Προς το περιεχόμενο

Η σχέση Βυζαντίου και Ελλάδας

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι διαφορετικές απλοομάδες,τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κ.α δεν σε απασχολούν,όλοι είναι Πελασγοί άρα Έλληνες.

Η πραγματικοτητα ειναι οτι η καταγωγη των λαων γυρω απο την Αιγαιο και την ευρυτερη περιοχη της Μεσογειου -εξαιρουνται φυλα που ηρθαν αργοτερα απο τα βαθη της Ασιας - ειναι Πελασγικη . Για αυτο παρατηρουνται τοσα πολλα κοινα χαρακτηριστικα ,αλλα και συγγενεια των γλωσσων .

Απο εκει κ περα βεβαια υπηρξαν διαφοροποιησεις , πολιτιστικες κυριως και λιγοτερο βιολογικες , ωστε φθασαμε στο σημειο πλεον να μιλαμε για διαφορετικους λαους .

Ο ευρυτερος Ελλαδικος χωρος (Ελλαδα -Αιγαιο -Μικρα Ασια )ειναι περιοχη ανθρωπογενεσης και εξαπλωσης των ανθρωπων σε αλλες περιοχες.Αυτο μαρτυρει η μυθολογια , οι αρχαιοι ελληνες στα γραπτα τους , αλλα και οι σημερινες ερευνες .

Οσο και να ενοχλει , οσο και να ανακατευει , πρεπει να ληφθει σοβαρα υπ'οψην ακομη και απο τους ποιο ενθερμους υποστηρικτες του αντιθετου .

Εδώ εσύ πας αντίθετα απο την Βιολογία,την ιστορία,το DNA ........

Αυτός σε πείραξε που θα πάει αντίθετα με τις παραδόσεις των Ελλήνων;

Αύριο ποια επιστήμη λες να καταρρίψουμε;

Γιατι παω αντιθετα απο το DNA ?

Επειδη δεν συμφωνω με ΜΙΑ ερευνα ?

Σου ειπα οτι υπαρχουν κ αλλες ερευνες που αποδυκνειουν αλλα πραγματα καθως και ερευνα των Σκοπιανων οτι αυτοι ειναι οι πραγματικοι Μακεδονες ...Θα τις δεχθουμε ολες ?

Ολες τις εκαναν επιστημονες , ποια ομως λεει την αληθεια ?

• Απαντ. 417
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Όχι κάνεις λάθος,μάλλον σου διέφυγε.Δες ότι χωρίζεται σε j1 kai j2,το αθροιστικό ποσοστό που βάζεις είναι για όλο το j.

Στη τελική είμαστε ένα συνοθύλεμα,είμαστε Ελληνο-ρωμαιο-Εβραίοι,το κακό που είναι;

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να διαβάσω τον πίνακα, οπότε πιθανότατα να έχω κάνει λάθος. Άσε που δεν κατάλαβα από πού, ακριβώς πήραν τα στοιχεία, πόσες διαφορές είχαν οι μεταξύ τους έρευνες κτλ. (Μεθοδολογία, γενικά). Αλλά, πολύ ασύνδετες οι υποκατηγορίες, βρίσκω.

Όπως και να έχει, εγώ κανένα κακό δε βρίσκω. Ξέρω (και το είπα παραπάνω) πως η μισή μου οικογένεια ήρθε από την Ιταλία. Κανένα πρόβλημα δεν έχω με γονιδιακές καθαρότητες και άλλα τέτοια. Το είπα, άλλωστε, πως αν καθίσουμε να συζητήσουμε για έθνη και κράτη στη βάση αμιγών πληθυσμών, θα χαθεί τελείως η ουσία.

Πέρασε η ώρα, καλή συνέχεια σε όσους παραμείνουν.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει εθνικό DNA άρα καλά κάνεις και αμφιβάλεις

Και ομως ακομη και η ευρευνα που εσυ παρεθεσες σε διαψευδει , καθως μιλαει για χρομωσωματα που τα αποδιδει σε συγκεκριμενα εθνη .

Αυτο σημαινει οτι οι λαοι δεν εχουν το ιδιο DNA , αλλα παραλλαγες για διαφορους λογους.

Δημοσ.
Και ομως ακομη και η ευρευνα που εσυ παρεθεσες σε διαψευδει , καθως μιλαει για χρομωσωματα που τα αποδιδει σε συγκεκριμενα εθνη .

