Kandinsky Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Η Εκκλησία δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλλει δυναμικά τίποτα και σε κανέναν. Δρουν όπως δρουν, διότι πολύ απλά όλα τα υψηλά ιερατεία, Ορθόδοξα και Καθολικά, έχουν το σκεπτικό που είχε ο γέρος καλόγερος στο "Όνομα του Ρόδου". Δεν θέλουν να χάσουν την πελατεία τους και ονοματίζουν βλασφημία οτιδήποτε ξεφέυγει απ' τις διδαχές τους ώστε να φοβίζουν τον κόσμο με την προοπτική της κόλασης. Αυτοί τα γελοία ανθρωπάκια που μαζεύονται μαζί με τους μοναχούς και κάνουν ότι κάνουν, είναι τόσο "τυχαίοι" όσο και τα χουλιγκάνια δεν έχουν σχέση με τις ομάδες τους. Κατευθυνόμενοι είναι όλοι, το ίδιο κάφροι και χειρότεροι ίσως μια και βλέπουν την εκκλησία σαν ποδοσφαιρική ομάδα. Στον αγύριστο όλοι οι σκοταδιστές και οι μαυροαντιδραστικοί. Ή καλύτερα, στο πυρ το εξώτερον...
polaki Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Πήγανε τώρα και την έβγαλαν ακατάλληλη. Δηλαδή' date=' όσοι προπλήρωσαν και εμφανιστούν στην πρεμιέρα, θα πρέπει να δείξουν ταυτότητα; Κι αν είναι ανήλικοι, τι θα γίνει, θα τους δώσουν τα λεφτά πίσω; Μέσα στον πανικό οι μισοί ταμείες θα δίνουν λεφτά πίσω και οι άλλοι μισοί θα κόβουν κανονικά; Δηλαδή, πώς δίνεις πίσω τα λεφτά που πήρες από τις πιστωτικές; Ή μήπως στα συνοικιακά σινεμά με τις ουρές στο δρόμο, θα κοιτάζουν ταυτότητες; Και ποιος θα το ελέγξει αυτό; Η αστυνομία; [/quote'] Κοιταξε, κατ'αρχας δεν γινεται ανηλικος να εχει πιστωτική, οπότε δεν τα εβγαλε μονος του τα pre-order. Απο κει και πέρα ηταν λάθος των αιθουσών να βγαλουν προπαραγγελίες χωρίς να ξέρουν αν θα ειναι κατάλληλη η ταινία για ανηλίκους. Φυσικά και θα πρέπει τωρα να επιστρέψουν τα χρήματα, αν και εγω που την είδα στα village κανενας δεν ήλεγξε τίποτα. Δεν ξερω σε μικρότερες αίθουσες τί γίνεται, αλλά δεν φταίει η επιτροπή που καθορίζει την καταλληλότητα για το αν ο αλλος θα πάρει πίσω τα λεφτά του ή όχι. Απο κει και πέρα κατακρίνω κάθε είδους "εξαναγκασμού" για κάτι, αλλά όπως δεν ασχολούμαι με καμία διαδηλωση έτσι και δεν θα κάτσω τώρα να ασχοληθώ με ένα μάτσο φανατισμένους που άραξαν στο Σύνταγμα. Εγω ετυχε και πέρασα απτην πλατεία την Τρίτη για να πάρω κάτι απτην Ερμού, και τους είδα. Εντάξει καμιά 100ή άτομα ήταν, με 4-5 ιερείς. Μη φανταστείτε κανα σκηνικό στύλ "ταυτότητες" κιέτσι.
Z0rr0 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Χαίρομαι που οι περισσότεροι μιλάτε για το δικαίωμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.Λέτε μάλιστα οτι ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα οτι θέλει και αυτό είναι το δίκαιο. Εδώ θέλω μόνο να σας θυμίσω οτι εκτός απο το αγαθό της ελευθερίας υπάρχει και ένα άλλο "αγαθό" που το βαφτίζει όποτε θέλει κανείς ελευθερία για να κάνει τη δουλειά του αλλά το πραγματικό του όνομα είναι άλλο και αλλάζει κατά περίπτωση όπως "ασυδοσία" "αναρχία" "παρανομία". Ελεύθερος δεν σημαίνει οτι μπορώ να κάνω ότι θέλω άρα και το έγκλημα. Ελεύθερος δεν σημαίνει οτι μπορώ να λέω ότι θέλω άρα και την συκοφαντία και τις ύβρεις.Η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού σου.Επειδή είμαστε ΟΛΟΙ ελεύθεροι. Είσαι ελεύθερος να λές ότι θές αλλα αν αυτό που λές αποτελεί προσβολή καλείσαι να αποδείξεις οτι είναι αλήθεια. Είμαι εγώ ελεύθερος να πάρω τη φωτογραφία της μητέρας κάποιου που έχουμε τσακωθεί και να την κανω 1000 αντίγραφα στις κολόνες και να γράψω απο κάτω "αυτή εδώ που βλέπετε είναι πουτ*να" ? Αν το πιστεύετε τότε δεν πιστεύετε στη δικαιοσύνη αλλα στην αδικία. Η Εκκλησία απλά προειδοποίησε τους χριστιανούς για το τι θέαμα πρόκειται να αντικρίσουν αν πάνε σε αυτό το έργο και τους πρότεινε να μην το δουν γιατί φυσιολογικά ένας χριστιανός που πιστεύει το Χριστό όχι μόνο ως δημιουργό αλλά και οτι είναι ενωμένος με Αυτόν θα νιώσει άσχημα.Μήπως να απαγορεύσουμε στην Εκκλησία το νόμιμο δικαίωμα να επικοινωνεί με τους ελεύθερους πιστούς της;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 [...]Η Εκκλησία απλά προειδοποίησε τους χριστιανούς για το τι θέαμα πρόκειται να αντικρίσουν αν πάνε σε αυτό το έργο και τους πρότεινε να μην το δουν γιατί φυσιολογικά ένας χριστιανός που πιστεύει το Χριστό όχι μόνο ως δημιουργό αλλά και οτι είναι ενωμένος με Αυτόν θα νιώσει άσχημα.Μήπως να απαγορεύσουμε στην Εκκλησία το νόμιμο δικαίωμα να επικοινωνεί με τους ελεύθερους πιστούς της; H εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να προειδοποιεί τους πιστούς της για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα του Κράτους ήτοι εξωτερική πολιτική (βλ. σχέσεις με Τουρκία) και εσωτερικά θέματα (βλ. αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες). Επίσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει το τι θα δω εγώ και τι θα διαβάσω (βλ. την ταινία Τελευταίος Πειρασμός και το βιβλίο Μ εις την ν του Ανδρουλάκη). Καλύτερα να κάτσει στα αυγά της και να το βουλώσει, όσον αφορά αυτά. Μην μας βγει τώρα κι η εκκλησία ως... παραπονούμενη. :-P
