Προς το περιεχόμενο

Δικαίωμα επέμβασης της Εκκλησίας στην καθημερινότητα

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 266
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύο σχόλια :

α. Απ' όσο ξέρω, ο δημοφιλής μεξικανός ήρωας φορά μάσκα και όχι κουκούλα.

β. Το εκπάγλου καλλονής πόνημα, μπορεί κανείς να το αποκαλέσει ποιητική αδεία ως "ιερά σινδώνη"?

Δημοσ.
Πολύ απλό:[/u'] διότι ο Μωάμεθ και όσοι καθιέρωσαν τα δόγματα του Ισλαμισμού, σοφά σκεπτόμενοι, ήθελαν να απαγορεύσουν τη βρώση λίπους σε χώρες στις οποίες η θερμοκρασία ανεβαίνει για πλάκα στους 40 βαθμούς υπό σκιάν. ;)

Όχι, όχι. Η απάντηση είναι πιο απλή. Δεν τρώνε χοιρινό γιατί καταράστηκε το κρέας τους ο ίδιος ο Μωάμεθ.

Αλλά γιατί τους καταράστηκε; Είμαι περίεργος εάν το ξέρει κανένας.

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν το πιασα??? Δεν κάνει να τρως λίπος όταν έχει πολύ ζέστη????

και που το ήξερε ο μωαμεθ? μήπω ξέρις καιπώς το δικαιολόγισε' date=' το είχα διαβάσει κάποτε αλλά ξέχασα[/quote']

Είναι, έχω την εντύπωση, δεδομένο ότι δεν κάνει να τρως πολύ λίπος σε μεγάλες θερμοκρασίες.

Τι πού το ήξερε ο Μωάμεθ; Δεν ήξερε τι θερμοκρασίες ανεβάζει στις αραβικές χώρες; :)

Αν θυμάμαι καλά, η αιτιολογία στο Κοράνι είναι "μην τρώτε τίποτα που σέρνεται στο βυθό ή στη γη γιατί είναι ακάθαρτο". Δεν είμαι σίγουρος.

Θα αγοράσω τη δίγλωσση έκδοση του Κορανίου που κυκλοφόρησε ο Κέδρος εντός της εβδομάδας και θα επανέλθω επί του συγκεκριμένου θέματος.

Δημοσ.
Όχι' date=' όχι. Η απάντηση είναι πιο απλή. Δεν τρώνε χοιρινό γιατί καταράστηκε το κρέας τους ο ίδιος ο Μωάμεθ.

Αλλά γιατί τους καταράστηκε; Είμαι περίεργος εάν το ξέρει κανένας.[/quote']

Να μαντέψω την κατάληξη;

"Οι Μουσουλμάνοι είναι ζώα και ο Χριστιανισμός είναι πολύ ανώτερη θρησκεία".

Τι κερδίζω;

• Super Moderators
Δημοσ.
Όχι' date=' όχι. Η απάντηση είναι πιο απλή. Δεν τρώνε χοιρινό γιατί καταράστηκε το κρέας τους ο ίδιος ο Μωάμεθ.

Αλλά γιατί τους καταράστηκε; Είμαι περίεργος εάν το ξέρει κανένας.[/quote']

Δυστυχώς δεν ειδικεύομαι στις δοξασίες του Ισλαμισμού.

Αλλά αυτό που λες (ότι καταράστηκε το κρέας τους ο Μωάμεθ) μου φαίνεται κάπως περίεργο. Υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΟ κείμενο που λέει κάτι τέτοιο; Πολύ αμφιβάλω...

Δημοσ.
Να μαντέψω την κατάληξη;

"Οι Μουσουλμάνοι είναι ζώα και ο Χριστιανισμός είναι πολύ ανώτερη θρησκεία".

Τι κερδίζω;

δεν ειναι μονο ζωα! ειναι κ ηλιθιοι που πιστευουν οτι ο δικος του θεος ειναι ο πραγματικος! δεν εχουν καν τη νοημοσυνη να αλλαξοπιστησουν,και να καταλαβουν οτι μονο ο θεος του χριστιανισμου ειναι ο αληθινος!

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν ειδικεύομαι στις δοξασίες του Ισλαμισμού.

