Προς το περιεχόμενο

Δικαίωμα επέμβασης της Εκκλησίας στην καθημερινότητα

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει απόλυτο δίκιο. Του χρόνου θα στείλουμε τους παπαροκάδες γιά να δείξουμε στους παλιοευρωπαίους τι σημαίνει αισθητική.

(ουπς, ξέχασα... κι εμείς Lordi ψηφίσαμε :P)

• Απαντ. 266
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ίσως δεν το εξήγησα καλά: Δεν υποστηρίζω ότι οι κληρικοί' date=' ατομικά, δεν μπορούν να έχουν απόψεις. Φυσικά και θα έχουν. Και πολιτική άποψη θα έχουν (γι'αυτό άλλωστε ψηφίζουν στις εκλογές) και αγαπημένη ομάδα θα έχουν και αγαπημένη μουσική θα έχουν και ούτω καθ' εξής.

Και η εκκλησία δικαιούται να έχει απόψεις και να τις εκφράζει. Με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, εγκυκλίους κλπ. Αλίμονο, κανείς δεν πρέπει να στερείται του δικαιώματός να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του.

Δεν δέχομαι όμως την επέμβαση της επίσημης εκκλησίας, ως θεσμού, στα κοσμικά δρώμενα. Την [b']επέμβαση[/b]. Όχι την έκφραση άποψης.

Άλλο δηλαδή να λέω "δεν μου αρέσει το Χ κόμμα" κι άλλο να ενεργήσω προκειμένου να μην βγει το Χ κόμμα.

Μαλλον και εγω δεν το διατυπωσα καλα...:)

Η αντιρρηση μου ηταν στο οτι ειχαν το δικαιωμα της σιωπης, ποσο μαλλον να παρασχουν τη στηριξη που τους εδωσαν.

Εξαλλου, και η σιωπη σε αυτη την περιπτωση ειναι αποδοχη και στηριξη.

Ηταν υποχρεωση τους να αντισταθουν.

Σκεψου ενα καθεστος που ειχε ως λαβαρο το "Ελλας, Ελληνων, Χριστιανων" ποσο χρονο ζωης θα ειχε αν ειχε βρει εναντιον του την εκκλησια.

Δημοσ.
σε αυτούς που παρουσιάστηκαν σαν τέρατα
που κατα Χριστοδουλο ισον
σαν σατανάδες;

Koινως μονο οι ωραιοι ειναι καλοι και Χριστιανοι.Αμα σκασεις δηλαδη σαν τερας και τραγουδας "Τζιζους σειβς" παραμενεις σαν σατανας?Α ρε Χιτλερ που σας χρειαζεται

Είναι αυτό αισθητική; Είναι τέχνη; Αυτό είναι το κριτήριο της εποχής μας;»
...oποτε ας φτιαξουμε μια Ιερα Εξεταση να μας λεει τι ειναι τεχνη και να οριζει τα κριτηρια της εποχης μας.Καλε τι ωραια ηταν στον παρελθον,Ιερες Εξετασεις,Σταυροφοριες,πυρες και κυνηγια μαγισσων,ζωνες αγνοτητας και σιδερενιες παρθενιες,αποκεφαλισμοι και παλουκωματα...μουρλια
Δημοσ.

Πώς ακριβώς προσβάλλεται ένας πιστός απο την ΜΗ αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;

Το έχω ήδη εξηγήσει αλλά θα δώσω ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό.

Εγώ έχω έναν ξένο εκδοτικό οίκο και εκδίδω μία εγκυκλοπέδια.

Στο γράμμα Ε πρέπει να ορίσω τι σημαίνει η λέξη Ελλάδα...

Ελλάδα λοιπόν είναι μια χώρα στην ανατολική Μεσόγειο μπλα μπλα και αποτελείται απο τους κάτωθι νομούς : Αττικής' date='Βοιωτίας,Εύβοιας...μπλα μπλα...και δεν γράφω το νομό Θεσσαλονίκης είτε γιατί το ξέχασα είτε γιατί δεν ήθελα.Είμαι ή δεν είμαι [b']υποχρεωμένος[/b] να γράψω όλους τους νομούς αφού έχω μπεί στη διαδικασία να προσδιορίσω ποιά είναι η Ελλάδα;

Επειδή λοιπόν η ταυτότητα με προσδιορίζει ποιός και τι είμαι απαιτώ να γράφει όλα τα χαρακτηριστικά που θεωρώ εγώ οτι με προσδιορίζουν και όχι εκείνα που το κράτος νομίζει οτι το εξυπηρετούν για να κάνει τη δουλειά του.Αν κάποιο απο αυτά δεν αναφέρεται αυτομάτως υπονοείται οτι δεν μου αντιστοιχεί αφου δεν αναφέρεται στον προσδιορισμό μου.