Z0rr0 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Καλύτερα να κάτσει στα αυγά της και να το βουλώσει' date=' όσον αφορά αυτά. Μην μας βγει τώρα κι η εκκλησία ως... παραπονούμενη. :-P[/quote'] Όσο και να θέλει κανείς να δηλώνει δημοκράτης έρχονται στιγμές που δείχνει τις πραγματικές του πεποιθήσεις χρησιμοποιώντας ανάλογα ρήματα όπως το ''βούλωστο'' κλπ (βλ. Παπαδόπουλο που είχε βουλώσει πολλά στόματα τη μαύρη 7ετία).Δεν μπορώ να σου πω μπράβο για τις...δημοκρατικές σου ευαισθησίες γιατί εγώ τη δημοκρατία την αντιλαμβάνομαι σαν πολύ πιο ελεύθερο πολίτευμα.Δεν ξέρω ίσως να πέρασα απο διαφορετικό σχολείο και να την διδάχτηκα αλλιώς... 1ον Στο θέμα των ταυτοτήτων.Τα πράγματα είναι πολύ απλά και το θέμα δεν χρειάζεται να το κινήσει η Εκκλησία για να πάρει διάσταση γιατί είναι ένα θέμα που δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στον ΚΑΘΕ Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτου θρησκεύματος γιατί το κράτος πήρε μια άκομψη απόφαση χωρίς να το σκεφτεί καθόλου και ήταν το κράτος που επενέβει στα ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη (μέσα σε αυτούς και οι χριστιανοί) κυριολεκτικά καταργώντας ένα απο τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι η Εκκλησία στα του Κράτους.Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού. Αν ανοίξεις λοιπόν ένα λεξικό και διαβάσεις τι σημαίνει η λέξη ταυτότητα ''ταυτότητα''= το σύνολο των χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν κάποιον. Εγώ δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα σε κανένα να με προσδιορίζει τι είμαι χωρίς την συγκατάθεσή μου.Κανένα απο τα στοιχεία που αναγράφονται στο δελτίο δεν είναι ικανό να με προσδιορίσει αφού κανένα δεν αναφέρει τι είμαι αλλα μόνο μερικά στοιχεία μου. Είναι προσβολή και προς την ελευθερία και προς τη δημοκρατία να με υποχρεώσει κάποιος να δεχτώ ένα έντυπο το οποίο δεν συμφωνώ με αυτά που γράφει για μένα.(βλ. δήλωση του τ.πρ. Αρείου Πάγου κ. Κόκκινου προς τα μέσα ενημέρωσης την ημέρα της δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης ''η απόφαση αυτή είναι δικτακτορική και αντισυνταγματική'' Η Εκκλησία σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε χριστιανού και του κάθε πολίτη ύστερα απο Ι.Σύνοδο πρότεινε 2 λύσεις στο κράτος.α) την προαιρετική αναγραφή δηλαδή όποιος θέλει να είναι ελεύθερος να το γράψει β) την κατάργηση του δελτίου.Προσωπικά συμφωνώ και με τις 2 λύσεις. 2ον λες ''Επίσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει το τι θα δω εγώ και τι θα διαβάσω (βλ. την ταινία Τελευταίος Πειρασμός και το βιβλίο Μ εις την ν του Ανδρουλάκη)'' Ποτέ η Εκκλήσία δεν σου απαγόρευσε να δεις τίποτα.Ούτε το θέλει ούτε έχει την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο.Αν έγινε κάτι τέτοιο γιατί δεν πήγες στον εισαγγελέα;Κάνει ένα λάθος πολύς κόσμος και βλέπει τις βίαιες αντιδράσεις των παραχριστιανικών οργανώσεων (που καμία σχέση δεν έχουν με την Εκκλησία της Ελλάδος ) και τις καταλογίζει στην Εκκλησία.Ετσι απλά να πω για να καταλάβουν όσοι δεν ξέρουν οτι η Εκκλησία για τους ''ιερείς'' αυτών των οργανώσεων δεν αναγνωρίζει ούτε την ιεροσύνη τους. 3ον λες ''Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα του Κράτους ήτοι εξωτερική πολιτική'' έχει δικαίωμα να ζητά τη λειτουργία το σεβασμό και συντήρηση των χριστιανικών ναών όπως Αγ.Σοφία καθώς και οι Τούρκοι αιτούνται τη δημιουργία Τζαμιού στην Αθήνα.Ο κ. Χριστόδουλος πάντως απότι άκουσα στη τηλεόραση δεν διαφωνεί με την ίδρυση Τζαμιού. Τα έγραψα όλα αυτά για να δεις πως αλλιώς θέλουν κάποιοι (μερικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί ) να παρουσιάζουν την αλήθεια πολλές φορές και αλλιώς αυτή είναι στην πραγματικότητα.
