Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..xm είμαι περίεργος πάντως ποιά είναι η διαδικασία της εφηβείας για ανθρώπους με τέτοιες νοητικές ικανότητες. Φαντάζομαι πως είναι μακράν μιας άβουλης νεαράς δίχως κριτική σκέψη ... :)

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι οτι θα έχει επιτυχημένη μελλοντική καριέρα.Με τέτοιο iq την προσλαμβάνω κι εγώ. :-)

ΥΓ Δεν ήξερα οτι ο χριστιανισμός έχει και black list.

Δημοσ.

Μετά από αυτή την ομιλία, χάνει την ευκαιρία να διοριστεί στο ελληνικό δημόσιο η καημένη η Προμηθέα :cry:

Δημοσ.

Xμ .

Νομιζω οτι η θρησκεια (οποιαδηποτε θρησκεια) στην Αμερικη ειναι απειρως πιο οργανωμενη κ παγιωμενη απ'οτι στην Ελλαδα .

Δεν ειπα πουθενα οτι σκοπευει να εργαστει στην Ελλαδα , αυτο που ειπα ειναι οτι στραφηκε εναντιον μιας οργανωμενης πανισχυρης θρησκειας .

Οσο για το μεσο .

Παντου χρειαζεται , ειτε εισαι Ελλαδα , ειτε εισαι Αμερικη ( κ εκει για τον τομεα της κ τις γνωσεις της το χρειαζεται διπλα απ'οτι ενας απλος μεσος πολιτης)

Δημοσ.

Συνεχίζεις πάντως να παραγνωρίζεις πως έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση για την οποία θα κάνουν ήδη κρα ερευνητικές ομάδες, πανεπιστήμια, μεγαλοεπιχείρήσεις και χίλιοι δυο άλλοι. Δε χρειάζεται να στείλει μισή αράδα βιογραφικού...καταφτάνουν οι προσκλήσεις κι οι προτάσεις σπίτι της, μαζί με το κόκκινο χαλί. Με τέτοια εχέγγυα κι ικανότητες έχει χεσμένα τα θρησκευτικά ιερατεία και τις πλάτες τους.

Δημοσ.
Xμ .

Νομιζω οτι η θρησκεια (οποιαδηποτε θρησκεια) στην Αμερικη ειναι απειρως πιο οργανωμενη κ παγιωμενη απ'οτι στην Ελλαδα .

Πολύ αμφιβάλλω γι'αυτό. Δεν νομίζω να συμπεριλάμβάνεται η καθολική εκκλησία στο σύνταγμα και στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ούτως ή άλλως η Προμηθέα στράφηκε ενάντια στην ορθοδοξία σε μια ελληνική εκδήλωση, δεν νομίζω να ασχολήθηκαν καν οι καθολικοί των ΗΠΑ μαζί της. Αυτοί άλλωστε έχουν παραδεχτεί πολλά από τα εγκληματα της εκκλησίας τους.

Δημοσ.

Αντε και να στράφηκε εναντίον στο δόγμα , αυτό αφορά μια περίοδο όπου η θρησκεία συνέβαλε στην εξανέμιση πολιτιστικών στοιχείων. Κατά πως φαίνεται μέσα απο το άρθρο . . . δεν πρόσβαλε τις πεποιθήσεις και την πίστη των παραβρισκόμενων, πλην του ότι ήταν των τριών ιεραρχών (περί εφόρμησης), , ε οκ . . πταίσμα. Είναι απλά τα πράγματα . .

Δημοσ.

Τώρα που βλέπω λίγο την ομιλία, δεν μου φαίνεται θαρραλέο αυτό που έκανε η μικρή Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία (!!), τάκτλες είναι το λιγότερο που μπορώ να πω. Ας έγραφε ένα άρθρο.

Ο μητροπολιτης ήταν αξιοζήλευτος, πάντως, 'Δεν είσαστε μόνο εσείς ορθόδοξοι και Ελληνες, μην εκμεταλεύεστε ούτε τον ελληνισμο και ούτε την ορθοδοξια για να κατηγορήσετε ή να διακόψετε κάποιον που ομιλεί κατα τη γνώμη του'!!!!

Πολύ φοβάμαι, ότι σε αντίστοιχη περίπτωση εδώ, θα έρχονταν στα χέρια και θα την φυγάδευαν την μικρή.:(

Δημοσ.