Αυτο σημαινει οτι οι λαοι δεν εχουν το ιδιο DNA , αλλα παραλλαγες για διαφορους λογους.

Τιποτε τετοιο δεν εχει αποδειχθει τιποτε τετοιο ποτε δεν εχει αναφερθει

ΑΠο τοτε που οι εννοιες DNA, γονιδια, γονιδιακα εχουν μπει στη ζωη μας εχουν δωσει καινουργιο πεδιο δημιουργιας επιχειρηματων σε οπαδους- λατρεις της καθαροτητας των λαων των εθνων και οτι αλλο θελουν.

Δημοσ.

Όπως και να έχει, εγώ κανένα κακό δε βρίσκω. Ξέρω (και το είπα παραπάνω) πως η μισή μου οικογένεια ήρθε από την Ιταλία. Κανένα πρόβλημα δεν έχω με γονιδιακές καθαρότητες και άλλα τέτοια. Το είπα, άλλωστε, πως αν καθίσουμε να συζητήσουμε για έθνη και κράτη στη βάση αμιγών πληθυσμών, θα χαθεί τελείως η ουσία.

Φιλε Snοοb πιστευω οτι δεν χρειαζεται να σου πω εγω για την Ιταλια κ τους αρρηκτους δεσμους της με τον Ελληνισμο . Ουτε βεβαια για να αρχισουμε αναλυση κ ερευνα για το ποπιοι ηταν οι Ετρουσκοι και απο που προερχονται τα ονοματα Ρωμη και Ιταλια και φυσικα για τον Ελληνισμο του 700π.χ και εντευθεν της κεντρικης και κατω Ιταλιας .

Δεν ομιλω και εγω περι καμιας Αριας φυλης , ουτε περι 100% "καθαρου" DNA , αλλα δεν θα ριξω νερο στον μυλο των σχεδιων καποιων που προσπαθουν να παρουσιασουν του σημερινους Ελληνες ως μη εχοωτες καμια σχεση με τους αρχαιους .

Δημοσ.

Λοιπόν θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ,δεν θες να καταλάβεις για αυτό δυσκολεύεσαι.

Αν πας και κάνεις εξέταση DNA θα σου πει πχ έχεις καταγωγή απο τη Μ. Ανατολή γιατί αυτή η μετάλαξη έγινε στους λαούς που έζησαν εκεί.

Δεν θα σου πει είσαι Σύριος,Λιβανέζος,Εβραίος κοκ.

Κατάλαβες τώρα γιατί η έρευνα που παρέθεσα δεν με διαψεύδει και γιατί δεν υπάρχει εθνικό DNA;

Δεύτερο πάλι όσο πιο απλά μπορώ.

Ο πρώτος άνθρωπος και ο κοινός μας πρόγονος όπως είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά έστω ότι είχε την απλοομάδα Α.

Οι μισοί απόγονοι του πήγαν στην Ασία και οι άλλοι μισοί στην Αντρκτική και είχαν όλοι απλοομάδα Α.

Μετά απο χρόνοια όμως λόγω διαφορετικών καιρικών συνθηκών,διαφορετικών ούτε ξέρω γω τι,εξέλιξη ονομάζεται και προσαρμογή στο περιβάλλον, οι της Ανταρκτικής απέκτησαν απλοομάδα Α1 και οι της Ασίας Α2.

Και το παραμύθι συνεχίζεται με τους δικούς τους απογόνους που πήγαν σε άλλα μέρη,και έχουμε όσες απλοομάδες έχουμε σήμερα όλες με κοινό πρόγονο.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Κατάλαβες τώρα;

Δημοσ.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Κατάλαβες τώρα;

Μπραβο , το παραμυθι το εχει μαθει καλα ..

Προσπαθησε να μαθεις τωρα και τις αλλες εκδοχες .

Δημοσ.

Α καλά.

Άσε με να μαντέψω,είμαστε Πελασγοί που ήρθαν απο το Σείριο και καμιά σχέση δεν έχουμε με τους βρωμιάρηδες χόμο σάπιενς αυτού του πλανήτη κι έχουμε καθαρό και αμετάλαχτο DNA γιατί ανα 300 χρόνια ξυπνά η ΙΧΩΡ και επαναφέρει τις ρυθμίσεις στα default.

Δημοσ.

Οι μισοί απόγονοι του πήγαν στην Ασία και οι άλλοι μισοί στην Αντρκτική και είχαν όλοι απλοομάδα Α.