Lucifer Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Όσο και να θέλει κανείς να δηλώνει δημοκράτης έρχονται στιγμές που δείχνει τις πραγματικές του πεποιθήσεις χρησιμοποιώντας ανάλογα ρήματα όπως το ''βούλωστο'' κλπ Δηλαδή υποστηρίζεις πως όσοι λένε "βούλωσ' το" πρέπει να το βουλώνουν?!
Kandinsky Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 1ον Στο θέμα των ταυτοτήτων.Τα πράγματα είναι πολύ απλά και το θέμα δεν χρειάζεται να το κινήσει η Εκκλησία Η Εκκλησία το κίνησε όμως' date=' όχι κάποια οργάνωση πολιτών. Άρα, στην προκειμένη περίπτωση, οι Εκκλησία έδρασε για λογαριασμό πολιτών χωρίς να της έχει παραχωρήσει κανείς αυτό το δικαίωμα. και ήταν το κράτος που επενέβει στα ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη (μέσα σε αυτούς και οι χριστιανοί) κυριολεκτικά καταργώντας ένα απο τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι η Εκκλησία στα του Κράτους.Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού.Αν ανοίξεις λοιπόν ένα λεξικό και διαβάσεις τι σημαίνει η λέξη ταυτότητα ''ταυτότητα''= το σύνολο των χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν κάποιον. Εγώ δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα σε κανένα να με προσδιορίζει τι είμαι χωρίς την συγκατάθεσή μου. Ακριβώς έτσι όπως τα λες. Άρα, εγώ που δεν θέλω να αναγράφεται, γιατί να είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω? Και ας είμαστε σοβαροί. Ξέρεις πολύ καλά ότι για χρόνια, αν εκεί που γράφει "Χ.Ο." ανέφερε κάτι άλλο, η αντιμετώπιση ήταν πολύ διαφορετική. Το να θες εσύ να βροντοφωνάζεις είναι δικαίωμα σου. Κατόπιν τούτου, φόρεσε ένα μπλουζάκι, μια κονκάρδα, ένα στίκερ στο κούτελο, ότι θες τέλος πάντων που να γράφει "ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ", μην υποχρεώνεις όμως εμένα να κάνω το ίδιο αν δεν το θέλω. Εν ολίγοις, το δικό μου δικαίωμα να μείνει κρυφή η ιδιότητα μου θεωρείται πιό βασικό και θεμελιώδες βάσει κάθε αρχής δικαίου απ' το δικό σου να διαλαλείς ότι θες. 2ον λες ''Επίσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει το τι θα δω εγώ και τι θα διαβάσω (βλ. την ταινία Τελευταίος Πειρασμός και το βιβλίο Μ εις την ν του Ανδρουλάκη)''Ποτέ η Εκκλήσία δεν σου απαγόρευσε να δεις τίποτα.Ούτε το θέλει ούτε έχει την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο.Αν έγινε κάτι τέτοιο γιατί δεν πήγες στον εισαγγελέα;Κάνει ένα λάθος πολύς κόσμος και βλέπει τις βίαιες αντιδράσεις των παραχριστιανικών οργανώσεων (που καμία σχέση δεν έχουν με την Εκκλησία της Ελλάδος ) και τις καταλογίζει στην Εκκλησία.Ετσι απλά να πω για να καταλάβουν όσοι δεν ξέρουν οτι η Εκκλησία για τους ''ιερείς'' αυτών των οργανώσεων δεν αναγνωρίζει ούτε την ιεροσύνη τους. Αυτό μόνο στη φαντασία σου ισχύει. Αν δεν τους αναγνώριζαν, τότε θα έβγαιναν και να τους κατακρίνουν για τα αίσχη που έχουν κάνει κατά καιρούς. Αλλά όχι, οι παραθρησκευτικοί και οι κυριούλες/ηδες, είναι ότι είναι οι χούλιγκανς για τις ομάδες : Στρατός. 3ον λες ''Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα του Κράτους ήτοι εξωτερική πολιτική'' έχει δικαίωμα να ζητά τη λειτουργία το σεβασμό και συντήρηση των χριστιανικών ναών όπως Αγ.Σοφία καθώς και οι Τούρκοι αιτούνται τη δημιουργία Τζαμιού στην Αθήνα.Ο κ. Χριστόδουλος πάντως απότι άκουσα στη τηλεόραση δεν διαφωνεί με την ίδρυση Τζαμιού. Είναι φανατικά υπέρ αυτής της πρότασης εδώ και χρόνια,από τότε που μελετούσε και δεν πήρε χαμπάρι ότι απέξω είχε χούντα... Τα έγραψα όλα αυτά για να δεις πως αλλιώς θέλουν κάποιοι (μερικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικοί ) να παρουσιάζουν την αλήθεια πολλές φορές και αλλιώς αυτή είναι στην πραγματικότητα. Άλλος ένας που διεκδικεί την γνώση της μοναδικής αλήθειας. Περιέργως πως, κάτι τέτοια τα ακούς μόνον απ' τους θρησκόληπτους και φυσικά την Εκκλησία...
