Προς το περιεχόμενο

Sony W100 ή Ixus 750


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χριστός ανέστη!

Ήμουν σχεδόν έτοιμος να αγοράσω την Ixus 750 όπου ξαφνικά βλέπω ότι η Sony έβγαλε -και έχει έρθει στην Ελλάδα- την W100. Κοίταξα όσο μπορούσα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και της Sony και ειλικρινά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Τα παραπάνω πράγματα που έχει η ixus (αποθήκευση ηχητικού memo στις φωτογραφίες και άλλες ψιλοδιαφορές που μου είναι μάλλον άχρηστες) δε με ενδιαφέρουν τόσο.

 

Αυτό που με ενδιαφέρει πολύ είναι πόσο καθαρή θα είναι μια εικόνα!

Θέλω ζωντανή απεικόνιση χρωμάτων, όσο το δυνατόν γίνεται πιο ρεαλιστική. Οι Sony απ'ότι έχω δει έχουν πολύ καλή χρωματική απεικόνιση. Και οι Canon καλή έχουν αλλά όχι τόσο όσο μιας T5 που είχα δει σε ένα φίλο μου. Ξέρει κανείς που θα βρω δοκιμαστικές φωτό για την εν λόγω (w100) ψηφιακή;

 

Είμαι πολύ μπερδεμένος.... Όποιος την έχει ήδη την W100 τον παρακαλώ πολύ να βοηθήσει. Είναι σχετικά νέα μηχανή και φοβάμαι μήπως τελικά δώσω χρήματα για μία μηχανή που δε θα βγάλει τα χρ(ώ/ή)ματά της!!!

 

Ξέρω είμαι ψείρας, αλλά τι να κάνουμε.

 

Τα χρήματα είναι σχεδόν τα ίδια οπότε δε με νοιάζει και πολύ η ελάχιστη μεταξύ τους διαφορά. Η Sony έχει 8 Mpixel ενώ η Ixus 750 έχει 7. Δε νομίζω ότι έχει τόσο ουσιαστική διαφορά. Και οι δύο είναι compact, έχουν τις ίδιες δυνατότητες στο φακό τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήλθες στην παρέα καί χρόνια πολλά.

Πρόσφατα αγόρασα την Canon καί μάλιστα αρκετά ακριβότερα γιατί μού πρόσφεραν καί μιά κάρτα μνήμης SD KINGSTON 1 GB καί κάπου με μπέρδεψαν.Τέλος πάντων επί της ουσίας τώρα καί με βάση τον λίγο χρόνο πού την έχω μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος.Είχα διαβάσει πολλά reviews καί είχα δεί ότι πολλοί καταλωτές είχαν να πούν μόνο καλά λόγια.Βέβαια υπήρξαν καί κάποιοι πού μιλούσαν γιά σκοτεινές φωτογραφίες κ.λ.π.Φυσικά άμα είσαι άσχετος από φωτογραφίσεις όχι μόνο πολύ σκοτεινές αλλά καί τελείως σκοτεινές μπορεί να τραβήξεις.

Αυτό πού με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι το άριστα πού της δίνω στην χρωματική απεικόνιση.Καί δεν καταλαβαίνω εκεί πού είπες γιά την σύγκρισή της με την Τ5 ότι υστερεί σε χρώμα.Πως δηλαδή είναι γιά σένα τα τέλεια χρώματα?Γιατί ξέρω κάποιον πού είχε μπλέξει την χρωματική πιστότητα με την φωτεινότητα.Καί όταν έβλεπε πιό φωτεινές φωτογραφίες αναφωνούσε.Τί ωραία χρώματα!

