που πεφτουν οι αγκωνιες συννεφο και δεν φαινονται, και οταν καποιος προσπαθει να ποσταρει και τρωει χτυπηματα σε μεση, ποδια κλπ κλπ. Ακριβώς, και λίγα λες θα έλεγα.
alexzzz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Ρε alexzzz δεν μου απάντησες όμως. Το ότι όλοι θέλουν να νικήσουν τον καλύτερο είναι άσχετο από το να είσαι αντι-Παναθηναϊκός. Εγώ γιατί νομίζω ότι αν υπάρξουν 2 φάλτσο σφυρίγματα θα αρχίσει και εκεί ένα τέτοιο κλίμα; Και σου ξαναλέω ότι δεν ξέρω από μπάσκετ ούτε τα αυτονόητα (πόσο καλύτερη ομάδα έχετε ή πως χάνεις ο γαύρος ή γενικά τι κλίμα υπάρχει) αλλά σου λέω το παράδειγμα της Μπάρτσας ή της Ιντερ τώρα. Παρόλα αυτά ίσως να είναι η δική μου άποψη αυτή οπότε πάσο.
konnak Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Εγώ γιατί νομίζω ότι αν υπάρξουν 2 φάλτσο σφυρίγματα θα αρχίσει και εκεί ένα τέτοιο κλίμα; Αυτό που λέω είναι ότι αν στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στο μπάσκετ ευνοηθεί ο ΠΑΟ, είναι απίθανο να βγει ο οπαδός του Άρη στο τόπικ μας να λέει για παράγκες και στο καπάκι στο τόπικ σας να λέει "πάρτε του το πρωτάθλημα και θα χαρούμε και εμείς". Κατάλαβες τώρα; Θυμάμαι ας πούμε πέρυσι ο revil (που έχει χαθεί αυτή η ψυχή) είχε πάρει εισιτήριο για το Final Four και παρά το ότι αποκλείστηκε ο γαύρος πήγε να δει εμάς, και γούσταρε να δει εμάς. Δηλαδή είναι λίγο τραγελαφικό να σφυρίζετε αδιάφορα μετά από όλα αυτά τα χρόνια και να λέτε ότι δεν ξέρετε γιατί υπάρχει αυτό το ρεύμα που είναι αντι-ολυμπιακοί. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και αν όχι φέτος (μέχρι τώρα πάντα), άλλες χρονιές συνέβαλαν στο να σας βγει αυτή η φήμη. Ναι, όλες οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται. Μόνο μία όμως πήρε 10 από τα 11 τελευταία πρωταθλήματα. Ήταν πάντα τόσο καλύτερη από τους άλλους; Εγώ να σου πω ότι στα 6 ή 7 από αυτά ναι, ήταν καλύτερη. Απλά θεωρώ ότι στα υπόλοιπα η διαιτησία έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της σε πολύ αμφίρροπα πρωταθλήματα. Επειδή αυτό κάποιες φορές έγινε απροκάλυπτα, έχουν ενωθεί οι πανταχού πικραμένοι και γι' αυτό όλοι χαίρονται όταν χάνει ο Ολυμπιακός. Τόσο απλό είναι.
alexzzz Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2008 Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με κλωτσιές που μπορούν να σπάσουν ένα πόδι πχ (και συμβαίνουν μια φορά στα 10 παιχνίδια) αλλά για χτυπήματα στο σώμα. Στο πόλο γιατί δεν υπάρχουν τραυματισμοί; Είναι και αυτό γυναικείο όπως το μπάσκετ και πιο "μαλθακό" από το αντρικό ποδόσφαιρο; Ή μήπως η αγκωνιά από άνθρωπο των 2,10 και 120 κιλών είναι κάτι για να γελάμε; Δεν μίλησα για ποιο ανδρικό σπόρ, οπότε μην πετάς άσχετα Το ότι παίζεται με τα πόδια -> αρά περισσότεροι τραυματισμοί είναι το αυτονόητο. Από εκεί και πέρα όταν ένας ποδοσφαιριστής τρέχει 10km σε κάθε αγώνα και επίσης επιτρέπεται πολύ παραπάνω επαφή από ότι στο μπάσκετ κάνει το άθλημα πιο σκληρό. Στο πόλο πάλι τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα από άποψη φυσικής κατάστασης. Εντάξει ... παίζεται μπάσκετ αλλά δεν σας είπαμε αδερφές. Αυτά περί αντρικών αθλημάτων κτλ, τα δημιουργούν δημοσιογράφοι που υπερασπίζονται τον χώρο τους και τα συντηρούν οπαδοί που δε μπορούν να κατανοήσουν άλλα αθλήματα λόγω πολλών και πολύπλοκων κανόνων και συστημάτων. Ενώ το ποδόσφαιρο είναι απλό, "κλωτσάω μπάλα ουγκ", και το απροσάρμοστο στο σχολείο μπορούσε να παίξει. Αλήθεια; Δηλαδή το μπάσκετ θέλει να στροφάρη το μυαλό σου για να το παίξεις; Για αυτό έχει τόσο καλή ομάδα εκεί ο βάζελος; γιατί είναι πιο έξυπνοι άνθρωποι σαν ράτσα, ε; Το ότι δεν μου αρέσει ένα άθλημα γιατί το βρίσκω εντελώς ηλίθιο για ένα τσουβάλι λόγους το εξηγείς εσύ με το απλό "δεν το κατανοείς". Με την ίδια (ηλίθια) λογική (σου) να πω και εγώ ότι σου αρέσει γιατί είσαι τεμπέλης και δεν θέλεις να κουραστείς όσο στην μπάλα αλλά περισσότερο από το γκόλφ το οποίο είναι για εντελώς χαζούς γιατί δεν έχει καθόλου κανόνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.