Z0rr0 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Η Εκκλησία το κίνησε όμως' date=' όχι κάποια οργάνωση πολιτών. Άρα, στην προκειμένη περίπτωση, οι Εκκλησία έδρασε για λογαριασμό πολιτών χωρίς να της έχει παραχωρήσει κανείς αυτό το δικαίωμα.[/quote'] Και η Εκκλησία σαν νομικό πρόσωπο και ο κάθε ιερέας ξεχωριστά και εσύ και εγώ και ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης σαν φυσικό πρόσωπο έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας δικαίωση σε κάτι που θεωρούν αδίκημα σε βάρος τους.Δε νομίζω να σε ενοχλει αυτό.Μυνήσεις άλλωστε για αυτό το θέμα έχουν γίνει και απο απλούς Έλληνες πολίτες. Ακριβώς έτσι όπως τα λες. Άρα' date=' εγώ που δεν θέλω να αναγράφεται, γιατί να είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω? Εν ολίγοις, το δικό μου δικαίωμα να μείνει κρυφή η ιδιότητα μου θεωρείται πιό βασικό και θεμελιώδες βάσει κάθε αρχής δικαίου απ' το δικό σου να διαλαλείς ότι θες.[/quote'] Επομένως φαίνεσε να συμφωνείς με την πρόταση της Εκκλησιας.Την έγραψα πριν "Η Εκκλησία σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε χριστιανού και του κάθε πολίτη ύστερα απο Ι.Σύνοδο πρότεινε 2 λύσεις στο κράτος. α) την προαιρετική αναγραφή δηλαδή ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να είναι ελεύθερος να το γράψει β) την κατάργηση του δελτίου.Προσωπικά συμφωνώ και με τις 2 λύσεις." Δεν ζήτησε ποτέ η Εκκλησία απο το κράτος να υποχρεώσει κανέναν να το γράφει. Αυτό μόνο στη φαντασία σου ισχύει. Αν δεν τους αναγνώριζαν, τότε θα έβγαιναν και να τους κατακρίνουν για τα αίσχη που έχουν κάνει κατά καιρούς. Σε όλες τις περιπτώσεις η Εκκλησία έχει ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που ο νόμος της δίνει.Αν επιμένεις οτι η Εκκλησία αναγνωρίζει αυτές τις οργανώσεις και επικροτεί την βία τότε κράτα τις απόψεις σου και πίστευε σε όποια αλήθεια σε βολεύει. Άλλος ένας που διεκδικεί την γνώση της μοναδικής αλήθειας. Περιέργως πως, κάτι τέτοια τα ακούς μόνον απ' τους θρησκόληπτους και φυσικά την Εκκλησία... Ίσως γιατί η λέξη θρησκόληπτος πρέπει να είναι η μόνη που ξέρεις σχετικά με το χριστιανισμό και με χαρακτηρίζεις έτσι.Ισως το μόνο που ξέρεις περι χριστιανισμού να το έχεις ακούσει απο τις διάφορες παραχριστιανικές οργανώσεις και όχι απο την Εκκλησία που διδάσκει μόνο τον χριστιανισμό του Ευαγγελίου.
dim_b Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 "Η Εκκλησία σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε χριστιανού και του κάθε πολίτη ύστερα απο Ι.Σύνοδο πρότεινε 2 λύσεις στο κράτος. α) την προαιρετική αναγραφή δηλαδή ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να είναι ελεύθερος να το γράψει β) την κατάργηση του δελτίου.Προσωπικά συμφωνώ και με τις 2 λύσεις."Δεν ζήτησε ποτέ η Εκκλησία απο το κράτος να υποχρεώσει κανέναν να το γράφει. Εγώ θέλω να γράφει η ταυτότητά μου την ομάδα που υποστηρίζω, το αγαπημένο μου φαγητό και τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Να απαιτήσω από το κράτος την προαιρετική αναγραφή τους; :roll:
Kandinsky Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Και η Εκκλησία σαν νομικό πρόσωπο και ο κάθε ιερέας ξεχωριστά και εσύ και εγώ και ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης σαν φυσικό πρόσωπο έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας δικαίωση σε κάτι που θεωρούν αδίκημα σε βάρος τους.Δε νομίζω να σε ενοχλει αυτό.Μυνήσεις άλλωστε για αυτό το θέμα έχουν γίνει και απο απλούς Έλληνες πολίτες. Ναι αλλά υπό την προϋπόθεση ότι λειτουργούν για τον εαυτό τους και όχι για λογαριασμό όλων μας. Επομένως φαίνεσε να συμφωνείς με την πρόταση της Εκκλησιας.Την έγραψα πριν "Η Εκκλησία σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε χριστιανού και του κάθε πολίτη ύστερα απο Ι.Σύνοδο πρότεινε 2 λύσεις στο κράτος. α) την προαιρετική αναγραφή δηλαδή ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να είναι ελεύθερος να το γράψει β) την κατάργηση του δελτίου.Προσωπικά συμφωνώ και με τις 2 λύσεις." Εφόσον λοιπόν η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα ώστε να μην αναγράφεται το Θρήσκευμα (μια και προτείνει την κατάργηση του δελτίου) προς τί η φασαρία? Δεν ζήτησε ποτέ η Εκκλησία απο το κράτος να υποχρεώσει κανέναν να το γράφει. Τότε τί θέλει η Εκκλησία? Γιατί βγήκε ο Χριστόδουλος με τα λάβαρα του '21? Για να πει αυτά που λες παραπάνω? Σε όλες τις περιπτώσεις η Εκκλησία έχει ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων που ο νόμος της δίνει.Αν επιμένεις οτι η Εκκλησία αναγνωρίζει αυτές τις οργανώσεις και επικροτεί την βία τότε κράτα τις απόψεις σου και πίστευε σε όποια αλήθεια σε βολεύει. Δεν είδα ποτέ να βγει κανείς να καταδικάσει επεισόδια. Όταν λοιπόν έχεις εξουσία πάνω σε κάποιον και αυτός διαπράττει στο όνομα σου εγκλήματα και δεν τον καταδικάζεις, τότε θεωρείσαι το λιγότερο συνένοχος. Ίσως γιατί η λέξη θρησκόληπτος πρέπει να είναι η μόνη που ξέρεις σχετικά με το χριστιανισμό και με χαρακτηρίζεις έτσι.Ισως το μόνο που ξέρεις περι χριστιανισμού να το έχεις ακούσει απο τις διάφορες παραχριστιανικές οργανώσεις και όχι απο την Εκκλησία που διδάσκει μόνο τον χριστιανισμό του Ευαγγελίου. Πολλά τα "ίσως". Η εικόνα της ηγεσίας της Εκκλησίας όμως, είναι χωρίς "ίσως". Οι Γιοσάκηδες, οι απατεώνες που πουλούσαν τη γη των Παλαιστίνιων, οι καταχραστές και οι κάτοχοι τίτλων ιδιοκτησίας off shore εταιρειών δεν αποτελούν "ίσως". Υπάρχει κανένα Ευαγγέλιο που επιτάσσει όσα βλέπουμε να γίνονται? Και μη μου πεις "η Εκκλησία δεν είναι 5-10 μαύρα πρόβατα". Αυτή ειναι η Εκκλησία σήμερα στην πλειοψηφία της, αυτή η εικόνα που βγαίνει απ' τον Χριστόδουλο, τον Καλλίνικο και τ' άλλα "παιδιά".