Αλλά αυτό που λες (ότι καταράστηκε το κρέας τους ο Μωάμεθ) μου φαίνεται κάπως περίεργο. Υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΟ κείμενο που λέει κάτι τέτοιο; Πολύ αμφιβάλω...

Tο θεωρούν μολυσμένο και έχει λόγο αυτή η απαγόρευση γιατί τους είχε προστατέψει από χολέρα και ιούς που έφεραν τα χοιρινά, οπότε έμεινε. Από λίγες επαφές που είχα, τα φαγητά χωρίζονται σε Halal (κάνει να φαγωθούν, το χοιρινό δεν είναι halal) και Haram (δεν κάνει να φαγωθούν). Πέρα από το ίδιο το ζώο(το ζώο δεν κάνει να τρώει οτιδήποτε έχει αίμα), ο τρόπος θανάτωσης και επεξεργασίας του καθορίζει αν θα είναι halal (να έχει σφαχτεί για παράδειγμα από μουσουλμάνο με ειδική επεξεργασία για να φύγει όλο το αίμα κλπ) ή haram.

Δημοσ.

Η πλακα ειναι οτι χριστιανοι,ισλαμιστες και εβραιοι πιστευουν στον ΙΔΙΟ Θεο και λεει ο ενας τον αλλον απιστο.Με τον Ιησου εχουν μπερδευτει λιγο αλλα φαντασου να μην πιστευανε και στον ιδιο Θεο τι θα γινοταν.

• Super Moderators
Δημοσ.
Tο θεωρούν μολυσμένο και έχει λόγο αυτή η απαγόρευση γιατί τους είχε προστατέψει από χολέρα και ιούς που έφεραν τα χοιρινά, οπότε έμεινε. Από λίγες επαφές που είχα, τα φαγητά χωρίζονται σε Halal (κάνει να φαγωθούν, το χοιρινό δεν είναι halal) και Haram (δεν κάνει να φαγωθούν). Πέρα από το ίδιο το ζώο(το ζώο δεν κάνει να τρώει οτιδήποτε έχει αίμα), ο τρόπος θανάτωσης και επεξεργασίας του καθορίζει αν θα είναι halal (να έχει σφαχτεί για παράδειγμα από μουσουλμάνο με ειδική επεξεργασία για να φύγει όλο το αίμα κλπ) ή haram.

Ωραίος!

Βρήκα και τα σχετικά λήμματα:

http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_dietary_laws

http://en.wikipedia.org/wiki/Halal

Η πλακα ειναι οτι χριστιανοι' date='ισλαμιστες και εβραιοι πιστευουν στον ΙΔΙΟ Θεο και λεει ο ενας τον αλλον απιστο.Με τον Ιησου εχουν μπερδευτει λιγο αλλα φαντασου να μην πιστευανε και στον ιδιο Θεο τι θα γινοταν.[/quote']

Στο Ισλάμ, ο Ιησούς (που ονομάζεται Isa) θεωρείται ένας από τους σημαντικούς προφήτες του θεού, δεν γίνεται δεκτή όμως η θεϊκή υπόσταση του Ιησού ούτε φυσικά η ιδιότητα του υιού του θεού που του προσδίδει ο χριστιανισμός.

Στον Ιουδαϊσμό, ο Ιησούς δεν ήταν προφήτης και θεωρείται αιρετικός όποιος πιστεύει στη θεϊκή υπόστασή του.

Δημοσ.

H oυσία βρίσκεται στο ότι οι Εκκλησίες όλων υποδαυλίζουν τα πάθη αντί να βοηθούν στην υποβάθμιση και σίγαση τους, για να μην χάσει η καθεμιά την πελατεία της.

Ο απλός κοσμάκης, όντας στην πλειοψηφία τους φοβισμένα ανθρωπάκια, καταφεύγει πολύ πιό εύκολα στην καχυποψία και το μίσος για όποιον είναι διαφορετικός και κοιτάζει πώς θα συσπειρωθεί μαζί με τα υπόλοιπα φοβισμένα ανθρωπάκια γύρω από μια κοινή ιδέα/σκοπό. Αυτό είναι το ρεζουμέ και ισχύει για όλα, από θρησκείες έως συμμορίες.