Πες μου σε παρακαλώ σε τι εξυπηρετεί η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες;

Η ίδια απάντηση και εδώ.Όμως να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο.Γιατί θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει δελτίο ταυτότητας αφου το κράτος δεν το ενδιαφέρουν όλα τα προσδιοριστικά μου στοιχεία αλλά τα μισά.Μπορεί εύκολα να κάνει τη δουλειά του αν την καταργήσει και εκδόσει αντί αυτής μια απλή βεβαίωση του τύπου : ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Βεβαιούται οτι τα κάτωθι στοιχεία είναι αληθή και αντιστοιχούν στον εικονιζόμενο και κάτοχο του δελτίου... και τελειώνει όλη η ιστορία αφού με ένα τέτοιο δελτίο το κράτος δεν μπαίνει στη διαδικασία και την ευθύνη να περιγράψει την ταυτότητα κανενός αλλά μόνο να πιστοποιήσει τα στοιχεία που το ενδιαφέρουν.

Η Εκκλησία γιαυτό πρότινε και την κατάργησή της που είναι η απλούστερη λύση.

Δεν είναι έτσι όπως το θέτεις. Σε καθεστώς χούντας, το οποίο δεν αποτελεί νόμιμο πολίτευμα, εξ ορισμού καταλύεται η ελευθερία του πολίτη/ανθρώπου, άρα πάλι εξ ορισμού όταν συμβαίνει αυτό επικρατεί δυστυχία. Η Εκκλησία όχι μόνο δεν στάθηκε αρωγός στην δυστυχία αυτή αλλά αντίθετα, στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τη Χούντα όπως συνέβη και με κάθε καθεστώς το οποίο εξέφραζε όσο το δυνατόν περισσότερο την αντίδραση, ώστε να μην αλλάξει τίποτα στο στάτους κβο της κοινωνίας μπας και χάσουμε πελάτες.

Πρώτον τη λέξη "αρωγός" κακώς την έβαλες εκεί σημαίνει ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που θές να πείς.

Το μοναδικό μέλημα της Εκκλησίας είναι το Εκκλησιαστικό και ποιμαντικό της έργο.Ασχολείται αποκλειστικά με θρησκευτικά θέματα.

Αν είχες συνηδειτοποιήσει τι σημαίνει στρατιωτικός νόμος τότε θα καταλάβαινες πως εύκολα μπορεί ένας δικτάκτοράς αν η Εκκλησία αντιδρούσε σε μία μέρα μέσα να κλείσει τις Εκκλησίες και το ποιμαντικό έργο να πάει περίπατο.Τώρα θα μου πείς τι σε νοιάζει εσένα άμα κλείναν οι Εκκλησίες .Νοιάζει την ίδια όμως και τα υπόλοιπα εκατομμύρια των Ελλήνων που Εκκλησιάζονται.Όποια κυβέρνηση και να είναι στην εξουσία η Εκκλησία έχει την υποχρέωση να τον ορκίσει και να προσεύχεται για αυτόν που κυβερνά να κάνει καλό στη χώρα για όσο καιρό είναι στην εξουσία γιατί αυτό αποβένει σε καλό του κόσμου.

Μήπως θέλεις να προσεύχεται για την καταστροφή της πατρίδας επειδή έτυχε να κυβερνήσει ένας δικτακτορας;

Πάλι διαστρεβλώνεις τα γεγονότα. Οι πολιτικοί αποφάσισαν τη μορφή της ταυτότητας κάτι το οποίο αποτελεί δημόσιο έγγραφο και δήλωση της ταυτότητας του ατόμου προς το κράτος, τις υπηρεσίες του και κάθε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό

Δες και εσύ την πρώτη απάντησή μου στο παράδειγμα.Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν αυθαίρετα την μορφή της ταυτότητας κανενός.

