Προς το περιεχόμενο

Μέγεθος εικόνων και χρόνος φόρτωσης σελίδας


ligos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έστω οτι έχω 4 εικόνες διαστάσεων 350*350 και θέλω να τις προβάλλω στην ιστοσελίδα σε διάσταση 125*125 χρησιμοποιώντας τον κώδικα <img src="file://..../image1.jpg" width="125" height="125">. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας είναι ίδιος ή μικρότερος αν θα έβαζα τις εικόνες με την αρχική τους διάσταση (350*350).Δηλαδή αν ο browser του επισκέπτη κατεβάζει τις εικόνες στο αρχικό τους μέγεθος και στη συνέχεια να τις κάνει resize(125*125).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αφού θέλεις να φαίνονται στην ιστοσελίδα σε διάσταση 125χ125, γιατί να μην τις έχεις σ' αυτή τη διάσταση;

 

Γιατί αλλιώς ο browser του επισκέπτη θα τις κατεβάζει στην αρχική τους διάσταση (350χ350), άρα μεγαλύτερος χρόνος φορτώματος της σελίδας, άσχετα αν τις δει στην φιξαρισμένη διάσταση που καθορίζεις εσύ. Αυτό δεν έχει σημασία.

 

Σε πολλές σελίδες που ανοίγω πολλές φορές υπάρχουν μικρές εικόνες (thumbnails) που όμως φορτώνονται εικόνες σε μεγάλη διάσταση και κάνουν έτσι αρκετή ώρα να φανούν. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό, και πολλές φορές ο επισκέπτης δεν περιμένει, φεύγει για άλλα λιμάνια... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το resize που κάνει ο browser χαλάει την ποιότητα, μια εικόνα 300Χ300 που φαίνεται 100Χ100 θα είναι χειρότερη απο μία που είναι 100Χ100 και φαινεται στο κανονικό της μέγεθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...