Το πόσο φοβισμένος είναι κάποιος το βλέπεις απ' τον λόγο του ο οποίος βρίθει εικασιών, γενικεύσεων και στερεοτύπων. Όπως εδώ, που φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι αμφισβητείται η ύπαρξη μας λόγω ενός γελοίου εντύπου όπως η ταυτότητα, κι αυτό για να δικαιολογήσουμε τις αδικαιολόγητες δυναμικές ενέργειες στις οποίες καταφεύγουν οι κατά τ' άλλα εκπρόσωποι του Θείου Λόγου στη γη για να κρατήσουν την καρεκλίτσα τους, την υπερμεγέθη μπάκα τους και τη Mercedes...

Δημοσ.

παντως,σκεφτομουν κ εγω να γινω παπας...αλλα προτιμω τα saab,και δε μου εδιναν,γιαυτο αποφασισα να μη γινω!!!!!!!

ΥΓ: παντως,ειναι πνευματικοι ηγετες! σου δειχνουν το δρομο ! ποιο δρομο?

πως θα φτασω ψηλα,ξεκινωντας απο χαμηλα,κ πατωντας επι πτωματων....

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσπαθώ πολύ σκληρά να μη συγχέω τους ισόβιους επαγγελματίες διαχειριστές της πίστης μου με αυτή καθαυτή την πίστη μου.

Ομολογώ ότι δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά, πάντως προσπαθώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Πριν απ' όλα αγαπητέ Z0rr0 να σε καλωσορίσω στο Insomnia. Μου προξενεί ωστόσο κατάπληξη' date=' ότι μπήκες σ' ένα καθαρά τεχνολογικό forum, αρχικά για να καταγγείλεις ...παρέμβαση των σατανιστών στα αποτελέσματα της Eurovision και στη συνέχεια ασχολείσαι αποκλειστικά με το θέμα των ταυτοτήτων. Δικαίωμά σου.

[/quote']

Δε νομίζω οτι στη περιοχή του "μπλα μπλα" όσα λέγονται είναι τεχνολογικής φύσεως

Θα περιορισθώ μόνο στην επιμονή σου να κατηγορείς τον Kandinsky για ...κακή γνώση των ελληνικών. Εστω κι άν ο άνθρωπος με Ιώβεια Υπομονή' date=' σου απάντησε, επανέρχεσαι απτόητος:

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Kandinsky

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν στάθηκε αρωγός στην δυστυχία αυτή αλλά αντίθετα, στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τη Χούντα όπως συνέβη και με κάθε καθεστώς το οποίο εξέφραζε όσο το δυνατόν περισσότερο την αντίδραση

[/quote']

Πες λοιπόν με δικά σου λόγια τι κατάλαβες εσύ απο αυτό γιατί εγώ λέω οτι τη λέξη αρωγός τη χρησιμοποίησε λάθος και οτι βγαίνει αντιφατικό νόημα.

Σε αντίστοιχη ακριβώς περίπτωση' date=' χρησιμοποιεί την ίδια λέξη, με τον ίδιο τρόπο ο ...Σοφοκλής: Παράθεση:

ΛΑΙΟΥ Δ' ΟΛΩΛΟΤΟΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΡΩΓΟΣ ΕΝ ΚΑΚΟΙΣ ΕΓΙΓΝΕΤΟ.

(ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ Στ. 125-130)Δυστυχώς, για τον Μεγάλο Ποιητή, μάλλον είναι αργά για να μάθει "σωστά" Ελληνικά...[/quote']

Να σου γράψω και εγώ χιλιάδες φράσεις με τη λέξη αρωγός.Εγώ δεν είπα οτι όποιος χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη κάνει λάθος αλλα ο Kandinsky στη περίπτωση αυτή την έβαλε λανθασμένα και δε βγαίνει νόημα.

Z0rr0 ' date=' ειναι φανερο οτι ΔΕΝ καταλαβες τι εννοουσα . ΔΕΝ ζητησα απο την εκκλησια να παρει θεση για υγεια,ασφαλιστικο,παιδεια κλπ. Το ζητησα απο οσους ουρλιαζουν για το ντα βιντσι, καινε βιβλια του ανδρουλακη, αφοριζουν τον καζαντζακη, βγαινουν κατα χιλιαδες στους δρομους για το θεμα των ταυτοτητων...