Και τι είναι δηλαδή για σένα τα δημόσια έγγραφα .Αν σου ερχόταν ένα δημόσιο έγγραφο στο σπίτι και έλεγε οτι είσαι απο την Αργεντινή και πρέπει να πας στην πατρίδα σου θα το δεχόσουν;Και τα δημόσια έγγραφα κρίνονται απο το νόμο για τη νομιμότητά τους αυτό δεν το ήξερες;Ξέρεις πόσες δίκες γίνονται κάθε χρόνο για διαφορές του πολίτη με το κράτος;

Κανένα δημόσιο έγγραφο δεν έχει την δικαιοδοσία να καταργήσει ούτε ανθρώπινα δικαιώματα ούτε το νόμο.Εκτός και αν μιλάμε για ακύρηχτη χούντα.Αλλά και οι χούντες κάποια μέρα καταρρέουν...

Σε προσβάλλει το κράτος επειδή δεν σε ρωτάει το θρήσκευμα σου?

Το κράτος δε ρωτάει τίποτα.Απλά εκδίδει την ταυτότητά μου μισή χωρίς να πάρει την έγκρισή μου αν συμφωνώ ενώ στο δελτίο γράφει οτι αναφέρεται ολόκληρη.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε ταυτοποιει το θρησκευμα και οχι οι πολιτικες πεποιθησεις
Και ποιός είναι το κράτος που θα ορίσει την ταυτότητά μου και που θα κρίνει ποιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητά μου.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι αναφαίρετο για όλους και δεν μπορεί να το καταργήσει κανένα κράτος.Το κράτος έχει το δικαίωμα να πιστοποιήσει στοιχεία που το αφορουν ώς έγκυρα μόνο.Για σένα τα πολιτικά φρονήματα μπορεί να είναι προσδιοριστικό σου στοιχείο.Εγώ δεν έχω δικαίωμα να να σου καταργήσω αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου.

ο παράδειγμά σου είναι τουλάχιστον ατυχές - και προσβλητικό για τη θρησκεία σου, την πίστη στην οποία υποβιβάζεις σε κάτι ευτελές όπως το χρήμα. Εδώ, φίλτατε, δεν μιλάμε για την κοινωνική ή την οικονομική κατάσταση των πολιτών, δεν μιλάμε για φράγκα, αλλά για κάτι εσωτερικό - την πίστη στο θείο!

Ξαναδιάβασε το παράδειγμά μου για να το καταλάβεις με το ίδιο σκεπτικό που θές εσύ να μήν φαίνονται οι ιδεολογικές διαφορές του ενός ανθρώπου με τον άλλον για να είναι δήθεν όλοι ίσοι και να υπάρχει δικαιοσύνη μπορεί κάποος να κρίνει οτι υπάρχει ανισότητα και στον πλούτο που οδηγεί σε διαφορετική αντιμετώπιση του φτωχού απο τον πλούσιο επομένως να τους κάνω όλους οικονομικά ίσους για να αποκαταστήσω τη δικαιοσύνη.Και μη μου πεις τώρα οτι ο πλούτος δεν αποτελεί στοιχείο διάκρισης και μια πέτρα να σηκώσεις θα το δεις γραμμένο.Βεβαίως σημειώνω οτι διαφωνώ και με τις 2 αυτές πρακτικές γιατί τις θεωρώ φασιστικές αλλά στις φέρνω παράδειγμα για να καταλάβεις οτι δεν μπορούμε να έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά και εκεί που μας συμφέρει γινόμαστε φασίστες και επιβάλουμε την ισοπέδωση ενώ εκεί που δεν μας συμφέρει κάνουμε τα στραβά μάτια και το παίζουμε δημοκράτες τρέφωντας την ανισότητα...

Δημοσ.

Δεν βλεπω να αναφερεις πουθενα τη σχεση κρατους-εκκλησιας.

Συμφωνα με τα λεγομενα σου, πρεπει να υπαρξει διαχωρισμος των 2 η οχι?

ΕΔΙΤ Επισης, καλα θα ηταν να δουμε και σε ποιες εποχες (και για ποιους λογους) η εκκλησια εναντιωθηκε στο κρατος.