Ειναι προφανες σε ποια θρησκεια πιστευει.Δικαιωμα της,που δεν αναγνωριζει στους αλλους

Δε με ενδιαφερει αν κατηγορησε την ελλαδικη ή ορθοδοξη εκκλησια αλλα για να στηριξουν την προπαγανδα τους αυτη και οι ομοιοι της λασπωνουν και επιχειρουν να ξαναγραψουν το 1/3 της Ελληνικης Ιστοριας(παντα σε αυτες τις περιπτωσεις η αληθεια ειναι το θυμα)

Επιχειρηματα σαν αυτα που θελουν το Βυζαντιο σαν Ρωμαικο/Σλαβικο/Αμερικανικο/Αιθιοπικο/Τουρκικο/Ινδικο που ειχε τους ελληνες σε καθεστως δουλειας ειναι γελοια και απευθυνονται σε ανιστορητα ατομα

το σιτε με μια εκκλησιαστικη οργανωση το βλεπω για 1η φορα.Παντως,αν και με σκληρη γλωσσα,αποδεικνυει και τεκμηριωνει τα ψεματα της Πανδωρας/Ηρας κτλ

ΥΓ1:για οσους μιλανε για 4-5-6 πτυχια στις θετικες επιστιμες θυμιζω οτι η Ιστορια ειναι μια θεωρητικη επιστημη

ΥΓ2:οι κοντρες αναρχικων/αστυνομικων,12θειστων/παππαδων,ολυμπιακων/παναθηναικων

δεν καταφερνουν τιποτα. 1000χρονια ιστοριας δεν αποβαλλονται ουτε και σβηνονται με μια μονοκοντυλια

Δημοσ.
[...] 1000χρονια ιστοριας δεν αποβαλλονται ουτε και σβηνονται με μια μονοκοντυλια

Αν έβαζες αυτό το 1000 χρόνια, θα νόμιζα πως είσαι ένας απο αυτούς που πιστεύουν πως έχουν το 24ο χρωμόσωμα...

Βέβαια με αναγκάζεις να αναρωτηθώ, σε ποια περίοδο αναφέρονται αυτά τα 1000χρόνια, διότι το "παρατσούκλι" σου έχει να κάνει με (εδώ έκανα τη διόρθωση) δούλο στη Ρώμη.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν έβαζες αυτό το 1000 χρόνια, θα νόμιζα πως είσαι ένας απο αυτούς που πιστεύουν πως έχουν το 24ο χρωμόσωμα...

Βέβαια με αναγκάζεις να αναρωτηθώ, σε ποια περίοδο αναφέρονται αυτά τα 1000χρόνια, διότι το "παρατσούκλι" σου έχει να κάνει με σπαρτιάτη δούλο στη Ρώμη.

Από ό,τι ξέρω, ο Σπάρτακος ήταν από τη Θράκη.

Δημοσ.
και απευθυνονται σε ανιστορητα ατομα

η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια

ο Σπαρτακος πιθανοτατα καταγονταν απο τη Θρακη και δεν εχει καμια σχεση με τη Σπαρτη

αγνοωντας τις σπασμωδικες ειρωνιες σου αναφερω οτι οι ιστορικοι διαφωνουν για τη χρονολογια εναρξης της Β.Α. και την τοποθετουν σε διαφορες χρονολογιες απο το 324 εως το 641

καταφερες να ανακαλυψεις γονιδια και χρωμοσωματα στο αποτελεσμα μιας αφαιρεσης η προσπαθεια σου για να κολλησεις ετικετες σε εκθετει

Δημοσ.
ΥΓ Δεν ήξερα οτι ο χριστιανισμός έχει και black list.

Ούτε εγώ. Ξέρει κανένα πως μπορώ να γραφτώ εκεί; :)

Πάντως, όσο και αν χαίρομαι για αυτό που έκανε η Προμηθέα, νομίζω οτι είναι υποκεινούμενη όχι απο τρίτους, αλλά απο την ίδια της την μανία με τους Έλληνες κτλ. Δεν νομίζω δηλαδή οτι τα συμπεράσματα της προέκυψαν με βάση την επιστημονική αναζήτηση , αλλά όπως προκύπτουν για όλους τους δογματικούς ανθρώπους (πρώτα το συμπέρασμα, μετά η αναζήτηση στοιχείων και συνήθως με μεγάλη προσοχή σε αυτά που μας βολεύουν).

• Super Moderators
Δημοσ.
Ειναι προφανες σε ποια θρησκεια πιστευει.Δικαιωμα της,που δεν αναγνωριζει στους αλλους

Αφού είναι τόοοσο φανερό, γιατί δεν μας το λες κι εμάς που δεν το ξέρουμε;

Και πού είδες ότι δεν αναγνωρίζει στους άλλους το δικαίωμα να πιστεύουν όπου θέλουν; Μήπως μπερδεύεσαι με τις πράξεις της δικής σου θρησκείας;

Παρεπιπτόντως, θα μας εξηγήσετε (εσύ ή η paschalia) τι σχέση έχει τελικά το θρήσκευμά της;

[...] Επιχειρηματα σαν αυτα που θελουν το Βυζαντιο σαν Ρωμαικο/Σλαβικο/Αμερικανικο/Αιθιοπικο/Τουρκικο/Ινδικο που ειχε τους ελληνες σε καθεστως δουλειας ειναι γελοια και απευθυνονται σε ανιστορητα ατομα

Ο "σεβασμός στην άλλη άποψη" είναι διάχυτος. Ανέκαθεν η θρησκεία σου σεβάστηκε τις λοιπές, γιατί να μην το κάνει και τώρα; :)

[...] 1000χρονια ιστοριας δεν αποβαλλονται ουτε και σβηνονται με μια μονοκοντυλια

Τρέμω γιατί μου θυμίζεις το χιλιόχρονο Reich...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...