καταλαβες τι εννοω?

[/quote']

Και ποιός σου είπε οτι αυτά τα εκκατομύρια ανθρώπων που κατέβηκαν στο δρόμο για τις ταυτότητες δε διαμαρτύρονται για "καλύτερες συνθήκες στην κοινωνία μας" όπως εσύ το είπες,ποιος σου είπε οτι ο κόσμος αυτός δεν έχει άποψη για την κοινωνία ,οτι δεν συμμετέχει ενεργά σε κόμματα ή οτι δεν αποτελείται από επώνυμους της πολιτικής .Μήπως στο κάλεσμα της Εκκλησίας για συλλογή υπογραφών δεν υπόγραψε και ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας όπως και τόσοι άλλοι επώνυμοι της πολιτικής όπως και της τέχνης; Ή μήπως θέλουμε να το ξεχνάμε αυτό επειδή δε μας συμφέρει.

Έχεις πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα; Ποιό "λανθασμένο της ονομασίας"; Επειδή το λένε "ταυτότητα" και δεν το λένε "πιστοποιητικό ταυτοποίησης"; Ξέρεις, στην ελληνική γλώσσα (την οποία μάλλον γνωρίζεις μόνο από διηγήσεις άλλων), πολλές λέξεις έχουν πολλαπλή σημασία.

Την επόμενη φορά λοιπον που θα βγάλεις την ταυτότητα απο την τσέπη σου διάβασέ την κιόλας και θα δείς οτι δεν γράφει "ταυτότητα" όπως διάβασες στο λεξικό σου αλλά "δελτίον ταυτότητας" και οι 2 αυτές λέξεις (δελτίο,ταυτότητα)έχουν ερμηνεία μέσα στο λεξικό και μπορείς να δεις τι σημαίνουν.Το κράτος εκδίδει ένα δελτίο που αναφέρει τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου.

Συνεπώς κρατικό έγγραφο με την ονομασία ταυτότητα δεν υπάρχει.

Τα λεξικά πολλές φορές ερμηνεύουν λέξεις ή φράσεις που συνηθίζεται να προφέρονται απο τους νεοέλληνες στην κοινή καθομιλουμένη.Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε ερμηνεία αλλά επεξήγηση δηλαδή το λεξικό σου λέει που αλλού μπορεί να συναντήσεις τη λέξη αυτή εκτός απο το επίσημο νόημά της.

Εσύ δηλαδή θεωρείς οτι τυχαία ονόμασαν έτσι το δελτίο αυτό και ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη ερμηνεία της λέξης ταυτότητας;

Το επιχείρημά σου για την ερμηνεία της λέξης "ταυτότητα" είναι τόσο σοβαρό όσο και το κλασσικό "ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι".

Τα έχεις μπλέξει πολύ.Και για να αναφερθώ στο ατυχές παράδειγμά σου ποιός σου είπε οτι το "όργανο" έχει διπλή έννοια;Σύγκρινες 2 λέξεις τον αστυνομικό και το μπουζούκι, δεν έδωσες την ερμηνεία τους που είναι διαφορετική αλλά έναν απο τους χαρακτηρισμούς τους.Ποιός σου είπε οτι αν 2 λέξεις έχουν μια κοινή ιδιότητα ή χαρακτηρισμό σημαίνει οτι είναι ίδιες;

Η έννοια της λέξης όργανο δε μεταβάλλεται σημαίνει πάντα "αυτό που χρησιμοποιείται απο κάποιον".

Άστα τα νομικά καλύτερα' date=' θα αρχίσεις να κολυμπάς σε πολύ βαθιά νερά. Εύγε πάντως, βλέπω ότι συνεχίζεις να ΜΗΝ σχολιάζεις τις έξι (6) Ολομέλειες του Συμβουλείου της Επικρατείας που έτριψαν τα "επιχειρήματα" του κ. Παρασκευαΐδη στα μούτρα του.

Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμά σου είναι α-τυ-χέ-στα-το:

α. Οι αποφάσεις των Εφετείων που ανατρέπουν τις πρωτόδικες αποφάσεις κατά κύριο λόγο στηρίζονται σε διαφορετική εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, όχι σε διαφορετική εκτίμηση των νομικών διατάξεων. Στην περίπτωση που ανέφερα πιο πάνω, δηλ. τις αποφάσεις της ΟλΣτΕ, είχαμε να κάνουμε με ερμηνεία των συνταγματικών διατάξεων και των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα μας.[/quote']

Μήπως έχεις να πεις το ίδιο και για την περίπτωση της μονιμοποίησης των Δημοσίων υπαλλήλων όπου το δικαστήριο έχει αλλάξει γνώμη 3 φορές και η τελευταία απόφαση είναι οτι δεν γίνεται να μονιμοποιηθούν αφού πρώτα η κυβέρνηση με την προηγούμενη απόφαση μονιμοποίησε όσους έκρινε οτι την εξυπηρετεί να το κάνει;

Μα καλά που ζεις εσυ.Τον ίδιο νόμο περι μονιμοποίησης το δικαστήριο τον ερμηνεύει κατα περίπτωση όπως θέλει.Και άμα δεν μπορεί να τον ανατρέψει λέει απλά "αααα ξέρετε υπάρχει και ένας άλλος νόμος του 1948 βάση του οποίου ο πρόσφατος νόμος είναι αντισυνταγματικός οπότε η μονιμοποίηση μπορεί να ισχύει.Τσακ κάναμε 20000 υπάλλήλους μόνιμους.Μόλις έκανε τη δουλειά του το κράτος ξανακάνει δικαστήριο και βγάζει άλλη απόφαση και το σκεπτικό της απόφασης λέει ¨αααα ξέρετε υπάρχει όμως και ένας άλλος νόμος πιο πρόσφατος που καταργεί τον προηγούμενο βασει του οποίου η άρση της μονιμοποίησης είναι σύμφωνη με το σύνταγμα επομένως τελος οι μονιμοποιήσεις".Ε τώρα δε μας συμφέρει να μένει σε ισχύ αυτή η απόφαση θα θέλουν να γίνουν όλοι μόνιμοι.Αυτή είναι η περιβόητη Ελληνική δικαιοσύνη.

Τι θές να πείς τώρα οτι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αγία και δεν υπακούει σε υποδείξεις της εκάστοτε κυβέρνησης;Άσε... δεν ξέρω αν ζείς στην Ελλάδα αλλά αν δεν μένεις εδώ ρώτα να σου πουν τι σημαίνει δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Θες να σου παραθέσω ΣΕΙΡΑ δικαστικών αποφάσεων που έκριναν ότι ο δημόσιος τομέας παραβίαζε συστηματικά τις υποχρεώσεις του, λόγω θρησκεύματος; Δάσκαλοι ξένων γλωσσών, γυμναστικής κλπ που δεν διορίζονταν επειδή δεν αναγραφόταν το μαγικό "Χ.Ο." στην ταυτότητά τους; Αν θες, εδώ είμαι.

Για πες μου μερικές...

Αρχικό μήνυμα απο Z0rr0:

Για πεσμου παραδείγματα κατασυκοφάντησης των άλλων θρησκειών που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο των θρησκευτικών ;

Θα βρω το βιβλίο των θρησκευτικών της Β' ή της Γ' Λυκείου και θα σου απαντήσω με quotes.

Και εδώ περιμένω να πεις μερικά....

α. το αδίκημα της εξύβρισης διώκεται μόνο κατ' έγκληση και β. το αδίκημα της περιύβρισης αρχής έχει καταργηθεί εδώ και περίπου 10 χρόνια.

Είπαμε' date=' εκτός από δυσχέρειες στην ελληνική γλώσσα, έχεις και σοβαρά προβλήματα με τους "νομικούς" σου προβληματισμούς. Άστο βρε παιδί μου, δεν το κατέχεις το άθλημα, γιατί βασανίζεσαι;[/quote']

Εκτός απο λόγια μήπως ξέρεις και ποιό άρθρο λέει αυτά που λές;Ουσιαστικά μας λες οτι καταργήθηκε και το αυτεπάγγελτο :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...