Απ'οσα γνωριζω, ανεκαθεν τα ειχαν πλακακια και στηριζε ο ενας τον αλλον.

Ακομα κι αν η εκκλησια δεν ηταν επισημα εκκλησια του κρατους.

Δημοσ.

Ελλάδα λοιπόν είναι μια χώρα στην ανατολική Μεσόγειο μπλα μπλα και αποτελείται απο τους κάτωθι νομούς : Αττικής' date='Βοιωτίας,Εύβοιας...μπλα μπλα και δεν γράφω το νομό Θεσσαλονίκης είτε γιατί το ξέχασα είτε γιατί δεν ήθελα.Είμαι ή δεν είμαι [b']υποχρεωμένος[/b] να γράψω όλους τους νομούς αφού έχω μπεί στη διαδικασία να προσδιορίσω ποιά είναι η Ελλάδα;

Επειδή λοιπόν η ταυτότητα με προσδιορίζει ποιός και τι είμαι απαιτώ να γράφει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά που θεωρώ εγώ οτι με προσδιορίζουν και όχι εκείνα που το κράτος νομίζει οτι το εξυπηρετούν για να κάνει τη δουλειά του.Αν κάποιο απο αυτά δεν αναφέρεται αυτομάτως υπονοείται οτι δεν μου αντιστοιχεί αφου δεν αναφέρεται στον προσδιορισμό μου.

Όχι μόνο αυτό, σκεφτείτε και το άλλο.

Ανοίγω έναν τσελεμεντέ και πάω στο "Σ", λήμμα "Σπανακόπιττα".

Η συνταγή για σπανακόπιττα αποτελείται από τα ακόλουθα συστατικά:

-Ενα πακέτο φύλλα για πίτες

-700-750 γρ. σκληρή φέτα

-2 αυγά

-1 κιλό σπανάκι ή ένα πακέτο κατεψυγμένο

-2-3 κρεμμύδια φρέσκα

-3-4 κλαράκια άνηθο

-Βούτυρο

-Λάδι

Αν εγώ τώρα παραλείψω το βούτυρο, το οποίο ναι μεν δεν είναι κάτι το άμεσα λειτουργικό, αλλά κάνει το φύλλο πιο τραγανιστό, δεν θα έχω αφαιρέσει κάτι από την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της σπανακόπιττας?

Δημοσ.

Επισης πρεπει στην ταυτοτητα να αναφερεται με κεφαλαια οτι το φρεσκο σπανακι ειναι καλυτερο απο το κατεψυγμενο.

Δημοσ.

Αν εγώ τώρα παραλείψω το βούτυρο' date=' το οποίο ναι μεν δεν είναι κάτι το άμεσα λειτουργικό, αλλά κάνει το φύλλο πιο τραγανιστό, δεν θα έχω αφαιρέσει κάτι από την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ της σπανακόπιττας?[/quote']

Μπορεί για σένα κάποια κεκτημένα όπως το έδαφος της χώρας σου ή τα στοιχεία της ταυτότητας σου να μην είναι σημαντικά.Υπάρχει το ενδεχόμενο όμως μια μέρα να σε ντύσουνε φαντάρο και να σε στείλουν να σκοτώσεις ανθρώπους για αυτά τα ...ασήμαντα όπως π.χ. για ένα όνομα (της Μακεδονίας) που κάποιοι θέλουν να το έχουν στην ταυτότητά τους.Μην ξεχνάς οτι κάποιοι πριν απο σένα που ζουν ακόμα και σήμερα πήγαν στα σύνορα για αυτά τα... ασήμαντα θέματα και γύρισαν πίσω για να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους άλλος χωρίς μάτια και άλλος χωρίς πόδια.

Λές τελικά να αξίζουν αυτά τα ...ασήμαντα κάτι παραπάνω απο μία σπανακόπιτα;

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τη σχέση της πατρίδας και της ελευθερίας με την αναγραφή του θρησκεύματος.

Δημοσ.