Z0rr0 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Εγώ θέλω να γράφει η ταυτότητά μου την ομάδα που υποστηρίζω, το αγαπημένο μου φαγητό και τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Να απαιτήσω από το κράτος την προαιρετική αναγραφή τους; :roll: ''ταυτότητα''= το σύνολο των χαρακτηριστικών που προσδιορίζουν κάποιον. Έχουμε ανάγκη να προσδιορίσουμε κάτι το οποίο μας είναι άγνωστο και θέλουμε να το αναγνωρίζουμε.Πρέπει να ξεχωρίσουμε την έννοια χαρακτηρισμός απο την έννοια προσδιορισμός.Χαρακτηρισμό μπορούμε να αποδόσουμε σε κάτι που είναι προσδιορισμένο αλλά μπορεί να έχει πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως οι συνήθειες. Ο προσδιορισμός γίνεται σε κάτι που μας είναι άγνωστο και πρέπει να προσδιοριστεί.Για παράδειγμα εμείς όλοι είμαστε άνθρωποι.Αυτό είναι ένα στοιχείο προσδιορισμού.Άλλο παράδειγμα :Πρόσφατα βγήκε ένας νόμος στην Ε.Ε. που λεει οτι οι μειονότητες έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.Και αυτό για να μην έχει κανείς το δικαίωμα αύριο να τους αλλοιώσει την ταυτότητά τους και να τους πεί για παράδειγμα οτι κατάγονται απο διαφορετικό μέρος απο αυτό που προέρχονται.Η ιδιότητα λοιπόν της καταγωγής. Για τη χριστιανική πίστη ο χριστιανός δεν είναι απλώς κάποιος που πιστεύει σε κάτι οτι υπάρχει και περιμένει να δει αν αυτό αποδειχτεί σωστό.Ο χριστιανός είναι ιδιότητα που αποκτάται με συγκεκριμένη διαδικασία.Ο κάθε ένας λοιπόν που έχει αυτή την ιδιότητα και την θεωρεί σημαντικότερη απο το να λέγεται πολίτης θέλει πρώτα να φένεται η ιδιότητα αυτή ως στοιχείο προσδιορισμού αφού είναι ελεύθερος να καθορίζει την ταυτότητά του. Εάν το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την ιδιότητά μου αυτή τότε πολύ απλά μπορεί να ΜΗΝ ασχολείται με την ταυτότητά μου αλλά να αρκείται στο να πιστοποιεί τα χαρακτηριστικά που το ενδιαφέρουν. Αυτό το τελευταίο είναι μια σκέψη που έχω προγραμματίσει να την προωθήσω στη δικαιοσύνη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Όσο και να θέλει κανείς να δηλώνει δημοκράτης έρχονται στιγμές που δείχνει τις πραγματικές του πεποιθήσεις χρησιμοποιώντας ανάλογα ρήματα όπως το ''βούλωστο'' κλπ (βλ. Παπαδόπουλο που είχε βουλώσει πολλά στόματα τη μαύρη 7ετία).Δεν μπορώ να σου πω μπράβο για τις...δημοκρατικές σου ευαισθησίες γιατί εγώ τη δημοκρατία την αντιλαμβάνομαι σαν πολύ πιο ελεύθερο πολίτευμα.Δεν ξέρω ίσως να πέρασα απο διαφορετικό σχολείο και να την διδάχτηκα αλλιώς... Πολύ πιθανό να πήγαμε σε διαφορετικό σχολείο. Μήπως φοίτησες κι εσύ εκεί που φοιτούσε κι ο κ. Παρασκευαϊδης κατά τη διάρκεια της, μάυρης όπως λες, 7ετίας. Το σίγουρο είναι ότι η εκκλησία δεν έβγαλε κιχ κατά τη διάρκεια της μαύρης επταετίας. Κι όχι μόνο αυτό - ευλόγησε την "Εθνοσωτήριο Επανάσταση", δείχνοντας έτσι τις... "δημοκρατικές" της ευαισθησίες. Οπότε, εύλογα μπορώ να αναφωνήσω: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Αυτό δεν το διδάχθηκες; 1ον Στο θέμα των ταυτοτήτων.Τα πράγματα είναι πολύ απλά και το θέμα δεν χρειάζεται να το κινήσει η Εκκλησία για να πάρει διάσταση γιατί είναι ένα θέμα που δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στον ΚΑΘΕ Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτου θρησκεύματος γιατί το κράτος πήρε μια άκομψη απόφαση χωρίς να το σκεφτεί καθόλου και ήταν το κράτος που επενέβει στα ανθρώπινα δικαιώματα του πολίτη (μέσα σε αυτούς και οι χριστιανοί) κυριολεκτικά καταργώντας ένα απο τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι η Εκκλησία στα του Κράτους.