Προς το περιεχόμενο

Δικαίωμα επέμβασης της Εκκλησίας στην καθημερινότητα

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με δυναμικες ενεργειες κανεις και οχι μονο η Εκκλησια δεν εχει δικαιωμα να παρεμποδισει κατι που ειναι στην ευχερια του καθενος να παει να το δει ή να το διαβασει ή οχι.

Το να μοιραζει ομως φυλαδια στους ναους με την γνωμη της για κατι φυσικα και εχει το δικαιωμα να το κανει.:-D :-D :-D

Οποιος μου βρει αλλο ποστο στο Μπλα μπλα που ξεκινησε ο paredwse κερδιζει χρυσουν ορολογιο . Αφου το ειδα κι αυτο....!!!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Απαντ. 266
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οποιος μου βρει αλλο ποστο στο Μπλα μπλα που ξεκινησε ο paredwse κερδιζει χρυσουν ορολογιο . Αφου το ειδα κι αυτο....!!!!![/color']:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Και οι Συντονιστές έχουν ψυχή!!!!:razz: 8) :-D

Δημοσ.

Εγω παντως θα ηθελα να μας πει η εκκλησια τι θα γινει μετα τη προβολη της ταινιας που θα σπασει ρεκορ(αφου ηδη η ζητηση ειναι εντυπωσιακη) Τι θα μας πουν οτι, το 1.000.000 που το ειδαν ειναι αντιχριστοι...ελεος...πια...αντι να μοιρασουν κατι απο την αμυθητη περιουσια που εχουν στον απλο κοσμο μας κανουν και υποδειξεις....το οτι τα περιπτερα ,τα περιοδικα και εφημεριδες ειναι γεματα τσοντες που μπορει να αγορασει ο οποιοσδηποτε δεν τους..πειραξε...Ο Ντα Βιντσι του πειραξε..

Αντε ..πια

Δημοσ.
Εγω παντως θα ηθελα να μας πει η εκκλησια τι θα γινει μετα τη προβολη της ταινιας που θα σπασει ρεκορ(αφου ηδη η ζητηση ειναι εντυπωσιακη) Τι θα μας πουν οτι' date=' το 1.000.000 που το ειδαν ειναι αντιχριστοι...ελεος...πια...αντι να μοιρασουν κατι απο την αμυθητη περιουσια που εχουν στον απλο κοσμο μας κανουν και υποδειξεις....το οτι τα περιπτερα ,τα περιοδικα και εφημεριδες ειναι γεματα τσοντες που μπορει να αγορασει ο οποιοσδηποτε δεν τους..πειραξε...Ο Ντα Βιντσι του πειραξε..

Αντε ..πια[/quote']

Τιποτα δεν σημαινει αυτο...Οσοι και να την δουν.Κι εγω που ειμαι αρνητικος μπορει και να παω ...Μην ξεχνας οτι και η αρνητικη διαφημιση ειναι προτιμοτερη απο την καθολου διαφημιση.:-D :-D :-D

• Super Moderators
Δημοσ.
Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε προοδεύσει από την εποχή των κωμικοτραγικών καταστάσεων που συνόδευσαν την προβολή του "Τελευταίου Πειρασμού". [...]

Μα ακριβώς αυτό είναι το κυρίως ερώτημα: επειδή θεωρώ ότι θίγομαι ως μέλος του Χριστεπώνυμου πληρώματος, δικαιούμαι, με την προτροπή των πνευματικών μου πατέρων, να πάω να σπάσω ένα κινηματογράφο, να κάψω ένα βιβλίο, να προπηλακίσω άλλους;

Ο "Τελευταίος Πειρασμός" δεν είναι μακριά, θυμίζω τι έγινε με το περίφημο βιβλίο "Μ εις την ν" του Μ. Ανδρουλάκη πολύ πιο πρόσφατα (δημόσια καύση βιβλίων - η Γερμανία του εθνικοσοσιαλισμού ξα-ναζεί). Μέχρι και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατατέθηκε για να απαγορευθεί η κυκλοφορία του... :(

Επίσης θυμίζω τις πρόσφατες διαδηλώσεις για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Αν αυτή δεν είναι απόπειρα ωμής παρέμβασης σε μη θρησκευτικό θέμα, τότε τι είναι; :?

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορούν όμως να καταλάβουν πως με αυτά που κάνουν, αν η ταινία ήταν να πουλήσει 500.000 εισητήρια, τώρα θα γίνουν 1.000.000 με τόση "φασαρία" που γίνεται! :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

Το φαιδρό της υπόθεσης, κατά την ταπεινή μου άποψη και εφόσον ερμηνεύω σωστά το αρχικό άρθρο που παρέθεσε ο paredwse είναι ότι η αντίδραση στη συγκεκριμένη στιγμή δε γίνεται τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου, όσο για τη δημοσιότητα που του δίνουν τα ΜΜΕ.

Δηλαδή, θέλοντας η εκκλησία να αντιδράσει στη μεγάλη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα της ταινίας, άθελά της (;.) συντηρεί το ενδιαφέρον των καναλιών/εφημερίδων κτλ.