Ελλάδα λοιπόν είναι μια χώρα στην ανατολική Μεσόγειο μπλα μπλα και αποτελείται απο τους κάτωθι νομούς : Αττικής' date='Βοιωτίας,Εύβοιας...μπλα μπλα...και δεν γράφω το νομό Θεσσαλονίκης είτε γιατί το ξέχασα είτε γιατί δεν ήθελα.Είμαι ή δεν είμαι [b']υποχρεωμένος[/b] να γράψω όλους τους νομούς αφού έχω μπεί στη διαδικασία να προσδιορίσω ποιά είναι η Ελλάδα;

Επειδή λοιπόν η ταυτότητα με προσδιορίζει ποιός και τι είμαι απαιτώ να γράφει όλα τα χαρακτηριστικά που θεωρώ εγώ οτι με προσδιορίζουν και όχι εκείνα που το κράτος νομίζει οτι το εξυπηρετούν για να κάνει τη δουλειά του.Αν κάποιο απο αυτά δεν αναφέρεται αυτομάτως υπονοείται οτι δεν μου αντιστοιχεί αφου δεν αναφέρεται στον προσδιορισμό μου.

Τότε υπάρχουν δυο τινά.

α) Ο καθένας ζητάει να αναγράφεται στην ταυτότητα του ότι κατεβάσει η γκλάβα του (μέγεθος πέους π.χ, εγώ το έχω μεγάλο και θέλω να με προσδιορίζει), και το κράτος αδυνατεί να εκδόσει διαφορετική ταυτότητα για τον καθένα μας.

β) Καταργείται το δελτίο ταυτότητας και σε όλες τις συναλλαγές που χρειάζεται να πιστοποιήσεις ποιος είσαι, απλώς λές αυτό που σου έρχεται εκείνη την στιγμή και όλοι σε πιστεύουν.

Προτιμώ την κατάργηση.*

Funny thing is, η Εκκλησία και οι χριστιανοί που ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ σε υποχρεωτικά θρησκευτικά (εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ), σαστίζει που της στερούν ενα δικαίωμα που αυτή/οι θεωρεί/ουν οτι την/τους προσδιορίζει.

Για έμένα που δεν ήθελα να κάνω με το στανιό θρησκευτικά (μην μου πείτε για απαλλαγές, έπρεπε να δηλώσεις αλλόθρησκος τουλάχιστον στο δικο μου σχολείο) ποτε θα διαμαρτυρηθείτε για τα δικαιώματα τα μου στους δρόμους κύριε Zorro?

* Φυσικά η πρόταση για την κατάργηση της ταυτότητας είναι εκ του πονηρού.

Το κράτος στηρίζει την αρρωστημένη γραφειοκρατία του κατα 99% σε αυτό το έγγραφο.

Η κατάργηση του και η αντικατάσταση του με κάτι άλλο , θα σήμαινε μια απίστευτη αλυσίδα απο νέα γραφειοκρατία (δικαιολογητικά οτι είσαι αυτός που είσαι κτλ κτλ). Όποιος αποφάσιζε κάτι τέτοιο θα βύθιζε την χώρα σε αντιπαραγωγικό λήθαργο. Ο Αρχιεπίσκοπος το ξέρει αυτό, και το χρησιμοποιεί εντέχνως ώς άλλοθι. Ως έναν ευγενικό εκβιασμό για να πετύχει την αναγραφή.

Η εκκλησία "καίγεται" τόσο πολύ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που στέλνει ανθρώπους φυλακή γιατι είναι αλλόθρησκοι και τολμάνε να διατηρούν ναό. (Εγώ που αυτοπροσδιορίζομαι ως εξηγήινος απο τον Βέγκα, για να ανοίξω έναν Ναό θα πρέπει να πάρω άδεια απο τον Μητροπολίτη ακόμα και αν η θρησκεία μου αναγνωρίζεται απο το κράτος. Έτσι αν ο Μητροπολίτης ξύπνησε στραβά, θα μου στερήσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, και μετά θα πεταχτεί σε κάποιο στουντιο να μιλησει για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του χριστεπώνυμου πλήθους).

Στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ μιλάμε για σκοινί.

Δημοσ.

Το μοναδικό μέλημα της Εκκλησίας είναι το Εκκλησιαστικό και ποιμαντικό της έργο.Ασχολείται αποκλειστικά με θρησκευτικά θέματα.