Ποιο ηταν αυτο το μερος που γεννηθηκε ο πρωτος ανθρωπος ?

Για ποια χρονολογια μιλαμε ?

Τι κλιματολογικες συνθηκες επικρατουσαν στην περιοχη που εμφανιστηκε ο πρωτος ανθρωπος ?

Κανεις δεν εκατσε στο ιδιο ,μερος ?

Σε αλλα μερη δεν πηγαν ?

Στην ανταρκτικη πηγαν γιατι τους αρεσαν οι συνθηκες διαβιωσης ?

Αποκλειεται το γεγονος η ανθρωπογενεση να ελαβε χωρα στον χωρο της αιγηιδος , μιας και ολες οι κλιματολογικες συνθηκες ευνοουσαν κατι τετοιο, αλλα και γεωλογικα η περιοχη υπηρξε πολυ πριν απο τις υπολοιπες ?

Γιατι οι Κινεζοι εγιναν κιτρινοι και γιατι οι ερυθροδερμοι κοκκινοι , κανεις δεν μου εχει απαντησει .Μονο για τους μαυρους ξερετε να λετε ..

Δεν απαιτω να ξερεις τις απαντησεις σε ολα τα παραπανω , αλλα σε οποια την ξερεις θα ηταν πολυ χρησιμο να την μοιραστεις μαζι μου .

Α καλά.

Άσε με να μαντέψω,είμαστε Πελασγοί που ήρθαν απο το Σείριο και καμιά σχέση δεν έχουμε με τους βρωμιάρηδες χόμο σάπιενς αυτού του πλανήτη κι έχουμε καθαρό και αμετάλαχτο DNA γιατί ανα 300 χρόνια ξυπνά η ΙΧΩΡ και επαναφέρει τις ρυθμίσεις στα default.

Ελα ρε Elven , οσο κ να προσπαθεις δεν προκειται να μαλωσω μαζι σου ..

Αν αρχισω και εγω να απανταω με τετοιου στυλ απαντησεις (π.χ και γιατι μαζευτηκαν μετα ολοι στην Ελλαδα ,γιατι ειχε ωραιες παραλιες ? ) , δεν οδηγει πουθενα την συζητηση .

Σοβαρα τωρα, και βεβαια οι πιθανοτητες να ειμαστε απογονοι των Πελασγων και ποιο πριν των Πρωτοελληνων ειναι πολυ περισσοτερες για παρα πολλους λογους , κλιματολογικους και γεωλογικους ,αλλα και αλλους που στηριζονται στην μυθολογια την παραδοση ,αλλα και στα κειμενα που εχουν διασωθει και γινονται αναφορες στο αυτοχθωνο των κατοικων αυτης της περιοχης .

Πολυ πιθανοτερο απο το να ηρθαν καποιοι αγνωστοι Ι.Ε που κανεις δεν εχει το παραμικρο στοιχειο για αυτους .

Μην ξεχνας οτι ακομη και τον Μυκηναικο πολιτισμο τον ειχαν χρεωσει σε αυτους , αλλα μετα αναγκαστηκαν κ το πηραν πισω .

Ολα τα υπολοιπα περι Σειριου , Ιχωρ κ.λ.π δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα αναφερεις ,αφου εγω δεν εχω πει ΤΙΠΟΤΑ σχετικο ..

Δημοσ.

O κοινός πρόγονος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι απο ιστορίες έζησε περίπου πριν απο 60.000 χρόνια στην Αφρική.

Ε μα ρε telegames τον φτάνεις τον άλλο στο αμήν,δεν δέχεσαι ούτε το DNA.

Εσύ και ο Πασχάλης δλδ,sorry κιολας

Δημοσ.
O κοινός πρόγονος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι απο ιστορίες έζησε περίπου πριν απο 60.000 χρόνια στην Αφρική.

Ε μα ρε telegames τον φτάνεις τον άλλο στο αμήν,δεν δέχεσαι ούτε το DNA.

Εσύ και ο Πασχάλης δλδ,sorry κιολας

Λοιπον , ασε τις εξυπναδες περι Πασχαλη και δεν ξερω τι και ψαξε να μαθεις για τον Αιγαιο αρχανθρωπο .Οπως και για το που βρεθηκε η αρχαιοτερη αναμενη απο ανθρωπο φωτια και τι ηλικιας ειναι .

Μετα δες αυτο που σου ειπα για τις κλιματολογικες συνθηκες της εποχης .