Γιά την Sony τώρα της οποίας εταιρείας είμαι fan τι να πω.Δεν έχω δεί τη συγκεκριμένη μηχανή εν δράσει οπότε θα έλεγα ψέματα.Θεωρώ ότι η sony είναι πολύ μπροστά στην κινούμενη εικόνα(βιντεοκάμερες), ενώ στίς ψηφιακή φωτογραφία υπάρχουν καί άλλες πολύ καλές προτάσεις πιθανόν καί καλλίτερες.Έπειτα βασίστηκα γιά την αγορά μου στην άποψη ενός φίλου από εδώ,πού έλεγε ότι είναι καλλίτερα να προτιμάμε φωτογραφικές μηχανές από nikon canon olympus κ.λ.π αφού είναι ειδικευμένες στην φωτογραφία καί όχι εταιρείες πού βγάζουν τηλεοράσεις.Αυτό βέβαια είναι πολύ γενικό σαν άποψη αλλά έχει καί την αλήθεια του.

 

edit:

Το μόνο αρνητικό σημείο πού βρίσκω στην 750(πού δεν είδα να το αναφέρει κανείς από τούς καταναλωτές )είναι τα λίγα πίξελ πού έχει η lcd οθόνη (115000).Βέβαια το ζητούμενο είναι πάντα οι καλές φωτογραφίες πράγμα πού δεν εχει σχέση με την tft οθόνη.

Η φωτογραφία πού φαίνεται τραβήχτηκε χθες βράδυ, έτσι βιαστικά.Είναι λουλούδια πλαστικά πάνω στο γραφείο.Τι έχω κάνει όμως δεν μπορώ να καταλάβω.Τράβηξα δύο η μία βγήκε κανονική ενώ η άλλη(αυτή πού δείχνω) σαν να είναι με φίλτρο.Ο τοίχος είναι άσπρος(καί λίγο λερωμένος κάτω αριστερά:)) καί βέβαια κάτι πάτησα καί τροποποιήθηκε το όλο θέμα.Μπορεί κανείς να μού πεί τι μ....... έχω κάνει καί δεν θυμάμαι?

img00142si.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς σας βρήκα!

 

Και οι Canon καλή έχουν αλλά[/b'] όχι τόσο όσο μιας T5 που είχα δει σε ένα φίλο μου.
Με αυτό εξάγεται το συμπέρασμα ότι υποστηρίζω τη χρωματική απεικόνιση της sony, δεν την υπονομεύω.

 

πού έλεγε ότι είναι καλλίτερα να προτιμάμε φωτογραφικές μηχανές από nikon canon olympus κ.λ.π αφού είναι ειδικευμένες στην φωτογραφία καί όχι εταιρείες πού βγάζουν τηλεοράσεις.Αυτό βέβαια είναι πολύ γενικό σαν άποψη αλλά έχει καί την αλήθεια του

Σωστό αυτό που λέει ο φίλος σου, αλλά εάν δεις φωτογραφίες και από τις τρεις εταιρείες με εφάμιλλες ψηφιακές θα δεις ότι η sony υπερτερεί.

 

Όχι δεν μπερδεύω τη χρωματική απεικόνιση με τη φωτεινότητα. Θέλω το κόκκινο να είναι ζωντανό & αληθινό κόκκινο και να μη χάνει. Πάω να εκτυπώσω μια φωτογραφία και δε φαίνεται έτσι όπως φαίνεται με το μάτι. Και αυτό φαίνεται και στην tft μου, άρα δεν είναι θέμα εκτύπωσης φωτογραφείου. :)

 

Φαντάζομαι ότι η sony ούσα πιο νέα θα είναι καλύτερη. Ελπίζω, δηλαδή... Δεν ξέρω ποιος είναι καλύτερος φακός...

 

Γενικά εσύ είσαι ευχαριστημένος με τις φωτογραφίες σου; Ξετρελαίνεσαι ή λες «εντάξει μωρέ ψηφιακή είναι»;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Σωστό αυτό που λέει ο φίλος σου' date=' αλλά εάν δεις φωτογραφίες και από τις τρεις εταιρείες με εφάμιλλες ψηφιακές θα δεις ότι η sony υπερτερεί.[/quote']

 

Πού καί πως τώρα υπερτερεί μιλάς αόριστα.Δεν καταλαβαίνω αφού έχεις πάρει απόφαση να αγοράσεις sony τότε γιατί συζητάμε?