Ξαναρωταω...Οι κληρικοι εχουν αποκηρυξει την ιδιοτητα του πολιτη? Αν οχι' date=' τοτε δεσμευονται οπως ολοι μας να τηρουν το συνταγμα και τους νομους και να εχουν αποψη για τα πολιτικα πραγματα. Εξαλλου, οσους ιεραρχεις εχω δει στα καναλια και το Χριστοδουλο συμπεριλαμβανομενο, διακηρυσουν το δικαιωμα τους να εχουν πολιτικο λεγειν και να κρινουν.

Αν είχες συνηδειτοποιήσει τι σημαίνει στρατιωτικός νόμος τότε θα καταλάβαινες πως εύκολα μπορεί ένας δικτάκτοράς αν η Εκκλησία αντιδρούσε σε μία μέρα μέσα να κλείσει τις Εκκλησίες και το ποιμαντικό έργο να πάει περίπατο.Τώρα θα μου πείς τι σε νοιάζει εσένα άμα κλείναν οι Εκκλησίες .Νοιάζει την ίδια όμως και τα υπόλοιπα εκατομμύρια των Ελλήνων που Εκκλησιάζονται.

Παντα η σιωπη ειναι αποδοχη της υπαρχουσας καταστασης. Εδω, υποτιθεται, οτι η εκκλησια ηταν ηγετης και πρωτοπορος στην επανασταση του 1821, οταν το εθνος ειχε να αντιμετωπισει μια τεραστια, αλλοθρησκη αυτοκρατορια. 10 ομοθρησκους δικτακτορες φοβηθηκε? Και τι φοβηθηκε? Οτι θα εκλειναν τις εκκλησιες, οτι θα αρχιζαν διωγμους και εκτελεσεις των πιστων και των κληρικων? Οι χουντικοι ειχαν ως θεμελιο της προπαγανδας τους τη χριστιανοσυνη και θα τολμουσαν να τα βαλουν με την εκκλησια?

Όποια κυβέρνηση και να είναι στην εξουσία η Εκκλησία έχει την υποχρέωση να τον ορκίσει και να προσεύχεται για αυτόν που κυβερνά να κάνει καλό στη χώρα για όσο καιρό είναι στην εξουσία γιατί αυτό αποβένει σε καλό του κόσμου.

Πως? Οποια κυβερνηση? Πραγματικα θελεις μια χουντα να ορκιστει απο τους πνευματικους σου οδηγητες? Θα συμφωνησεις και θα δεχτεις οτι θα κυβερνησουν για το καλο της χωρας? Ή θα σωπασεις και απλως θα προσευχηθεις να κυβερνησουν "ελεω Θεου" για το καλο της χωρας?

Μήπως θέλεις να προσεύχεται για την καταστροφή της πατρίδας επειδή έτυχε να κυβερνήσει ένας δικτακτορας;

Η εγκαθιδρυση μιας δικτακτοριας ειναι καταστροφη για οποιαδηποτε χωρα. Συμφωνεις ή διαφωνεις? Υπαρχουν περιπτωσεις οπου μια δικτακτορια μπορει να αναλαβει τη διακυβερνηση για το καλο της πατριδας, οποτε και η παραπανω διατυπωση σου εχει νοημα?

ΥΓ. Θα προτιμουσα να απαντησεις αμεσα και οχι μεσω μεταφορων σχετιζομενες για παραδειγμα με τον εγκυκλοπαιδικο γεωγραφικο προσδιορισμο μιας χωρας ή την επανασταση του προλεταριατου.

Δημοσ.
Επειδή λοιπόν η ταυτότητα με προσδιορίζει ποιός και τι είμαι απαιτώ να γράφει όλα τα χαρακτηριστικά που θεωρώ εγώ[/b'] οτι με προσδιορίζουν και όχι εκείνα που το κράτος νομίζει οτι το εξυπηρετούν για να κάνει τη δουλειά του.Αν κάποιο απο αυτά δεν αναφέρεται αυτομάτως υπονοείται οτι δεν μου αντιστοιχεί αφου δεν αναφέρεται στον προσδιορισμό μου.

Θα συμφωνήσω 100%. Κι εγώ πιστεύω πως η ταυτότητα πρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε πολίτη.

