Προς το περιεχόμενο

Περι μνημειων ο λογος ..

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μνημείο περί γενοκτονίας ποντιακού ελληνισμού <-> μνημείο για τους πεσόντες του Μικρασιατικού πολέμου

(...)

Εξάλλου, τη «μεγάλη λύπη» της για το μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας που εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε χθες η Αγκυρα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ναμίκ Ταν, υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή «δεν συνάδει με το πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου το οποίο προσπαθούμε να προωθήσουμε ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» και σημείωσε πως «η Τουρκία λυπάται ιδιαίτερα γιατί στα εγκαίνια του μνημείου συμμετείχαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτές και στρατιωτικοί».

Στο μεταξύ την αναβολή επ' αόριστον της υπογραφής του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης Θεσσαλονίκης και Σμύρνης ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος της Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου. Η ανέγερση μνημείου «γενοκτονίας των Ποντίων», στη Θεσσαλονίκη οδήγησε στην απόφαση της αναβολής δήλωσε ο κ. Κοτζάογλου στο πρακτορείο Ανατολή.

Πηγη

===

Την ανέγερση μνημείου για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του Μικρασιατικού πολέμου, στην Κεσάνη της Θράκης, ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε μια μορφή απάντησης για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή», ο κ. Γκιουλ χαρακτήρισε σωστή την απόφαση του δημάρχου Σμύρνης να ακυρωθεί η απόφαση αδελφοποίησης των πόλεων της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης.

Ο τούρκος υπουργός είπε πως οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν πορεία θετική και σημείωσε ότι μετά το μνημείο περί γενοκτονίας ποντιακού ελληνισμού, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, πρόκειται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια τα περί μνημείου στην Κεσάνη.

Ο κ. Γκιουλ τόνισε ότι «πρωτοβουλίες αυτής της μορφής, δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα σε κανέναν. Για το λόγο αυτό, παρατήρησε, «η απέναντι πλευρά θα έπρεπε να έχει αποφύγει τέτοιες πρωτοβουλίες».

Πηγη

Σχολια ?

Το δικο μου .

Χαιρομαι που προβαινουν καθε τοσο σε τετοιες δηλωσεις κ ενεργειες για να μου θυμιζουν το γιατι δεν πρεπει να ξεχναω ...

Δλδ δεν καταλαβα ..

Απο που κ'ωσπου εκβιαζουν κατ'αυτο τον τροπο κ αρνουνται το δικαιωμα να υψωθει μνημειο που να θυμιζει τους προγονους των προσφυγων , επειδη , κατα πως λενε , προκαλουν ..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ωχ ρε Πασχαλιά,τους ασκούς του Αιόλου άνοιξες πάλι...

Τώρα θα μας τη πέσουν οι διεθνιστές,"τούρκοι εργάτες μπατζανάκια μας"(όπερ μεθερμηνευόμενον:"σφάξε με αγαμ ν' αγιάσω").

Πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά,γιατί δεν συνδράμουν με το πνεύμα συμφιλίωσης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις με την γείτονα και σύμμαχο χώρα....

Δημοσ.

Ασε με ρε Μαριε .

Δλδ το πατρικο του ατατουρκ που το αφησαμε στη θεση του κ το καναμε κ μνημειο ...( ενω ειδαμε την δικη τους αντιμετωπιση προς δικα μας κτηρια ...) μπραβο μας κ καλα καναμε , ενω οταν τολμαμε να υψωσουμε μνημειο για τους προγονους μας που η ''αξιοτιμος'' (μχ) γειτονος χωρα ηταν υπαιτια της σφαγης τους θα λογοδοτησουμε κιολας ?

Να παει να ... λεω γω .

• Super Moderators
Δημοσ.
Ασε με ρε Μαριε .

Δλδ το πατρικο του ατατουρκ που το αφησαμε στη θεση του κ το καναμε κ μνημειο ...( ενω ειδαμε την δικη τους αντιμετωπιση προς δικα μας κτηρια ...) μπραβο μας κ καλα καναμε ' date=' ενω οταν τολμαμε να υψωσουμε μνημειο για τους προγονους μας που η ''αξιοτιμος'' (μχ) γειτονος χωρα ηταν υπαιτια της σφαγης τους θα λογοδοτησουμε κιολας ?