Το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού. Δυστυχώς το μέλος Kandinsky με πρόλαβε γιατί θα εισπράξεις την ίδια απάντηση και από εμένα: Η εκκλησία δημιούργησε θέμα εκ του μη όντως για ένα εντελώς κοσμικό ζήτημα: το τι θα αναγράφεται στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών. Από τα λεγόμενά σου δε, αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη το δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης και αυτοπροσδιορισμού (πιθανόν ούτε αυτά να διδάσκονται στο σχολείο σου). Ποιά είναι η ελευθερία αυτοπροσδιορισμού για όσους δεν θέλουν να ανακοινώνουν δημοσίως το θρήσκευμά τους ή την ανυπαρξία αυτού; Πού είναι αυτή η ελευθερία; Οεο; Γιατί ακόμα και από τον πλέον αδαή γίνεται αντιληπτό ότι η λεγόμενη προαιρετική αναγραφή θρησκεύματος που με τόσο στόμφο διαλαλούσε ο κ. Παρασκευαϊδης είναι ακόμα ένα μέτρο προσδιορισμού των "μιασμάτων": Είσαι δικός μας; Άρα επιθυμείς την αναγραφή του θρησκεύματος. Γράψε και διαλάλησε το θρήσκευμά σου. Για να μην την επιθυμείς και να μην την γράφεις, δεν είσαι δικός μας. Είναι προσβολή και προς την ελευθερία και προς τη δημοκρατία να με υποχρεώσει κάποιος να δεχτώ ένα έντυπο το οποίο δεν συμφωνώ με αυτά που γράφει για μένα.(βλ. δήλωση του τ.πρ. Αρείου Πάγου κ. Κόκκινου προς τα μέσα ενημέρωσης την ημέρα της δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης ''η απόφαση αυτή είναι δικτακτορική και αντισυνταγματική''Η Εκκλησία σεβόμενη το δικαίωμα της ελευθερίας του κάθε χριστιανού και του κάθε πολίτη ύστερα απο Ι.Σύνοδο πρότεινε 2 λύσεις στο κράτος.α) την προαιρετική αναγραφή δηλαδή όποιος θέλει να είναι ελεύθερος να το γράψει β) την κατάργηση του δελτίου.Προσωπικά συμφωνώ και με τις 2 λύσεις. Δεν επιθυμώ να γράψω τι πιστεύω για την άποψη του κ. Κόκκινου, δεν μου επιτρέπουν οι κανόνες του forum να εκφραστώ όπως θα έπρεπε. Και στο κάτω-κάτω, είναι μία άποψη. Το ότι την εκφράζει ο τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ίσως της δίνει μία επιπλέον βαρύτητα (από καθαρά νομική άποψη) αλλά παραμένει η απλή άποψή του. Θέλεις μήπως να σου φέρω τις 3 ή 4 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλείου της Επικρατείας επί του ζητήματος που έτριψαν στα μούτρα του κ. Παρασκευαϊδη το όλο θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος; Ολομέλεια του Συμβουλείου της Επικρατείας, όχι τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Εσύ πες μου ποιός έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, με βάση τα όσα διδάχθηκες στο σχολείο σου. Επί της ψευδεπίγραφης "επιλογής" προαιρετική αναγραφή θρησκεύματος βλ. παραπάνω. Όσο για το τι δέχεσαι εσύ ως έγγραφο που σε εκφράζει, ποσώς ενδιαφέρεται το Κράτος. Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας είναι ένα κρατικό έγγραφο, δεν θα γράφει ό,τι θέλει ο καθένας. Όπως πολύ ωραία το θέτει το μέλος dim_b, τι θα γινόταν αν ο καθένας ζητούσε να αναγραφεί η ομάδα που υποστηρίζει ή οι σεξουαλικές του προτιμήσεις; Το Κράτος έχει ανάγκη από τα ελάχιστα προσδιοριστικά εξατομικευμένα στοιχεία για τον κάθε πολίτη, όχι ό,τι συνθέτει μία προσωπικότητα. Αλλιώς θα βάζαμε και τα αγαπημένα μας χρώματα, την αγαπημένη μας μουσική και ων ουκ έτσι αριθμός. 2ον λες ''Επίσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει το τι θα δω εγώ και τι θα διαβάσω (βλ. την ταινία Τελευταίος Πειρασμός και το βιβλίο Μ εις την ν του Ανδρουλάκη)''Ποτέ η Εκκλήσία δεν σου απαγόρευσε να δεις τίποτα.Ούτε το θέλει ούτε έχει την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο.Αν έγινε κάτι τέτοιο γιατί δεν πήγες στον εισαγγελέα;Κάνει ένα λάθος πολύς κόσμος και βλέπει τις βίαιες αντιδράσεις των παραχριστιανικών οργανώσεων (που καμία σχέση δεν έχουν με την Εκκλησία της Ελλάδος ) και τις καταλογίζει στην Εκκλησία.Ετσι απλά να πω για να καταλάβουν όσοι δεν ξέρουν οτι η Εκκλησία για τους ''ιερείς'' αυτών των οργανώσεων δεν αναγνωρίζει ούτε την ιεροσύνη τους. Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα τσακιστή τι αναγνωρίζει η εκκλησία και τι όχι από το συμφερτό των παρα-εκκλησιαστικών οργανώσεων. Μου αρκεί που είδα με τα μάτια μου ιερείς να προϊστανται των διαδηλώσεων για τον Τελευταίο Πειρασμό' date=' μου αρκεί που είδα [u']με τα μάτια μου[/u] ιερείς να σκίζουν την οθόνη του κινηματογράφου Οπερα στην Ακαδημίας για να μην προβληθεί η ταινία, μου αρκεί που είδα ιερείς να πρωτοστατούν στη δημόσια καύση βιβλίων (θύμιζε μια άλλη μαύρη περίοδο, την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία) και κυρίως μου αρκεί που σε όλα τα παραπάνω, η επίσημη εκκλησία είχε την ίδια αντίδραση που είχε και κατά τη διάρκεια της μαύρης επταετίας: το βούλωσε και δεν είπε τίποτα. Δεν βρήκα μία (1) ανακοίνωση της επίσημης εκκλησίας που καταδίκασε τα παραπάνω φαινόμενα. Ε, στην προκειμένη περίπτωση, η σιωπή είναι συνενοχή. Αν βγαίνει ποιμενάρχης και πρωτοστατεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες, η επίσημη εκκλησία (αφού δεν την εκφράζουν οι ακραίες αυτές εκδηλώσεις) οφείλει να καταδικάσει. Και να τιμωρήσει τον ιερέα που την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αντ'αυτού; Μόκο! 3ον λες ''Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στα του Κράτους ήτοι εξωτερική πολιτική'' έχει δικαίωμα να ζητά τη λειτουργία το σεβασμό και συντήρηση των χριστιανικών ναών όπως Αγ.Σοφία καθώς και οι Τούρκοι αιτούνται τη δημιουργία Τζαμιού στην Αθήνα.Ο κ. Χριστόδουλος πάντως απότι άκουσα στη τηλεόραση δεν διαφωνεί με την ίδρυση Τζαμιού. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Παρασκευαϊδης για την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, δικαίωμά του να πει ό,τι θέλει. Και υποχρέωσή του (αν θες) να προσπαθεί να προστατεύσει μία εκκλησία του δόγματός του. Το τζαμί που κολλάει; Μίλησα εγώ για τζαμί; :? Ααααα, κατάλαβα: αφού εσείς δεν δίδετε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας για χριστιανικές λειτουργίες, θα τιμωρήσουμε τους πιστούς μιας άλλης θρησκείας και θα εμποδίσουμε την ανέγερση δικού τους ιερού. Χαίρομαι για το μήνυμα αγάπης - προφανώς προέρχεται κι αυτό από το ευαγγέλιο ε; Άσε, ας μην πιάσουμε την Καινή Διαθήκη (και ιδίως περικοπές από τις διάφορες επιστολές του Σαούλ - του λεγόμενου και Παύλου) γιατί θα γελάσουμε πολύ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Και για να μην αμφισβητηθούν τα πεπραγμένα της επίσημης εκκλησίας από κανέναν οπαδό του κ. Παρασκευαϊδη και όψιμο υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραθέτω απόσπασμα από την ανακοίνωση για το βιβλίο του Ανδρουλάκη Μ εις την ν το οποίο καιγόταν από τους πιστούς: 3. Οι αντιδράσεις πιστών μελών της Εκκλησίας δικαιολογούνται λόγω της πρωτοφανούς βλασφήμου αισχρότητος του βιβλίου "Μ". Οι σπεύδοντες να υποστηρίξουν τον ασεβή συγγραφέα δεν έπρεπε να μεταθέτουν το θέμα. Το ζήτημα δεν είναι, πώς η πιστεύουσα καρδία αντιδρά, ομολογούσα τον Σωτήρα Κύριον, αλλά το τι γράφει και περιγράφει ο συγγραφεύς δια το πρόσωπον του Ασπίλου και Αμώμου Χριστού. Ουδέν σχόλιο. Είναι ιδίον των χριστιανών ανά τους αιώνες να "ομολογούν τον Σωτήρα Κύριο" με την πυρά, αυτό τουλάχιστον είναι αλήθεια.
Lucifer Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 "Όχι, όχι, αυτοί ήταν οι αιρετικοί Καθολικοί, δεν ήμασταν εμείς".