Ας πούμε στην δικιά μου θέλω να φαίνεται:

• Είμαι ψηλός (1.85)
  • Κανονικό βάρος (75Kg)
  • Όμορφος (Αντικειμενικά)
  • Με μεγάλη.... (ξέρετε τώρα)
  • Είμαι ετερόφυλος
  • Διαθέτω 1000άρα μηχανή
  • Βήλα στην Μύκονο
  • γενικώς ΠΟΛΛΑ λεφτά
  • Πιστεύω στον Rossi
  • Πιστεύω στις μελαχρινές
  • Και πάνω απόλα είμαι Χριστιανός (αυτό το θέλω με bold)

Ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κάτι, γιατί θα χάσω κάτι που θα με προσδιορίζει!

Τώρα κάτι ημερομηνίες γεννήσεως, δακτυλικά αποτυπώματα, όνομα πατέρα - μητέρας, οικογ. κατάσταση κτλ μου είναι τελείως περιττά, δεν τα θέλω.

Ευχαριστώ, πότε να περάσω να την πάρω;

[EDIT]

ΑΜΑΝ!!! Παρολίγο να το ξεχάσω! Δεν θέλω μόνο μια ταυτότητα. Θέλω ενα πακετάκι για να μπορώ να μοιράζω τα αναφερθέντα στοιχεία μου προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Ωραία, τώρα είμαι εντάξει.

Δημοσ.

@Ζορρο : Δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση όταν ακούμε επιχειρήματα του τύπου "η Εκκλησία έχει υποχρέωση να ορκίσει οποιονδήποτε πάρει την εξουσία και την ίδια στιγμή δεν έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στην δυστυχία του λαού". Προφανώς η Χούντα του Παπαδόπουλου που σκότωσε και βασάνισε κόσμο έπραξε διά το καλό του λαού. Εκτός κι αν υιοθετήσουμε την συλλογιστική Χριστόδουλου που δεν είδε και δεν άκουσε και υποστηρίξουμε το "και πού να ξέρει η Εκκλησία τί εγκλήματα θα έκαναν αυτοί?"

Πες το ανοιχτά, δεν είναι ντροπή να είναι κανείς ακροδεξιός και να φορά το μανδύα του θρησκευόμενου. Οι περισσότεροι αυτό κάνουν εξάλλου μια και κάπου στην πορεία στον χρόνο, και κυρίως απ' την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου και πέρα οπότε και έγινε ο Χριστιανισμός επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας, τα ιερατεία κατάλαβαν ότι οιαδήποτε ριζοσπαστική ιδέα που ξυπνά τα μυαλά κάνει κακό στην δύναμη της Εκκλησίας και στην τσέπη της. Γι' αυτό άλλωστε πρωτοστάτησε σε κάθε παρεμπόδιση διάδοσης νέων ιδεών και γι' αυτό κατέκαψε και σκότωσε όποιον εξέφρασε κάτι διαφορετικό απ' τα διδάγματα της.

Πες λοιπόν ανοιχτά ότι κατά βάθος σου προκαλεί απορία η αναφορά στην Χούντα γιατί θεωρείς πως ορθώς υπήρξε ώστε να μπει η Ελλάς σε μία τάξη, να επικρατήσουν τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη και να παταχθεί ο κομμουνισμός. Δεν είναι ντροπή, αντιθέτως, μετά όλοι θα σου λέμε "ναι" στις παράλογες απαιτήσεις σου να επιβάλλεις την γνώμη σου πάνω σε όλους μας, κάτι που προσπαθεί να κάνει και το υπόλοιπο συνάφι.

Χαίρομαι γιατί το συνάφι σας που παραπληροφορεί τον κόσμο ολοένα και λιγοστεύει, ολοένα και περισσότεροι ξυπνάνε απ' τον λήθαργο που τον έχουν ρίξει απατεώνες σαν και την πλειοψηφία της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας αλλά και όλες τις ηγεσίες των κάθε είδους δογμάτων.

ΥΓ

Φαντάζομαι, αν ήσουν στον αιώνα της Μεταρρύθμισης, θα ήσουν απ' αυτούς που πουλούσαν τα συγχωροχάρτια έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων μια και θα θεωρούσες πως ο πνευματικός ηγέτης σου έχει το αλάθητο και πως η Εκκλησία δεν έχει υποχρέωση να στέκεται δίπλα στον άνθρωπο αλλά να τον ελέγχει.