Να παει να ... λεω γω .[/quote']

Δηλαδή συγκρίνεις την δική μας ανωτερότητα με τις κραυγές των γειτόνων;

Κι αν κάναμε όπως αυτοί (και κατεδαφίζαμε, ας πούμε, το πατρικό του Κεμάλ Ατατούρκ - όπως προφανώς θα επιθυμούσες), πού θα διαφέραμε αλήθεια; :?

Δημοσ.

Απ΄οτι κατάλαβα πάντως δε λογοδοτήσαμε και πουθενά. Και ούτε κάναμε και καμια συζήτηση με τους τούρκους αν θα το φτιάξουμε ή όχι. Το πολύ πόλύ να "γράψουμε" διακριτικά και τις αντιδράσεις των τούρκων και η ζωή συνεχίζεται...

Σιγά που θα δώσουμε και αναφορά για τα μνημεία που στήνουμε...

edit:Όσον αφορά τις αδελφοποιήσεις τουρκικών και ελληνικών πόλεων, πιο πολύ για προβολή ορισμένων ανθρώπων μου κάνει παρά για ουσιαστική αδελφοποίηση... περισσότερο εικόνα δηλαδή και λιγότερο - καθόλου ουσία.

Δημοσ.

Αχ βρε paschalia άντε .....

Θα μας φλομώσουν πάλι με τίποτα κείμενα από Virus και θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί ήταν οι Έλληνες που τα έκαναν μπάχαλο στο αμέρικα

Δημοσ.

Μια απαντηση προς παρεδωσε μονο κ αποχωρω απο το παρον τοπικ .

Μ'αρεσει που οταν βλεπεις τα σκουρα , αλλαζεις τροπαριο

Οι Ελληνες κ η Ελλαδα που σε πληγωνει , εγιναν ξαφνικα ανωτεροι σε σχεση με την τουρκια ?

Χαιρομαι που το παραδεχεσαι .

β) Αυτο που συγκρινω ειναι η συμπεριφορα των δυο λαων κ οι απαιτησεις τους ...

κ

γ) Απο που συμπερανες κ το εχεις κ σιγουρο μαλιστα , οτι εγω επιθυμω να καταστραφει ενα ιστορικο μνημειο .. ?

Σε λιγο θα μου πεις οτι διαβασες σε οτι εγραψα κ' οτι επιθυμω κ να συλησω τους ταφους τους κ οτι αλλο παει μαζι ..

Με ισοπεδωνεις κ με υποτιμας απιστευτα , αλλα μιας κ ξερω οτι καταληγεις να εισαι εντελως υπερβολικος οταν εισαι στριμωγμενος .. το προσπερνω .. εστω κ αν προσβαλλομαι .-

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Μ'αρεσει που οταν βλεπεις τα σκουρα ' date=' αλλαζεις τροπαριο

Οι Ελληνες κ η Ελλαδα που σε πληγωνει , εγιναν ξαφνικα ανωτεροι σε σχεση με την τουρκια ?

Χαιρομαι που το παραδεχεσαι .

[/quote']

Σε ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση. Αδίκως μάλλον την έγραψες διότι προφανώς δεν κατάλαβες το ειρωνικό μου ύφος (για το οποίο άλλωστε κατηγορήθηκα πολλάκις στο παρελθόν...).

Εξ'ου και τα πλάγια γράμματα στη λέξη ανωτερότητα...

Φευ, συνεχίζουμε.

β) Αυτο που συγκρινω ειναι η συμπεριφορα των δυο λαων κ οι απαιτησεις τους ...

κ

γ) Απο που συμπερανες κ το εχεις κ σιγουρο μαλιστα ' date=' οτι εγω επιθυμω να καταστραφει ενα ιστορικο μνημειο .. ? [/quote']

Τίποτα δεν έχω σίγουρο. Αν διάβαζες αυτό που έγραψα είναι "προφανώς θα επιθυμούσες". Η λέξη προφανώς εμπεριέχει την θετική αμφιβολία (και ουχί σιγουριά).