Z0rr0 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Πολύ πιθανό να πήγαμε σε διαφορετικό σχολείο. Δεν αποκλείεται γιατί εμένα δεν μου έμαθαν να χρησιμοποιώ τη λέξη "βούλοστω" στα επιχειρήματά μου. Το σίγουρο είναι ότι η εκκλησία δεν έβγαλε κιχ[/b'] κατά τη διάρκεια της μαύρης επταετίας. Κι όχι μόνο αυτό - ευλόγησε την "Εθνοσωτήριο Επανάσταση", δείχνοντας έτσι τις... "δημοκρατικές" της ευαισθησίες. Α μάλιστα δηλαδή εδώ λες οτι σε καθεστώς χούντας έπρεπε η Εκκλησία να αναμειχθεί στα πολιτικά δρόμενα του Κράτους που μάλιστα αφορούσαν καθαρά το θρόνο της εξουσίας και όχι θρησκευτικό πρόβλημα και να αντιδράσει ,ενώ στην σημερινή Δημοκρατική Ελλάδα για το ζήτημα του ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ που έχει άμεση σχέση με την πίστη , η Εκκλησία απαγορεύεται να μιλάει γιατί ανακατεύεται σε πολιτικά ζητήματα...Ότι μας συμφέρει λοιπόν. Δυστυχώς το μέλος Kandinsky με πρόλαβε γιατί θα εισπράξεις την ίδια απάντηση και από εμένα: Η εκκλησία δημιούργησε θέμα εκ του μη όντως για ένα εντελώς κοσμικό[/u'] ζήτημα: το τι θα αναγράφεται στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών. "Κοσμικό ζήτημα'' θεωρείς το δικαίωμα του κάθε πολιτικού που τον πληρώνω απο την τσέπη μου να ορίζει την ταυτότητά μου όπως θέλει ακόμα και αν με προσβάλει και να διαλαλεί προς τρίτους τί κατα τη γνώμη του είμαι και τί δεν είμαι χωρίς την έγκρισή μου;Δεν νομίζω να έχει κάποιος πολιτικός στις Δημοκρατικές κοινωνίες τέτοιο δικαίωμα. Από τα λεγόμενά σου δε' date=' αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη το δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης και αυτοπροσδιορισμού (πιθανόν ούτε αυτά να διδάσκονται στο σχολείο σου).Ποιά είναι η ελευθερία αυτοπροσδιορισμού για όσους δεν θέλουν να ανακοινώνουν δημοσίως το θρήσκευμά τους ή την ανυπαρξία αυτού; Πού είναι αυτή η ελευθερία; Οεο; Γιατί ακόμα και από τον πλέον αδαή γίνεται αντιληπτό ότι η λεγόμενη [i']προαιρετική αναγραφή θρησκεύματος[/i] που με τόσο στόμφο διαλαλούσε ο κ. Παρασκευαϊδης είναι ακόμα ένα μέτρο προσδιορισμού των "μιασμάτων": Είσαι δικός μας; Άρα επιθυμείς την αναγραφή του θρησκεύματος. Γράψε και διαλάλησε το θρήσκευμά σου. Για να μην την επιθυμείς και να μην την γράφεις, δεν είσαι δικός μας. Γιατί βιάζεσαι.Γιαυτό το λόγο που κάποιοι μπορεί να νιώθουν άσχημα οτι θα ξεχωρίζουν ώς άπιστοι απο τους πιστούς η Εκκλησία πρότινε τη 2η λύση.Αν και αυτή η λύση είναι συμβιβαστική για να μην υπάρχουν διχόνοιες μεταξύ του λαού απο μερικούς.Γιατί με το ίδιο σκεπτικό να μην ξεχωρίζουν οι άπιστοι απο τους πιστούς θα μπορούσε να βγάλει και έναν άλλο νόμο το κράτος που να λέει "για να μην ξεχωρίζουν οι πλούσιοι απο τους φτωχούς και επειδή οι φτωχοί αντιμετωπίζονται υποτιμητικά σε σχέση με τους πλούσιους στην κοινωνία αποφασίζω να τους κάνω όλους οικονομικά ίσους δεσμεύω την περιουσία όλων και την ξαναμοιράζω απο την αρχή".Θα σου άρεσε εσένα κάτι τέτοιο;Εγώ τουλάχιστον το θεωρώ άδικο. Πρότινε λοιπόν την κατάργηση του δελτίου.Υπάρχου ήδη τόσα έγγραφα που μπορούν να κάνουν την ίδια δουλεία ( διαβατήριο,δίπλωμα) ή μπορεί με την έκδοση ένός απλού πιστοποιητικού το κράτος να πιστοποιεί τα στοιχεία που το ενδιαφέρουν ώς αληθή χωρίς να χρειάζεται η ταυτότητα.Και αυτό γιατί δεν μπορείς εσύ επειδή δεν πιστεύεις πουθενά να με αναγκάσεις να δεχτώ ώς προσδιορισμό μου ένα δελτίο που δεν γράφει οτι είμαι χριστιανός.Με απλά λόγια ο ελεύθερος και δημοκρατικός πολίτης θέτει ένα απλό δίλλημα στο κράτος : ή φτιάχτε μια ταυτότητα που να περιέχει ολα τα στοιχεία μου μέσα για να μπορεί να λέγεται ταυτότητα και οχι μισή ταυτότητα, ή καταργήστε την και εκδόστε ένα πιστοποιητικό και πιστοποιήστε εκεί μέσα ότι θέλετε.Αλλά το πιστοποιητικό ως έγγραφο υπάρχει ήδη το μόνο που χρειάζεται νομίζω είναι...να μικρύνει λίγο και να πλαστικοποιηθεί. Όσο για το τι δέχεσαι εσύ ως έγγραφο που σε εκφράζει, ποσώς ενδιαφέρεται το Κράτος. Εδώ ξέφυγες πολύ.Αυτό μπορεί να συμβαίνει στα φασιστικά καθεστώτα.Στα δημοκρατικά πολιτεύματα καμία εξουσία δεν έχει δικαίωμα με κανένα έγγραφο είτε κρατικό είτε ιδιωτικό να προσβάλει την προσωπικότητα κάποιου. Στις δημοκρατίες το κράτος έχει δικαιώματα αλλα και υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη.Αν σκεφτόμαστε έτσι όλοι "οτι γουστάρω κάνω και δε με νιάζει τι λές εσύ" τότε μπορώ και εγώ να το τραβήξω πιο πολύ και να πώ δεν έχω λόγο να πολεμήσω για κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση που επιμένει να με προσβάλει.Προτιμώ να πολεμήσω για να ελευθερώσω ένα κράτος πραγματικά σκλαβωμένο και όχι για ένα φαινομενικά ελεύθερο που δεν μου αναγνωρίζει ούτε τα βασικά μου δικαιώματα. Για φαντάσου να το λέγανε αυτό όλοι οι χριστιανοί ή όσοι θίγονται απο τις ταυτότητες όπως είναι σήμερα.Τότε ίσως κάποιοι να βλέπανε οτι και οι χριστιανοί έχουν δικαιώματα και τους έχει ανάγκη το κράτος.Γιαυτό όταν είσαι πολιτικός κοιτάς να αμβλύνεις τις αντιπαραθέσεις και όχι να σπείρεις τι διχόνοια με δημόσια έγγραφα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.