Πάντως αν θες πραγματική φωτογραφία ανέβα πιό πάνω καί πάρε την SONY DSC-R1.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω αποφασίσει... Δεν ξέρω τι χρώματα βγάζει η canon γι'αυτό και ρωτάω να δω ποια είναι η γνώμη αυτών που τις έχουν.

 

Πού καί πως τώρα υπερτερεί
Υπερτερεί στη χρωματική απεικόνιση. Αυτό είναι το θέμα μου. Σε τι άλλο να υπερτερούσε;

 

πάρε την SONY DSC-R1
Η dsc-R1 έχει τη διπλάδια τιμή και το κυριότερο έχει το διπλάσιο όγκο. Εγώ θέλω, εδώ που έχει φτάσει η τεχνολογία, να τη βάζω στην τσέπη μου και να παίρνει πολύ καλές φωτογραφίες.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ως το τελος του μηνα θα εμφανιστουν και τα πρωτα reviews για τη w100 σε ξενα sites, ως τοτε μπες στο http://forums.dpreview.com, βαλε στο search "w100" και καλο διαβασμα...

και εγω παντως για την w100 παω, εκτος αν πεσει κανα 100αρι ευρω η N1!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπερτερεί στη χρωματική απεικόνιση. Αυτό είναι το θέμα μου. Σε τι άλλο να υπερτερούσε;

 

Η dsc-R1 έχει τη διπλάδια τιμή και το κυριότερο έχει το διπλάσιο όγκο. Εγώ θέλω' date=' εδώ που έχει φτάσει η τεχνολογία, να τη βάζω στην τσέπη μου και να παίρνει πολύ καλές φωτογραφίες.[/quote']

Σε όλες τις compact μηχανές της κατηγορίας πού ζητάς θα δείς καλές φωτογραφίες αλλά όχι τις καλλίτερες.Πρέπει να ανέβεις ψηλότερα.

Έπειτα αυτό το χρωματική απεικόνιση σηκώνει πολύ κουβέντα.Με σκέτο το μάτι δεν μπορείς να διακρίνεις την πιστότητα τού χρώματος αν δεν κάνεις μετρήσεις.Πάντα θα μιλάς υποκειμενικά τού στύλ.Εμένα μού φαίνεται...

 

edit:

Όσον αφορά στην απορία σου αν η IXUS βγάζει καλές φωτογραφίες θα σού πω ναί βγάζει.Αλλά πάλι αυτό είναι υποκειμενικό έτσι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι εγω παντως για την w100 παω, εκτος αν πεσει κανα 100αρι ευρω η N1!!!
Καλά... δεν έχει και διαφορές ιδιαίτερες από την w100. Ευχαριστώ πάντως.
Έπειτα αυτό το χρωματική απεικόνιση σηκώνει πολύ κουβέντα.Με σκέτο το μάτι δεν μπορείς να διακρίνεις την πιστότητα τού χρώματος αν δεν κάνεις μετρήσεις.Πάντα θα μιλάς υποκειμενικά τού στύλ:«Εμένα μού φαίνεται...»Όσον αφορά στην απορία σου αν η IXUS βγάζει καλές φωτογραφίες θα σού πω ναί βγάζει.Αλλά πάλι αυτό είναι υποκειμενικό έτσι?
Σωστά δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις. Πρέπει να έχεις εμπειρία. Υποκειμενικό είναι ότι βγάζει, αλλά εάν το ακούς από πολλά στόματα που το ψάχνουν το ζήτημα, αισθάνεσαι κάπως πιο σίγουρος για τα λεφτουδάκια που θα δώσεις...

 

Ευχαριστώ, πάντως και τους δύο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...