Η δε θετική αμφιβολία προκύπτει σαφώς από τα συμφραζόμενά σου. Εάν έσφαλλα, σε καλώ να μου το πεις ρητά - και όχι με υπεκφυγές.

[...]

Με ισοπεδωνεις κ με υποτιμας απιστευτα ' date=' αλλα μιας κ ξερω οτι καταληγεις να εισαι εντελως υπερβολικος οταν εισαι στριμωγμενος .. το προσπερνω .. εστω κ αν προσβαλλομαι .-[/quote']

Επειδή το στρέφεις σε προσωπικό επίπεδο (και απορώ γιατί...) με αναγκάζεις να σου γράψω τα, κατ' εμέ, αυτονόητα: Δεν σε ισοπεδώνω ούτε σε υποτιμώ. Το να έχεις διαφορετική άποψη από τη δική μου, είναι δικαίωμά σου το οποίο σέβομαι, αν και λανθάνεις. :-P

Τους χαρακτηρισμούς που με αφορούν τους προσπερνώ.

Μια απαντηση προς παρεδωσε μονο κ αποχωρω απο το παρον τοπικ

Η πεμπτουσία του διαλόγου. :-D

Για την 'ταμπακιέρα' όμως ουδέν... ;)

Δημοσ.
Εξ'ου και τα πλάγια γράμματα στη λέξη ανωτερότητα...

Τα πλαγια γραμματα ειναι εναλλακτικος τροπος τονισμου μιας προτασης - λεξης .

Αν εννοουσες κατι διαφορετικο απο αυτο που καταλαβα , πασο .

β) Το προφανως σημαινει '' οπως φαινεται , οπως ειναι φανερο'' κ ετσι το κατειχα μεχρι τωρα .

Το αν του δινεις αλλη σημασια απο αυτη του λεξικου , πασο .

γ) Δεν εχω καμια επιθυμια , προφανως ( με την σημασια του λεξικου ) , να στρεψω οτιδηποτε σε προσωπικο επιπεδο , αλλα εχω μια α αισθηση οταν προσπαθειται η παρεξηγηση των γραπτων μου που με κανει να αντιδρω .

Οσο για την ταμπακιερα , εχω απαντησει .

Δεν επιθυμω κ ουτε προκειται να επιθυμησω να πεσω στο επιπεδο των γειτονων με το να καταστρεψω φανατισμενα οτιδηποτε εχει την σφραγιδα τους πανω .

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα, ανοίγεται ένα θέμα για συζήτηση και το καταστρεφετε από το πρώτο σχόλιο, ειρωνευόμενοι μία δυνητική -άσχετη- απάντηση.

Το ίδιο έγινε και με το προηγούμενο θέμα για την υποψηφιότητα της υπερνομαρχίας.

Αν δεν έχετε να πείτε κάτι που συμβάλει στο διάλογο, καλύτερα να διαβάσετε την άποψη αυτών που έχουν, να σχηματίσετε μία άποψη και να την εκφράσετε με τα επιχειρήματα σας.

Τα ίδια παράπονα έχω γράψει και σε Moderator.

Το παρόν σχόλιο είναι off topic ως προς το θέμα on topic ως προς τη διάθεση για διάλογο επάνω σε ένα θέμα.

Για τη διαγραφή του, μεταφορά του κλπ κλπ το αφήνω στους αρμόδιους.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Όντας διεθνιστής και μέλος του περιθωριακού γκρουπούσκουλου που κακώς υποστηρίζει πως η Ελλάδα μας πληγώνει και πρέπει να βελτιωθεί, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της εγγραφής στα κάκαλα μας (για να το πω και ποντιακά) των λεγομένων της τουρκικής ηγεσίας. Άλλο πράγμα ο απλός μουσουλμάνος Έλληνας πολίτης, άλλο ο μουσουλμάνος Τούρκος πολίτης και άλλο η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η τακτική του τσουβαλιάζειν είναι γνωστό ανά τους αιώνες ότι χαρακτηρίζει τους αδαείς και πτωχούς τω πνεύματι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...