Όπως σωστά παρατήρησε χρήστης νωρίτερα (ο Γιάννης Platano, νομίζω, συγνώμη αν κάνω λάθος) η παρακολούθηση μίας ταινίας δε συνιστά απαραίτητα αποδοχή των απόψεων που εκφράζονται σε αυτή. Μακάρι να το αντιλαμβάνονταν αυτό οι επαγγελματίες "εκφραστές" και "διαχειριστές" της πίστης μας, όταν μιλούν εξ ονόματος όλων των (τυπικά) ομοθρήσκων τους.

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς με προβληματίζει κι εμένα. Εξ'ου και η ερώτηση που έθεσα στο αρχικό μου post: «Πιστεύετε ότι έχουν δικαίωμα να εμποδίσουν με δυναμικές ενέργειες τους πολίτες να δουν μία ταινία, όπως συνέβει με την ταινία "Ο Τελευταίος Πειρασμός"; Ή να ζητήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ενός βιβλίου;».

Αν και ισοπεδωτικός θα σου πω ότι έχουν τέτοιο δικαίωμα, όσο αντίστοιχα ανάλογο δικαίωμα έχουν και οι κάθε λογής διαδηλωτές να με εμποδίζουν να πάω σπίτι μου / στη δουλειά μου / στη γκόμενα μου / στο παρκάκι να πάρω μάτι / σε ένα εστιατόρειο / σε ένα σουβλατζίδικο / σε ένα οίκο ανοχής (είδατε δεν είπα λομπουρδε) κοκ με τις εκάστοτε διαδηλώσεις τους.

Αν συμφωνώ με την τακτική τους; Όχι βέβαια. Απο την άλλη ο κάθε χριστιανός θα σου πει ότι η εκκλησία ΟΦΕΙΛΕΙ να προσπαθεί να νουθετεί και να δίνει τη συμβουλή της, όπως ο ποιμήν μπλα μπλα μπλα μπλα. Αλλά αν τελικά φτάσουν να κάνουν ότι έκαναν με τον τελευταίο πειρασμό θα έχουν (για ακόμα μια φορά) ξεπεράσει τα όρια. Προσωπικά είμαι ευτυχής που έχω ξεχωρίσει και απομονώσει τα του Χριστιανισμού, απο την εκκλησία όπως εκφράζεται σήμερα. Γλυτώνω περιττές "αναζητήσεις"

ζώα ζώα ζώα...Ζήτω η σύγχρονη Ελλάδα που σέβεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ιδεών. Πάλι ρόμπα θα γίνουμε παγκοσμίος με την Λουκά νε τρέχει έξω απο τα Village Cinemas και να φωνάζει "Αντίχρηστοι!!!"

Αυτό μου θυμίζει το σχόλιο ενός παιδιού σε άλλο τόπικ ότι μόνο οι Έλληνες πιστεύουμε στο μάτι. Σε εκείνη την περίπτωση του παρέθεσα το σχετικό Link της wikipedia.

Και δω θα κάνω κάτι άναλογο

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Da_Vinci_Code_(movie)#Pre-release_reactions

Ήμαρτον ρε guyz. Η χώρα μας έχει αρκετά πράγματα για να την κατηγορήσει κανείς. Ας μην βγάζουμε απο την κοιλιά μας και άλλα.

Δημοσ.

Το θεμα δεν ειναι τωρινο...Ισως οι πιο παλιοι θυμουντε τις φασαριες που εκαναν "δημοκρατικοι πολιτες προοδευτικων πολιτικων δυναμεων" εξω απο κινηματογραφους οταν προβληθηκε μια ταινια με τιτλο "ΕΛΕΝΗ" .:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
Οποιος μου βρει αλλο ποστο στο Μπλα μπλα που ξεκινησε ο paredwse κερδιζει χρυσουν ορολογιο . Αφου το ειδα κι αυτο....!!!!

αυτο εδω σου κανει?

EDIT:

επισης εδω και εδω

σορι για το offtopic

Δημοσ.
Να τολμήσω να ρωτήσω ποια Ελένη ή θα λάβω καμιά αναπάντεχη απάντηση κύριε Γιάννη;

Η απαντηση ειναι normal Γιαννη αλλα εισαι αδικαιολογητος ειδικα εσυ να ρωτας κατι τετοιο εστω και αν ησουν πολυ μικρος οταν βγηκε....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Αφορουσε συμπεριφορα "δημοκρατικων δυναμεων" την εποχη του εμφυλιου που αλλοι τον ονομαζουν αλλοιως.:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.
Το θεμα δεν ειναι τωρινο...Ισως οι πιο παλιοι θυμουντε τις φασαριες που εκαναν "δημοκρατικοι πολιτες προοδευτικων πολιτικων δυναμεων" εξω απο κινηματογραφους οταν προβληθηκε μια ταινια με τιτλο "ΕΛΕΝΗ" .:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κατακριτέο και αυτό, δεν το συζητώ.

Απλά η Εκκλησία, ως ουσιαστικά κράτος εν κράτει στην Ελλάδα, επιρρεάζει πολύ πιο πολλούς φανατικούς. Και στις εκάστοτε κυβερνήσεις έχει αρκετά ερίσματα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...