ΥΓ2

Κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ποιόν του κάθε ενός "ιεράρχη" και "πνευματικού πατέρα" που βγάζει τη γραμμή της Εκκλησίας και νουθετεί τον κόσμο. Δεν έχει νόημα βέβαια κάτι τέτοιο διότι προφανώς για σένα καθώς και για το συνάφι σου δεν υπήρξαν Χούντες, Γιοσάκηδες, Βαβύληδες, Ειρηναίοι, τίποτα. Αποκυήματα της φαντασίας των πολέμιων της Εκκλησίας είναι όλοι αυτοί....

ΥΓ3

Καλό θα ήταν επίσης, να ξεχωρίζουν οι straight απ' τους gay, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η λέξη "Πούστης" ή "Λεσβία" στην ταυτότητα. Για τους πολύ gay προτείνω το "πουσταράς/μεγάλος πούστης", για τις κραγμένες το "πουστάρα/ξεφωνημένη/κραγμένη". Εννοείται ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα πρέπει να είναι ευδιάκριτα ώστε να μην πλησιάζουμε καν άτομα που θεωρούμε βδελυρά υποκείμενα και δεν πρέπει να συγχρωτιζόμαστε μαζί τους, γι' αυτό και καλό θα είναι να επιβληθούν ραφτά σήματα ή κονκάρδες, κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ο μεγάλος ηγέτης στη Γερμανία.

ΥΓ4

Κάτι τέτοιοι σαν εσένα, μου θυμίζουν τους γονείς του γιου του Ούγκο Τονιάτσι στο "Κλουβί με τις Τρελλές". Φαρισαϊσμός και άγιος ο Θεός.

Edit : Μεγάλη παραποίηση του έργου. Εκ παραδρομής έγραψα "οι γονείς του γιου" ενώ είναι "οι γονείς της αρραβωνιαστικιάς του γιου". Συγνώμη Ούγκο....

Δημοσ.

Xωρίς παρεξήγηση Kandinsky αλλά από το ίδιο βιβλίο τα διαβάζεις όλα αυτά που γράφεις;

Γιατί βλέπω ότι σε όλα τα θέματα ακολουθείς την ίδια γραμμή.

Παράξενα πράγματα.

Από τα λεγόμενα σου δηλαδή όσοι δεν είναι γκέυ (ή θεωρούν ότι οι γκέυ δεν είναι κάτι φυσιολογικό), είναι χριστιανοί, αγαπάνε την πατρίδα τους προσπαθώντας να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, δεν ανέχονται την εγκληματικότητα, αισθάνονται άσχημα όταν ακούνε για επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων της Μ.Α.-Πόντου-Κων/πολης-Κύπρου, θεωρούν ότι Μακεδονία είναι όνομα ελληνικό και όχι σλαβικό κτλ όλοι αυτοί, δηλαδή το 95% του ελληνικού λαού, είναι χουντικοί, ακροδεξιοί και ρατσιστές; Εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι μόνο το 10% των Ελλήνων θεωρούσε τη χούντα "καλή" περίοδο και όχι το 95%.

Συγνώμη αλλά από τα λεγόμενα σου αυτό μου δίνεις να καταλάβω

Δημοσ.
Xωρίς παρεξήγηση Kandinsky αλλά από το ίδιο βιβλίο τα διαβάζεις όλα αυτά που γράφεις;

Γιατί βλέπω ότι σε όλα τα θέματα ακολουθείς την ίδια γραμμή.

Παράξενα πράγματα.

Νά'σαι καλά, μ' έκανες και γέλασα πρωί πρωί. Προτείνω να το αλλάξεις και να το κάνεις "Fun" αλλά και σαν ανεμιστήρας πάλι καλό είναι μια και μας δροσίζεις με τις βαθυστόχαστες διαπιστώσεις σου.

Προς ενημέρωση σου, το βιβλίο απ' όπου τα διαβάζω είναι η "Βίβλος του Kandinsky" και συγκεκριμένα το Κεφ. 2, "Ο αυνανισμός γύρω μας και πώς να τον καταπολεμήσετε". Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να καταθέσεις κάποιες σκέψεις σου πάνω στο θέμα μια και καλό θα είναι να υπάρχει και η άποψη του αντικείμενου έρευνας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...