Και στο κατω κατω , επειδη βρεθηκε καποιος σκελετος ο οποιος ειναι αρχαιοτερος ολων μεχρι τωρα, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να βρεθει καποιος ακομη αρχαιοτερος .

Εχε υπ οψην σου οτι και στην Ελλαδα βρεθηκαν τα αρχαιοτερα εργαλεια στην γη στον Περδικα Πτολεμαιδος 2.7-3εκ ετων.

Κοιτα ομως και εδω που αναφερεται η θεωρια περι καταγωγης ανθρωπου να δεις ποσα αναπαντητα ερωτηματα υπαρχουν και οτι υπαρχουν εποχες που βρισκουμε αρχανθρωπους σε διαφορετικα μερη της γης .(πολυγενεση?)

http://www.physics4u.gr/articles/2005/originofhuman1.html

Με λιγα λογια τα πραγματα δεν ειναι και τοσο ξεκαθαρα .

Εγω πιστευω , μεχρι αυτη τη στιγμη , στην πολυγενεση .

Πιστευω οτι οι φυλες των ανθρωπων ηταν εξ'αρχης χωριστες , προιοντα παραλληλων εξελικτικων διεργασιων που καθε μια τους επεκταθηκε ακτινοειδως απο την κοιτιδα της ,δημιουργωντας τον δικο της χωρο.Καθε φυλη , παρα τις μετακινησεις παρεμεναν αμεταβλητοι.Οι ευρωπιδεις,μογγολοειδης,νεγροειδης , ερυθροδερμοι παραμενουν στους αρχικους τους χωρους .τιποτε απολυτως δεν δειχνει οτι οι πρωτοι ανθρωποι ανηκουν σε μια μονον φυλη ,ειχαν μονο μια κοιτιδα και απο εκει απλωθηκαν σε ολοκληρη την υδρογειο.

Αυτο νομιζω οτι δειχνουν ευρηματα αρχανθρωπων ανα τον πλανητη διαφορετικου τυπου , αλλα της αυτης περιοδου, μεχρι και τυποι που υποτιθεται οτι ο ενας ειναι εξελιξη του αλλου φαινεται να συνυπαρχουν.

Αν λοιπον τωρα καθε φυλη εχει την κοιτιδα της θα πρεπει να την αναζητησουμε βασιζομενοι σε ανθρωπολογικα και αρχαιολογικα ευρηματα στις παραδοσεις , στις γλωσσικες συγγενεις και στα δεομενα της γεωφυσικης.

Δημοσ.

οχι ρε συ. αφου ο Homo idaltu εξαφανιστηκε πριν απο 150.000 :rolleyes:

DNA evidence indicates that modern humans originated in east Africa about 200,000 years ago

http://en.wikipedia.org/wiki/Human

Εγω πιστευω , μεχρι αυτη τη στιγμη , στην πολυγενεση .

Πιστευω οτι οι φυλες των ανθρωπων ηταν εξ'αρχης χωριστες , προιοντα παραλληλων εξελικτικων διεργασιων που καθε μια τους επεκταθηκε ακτινοειδως απο την κοιτιδα της ,δημιουργωντας τον δικο της χωρο.Καθε φυλη , παρα τις μετακινησεις παρεμεναν αμεταβλητοι.Οι ευρωπιδεις,μογγολοειδης,νεγροειδης , ερυθροδερμοι παραμενουν στους αρχικους τους χωρους .τιποτε απολυτως δεν δειχνει οτι οι πρωτοι ανθρωποι ανηκουν σε μια μονον φυλη ,ειχαν μονο μια κοιτιδα και απο εκει απλωθηκαν σε ολοκληρη την υδρογειο.

Αυτο νομιζω οτι δειχνουν ευρηματα αρχανθρωπων ανα τον πλανητη διαφορετικου τυπου , αλλα της αυτης περιοδου, μεχρι και τυποι που υποτιθεται οτι ο ενας ειναι εξελιξη του αλλου φαινεται να συνυπαρχουν.

Αν λοιπον τωρα καθε φυλη εχει την κοιτιδα της θα πρεπει να την αναζητησουμε βασιζομενοι σε ανθρωπολογικα και αρχαιολογικα ευρηματα στις παραδοσεις , στις γλωσσικες συγγενεις και στα δεομενα της γεωφυσικης.

εγω θα διαφωνισω στο θεμα της πολυγενεσης και θα υποστηριξω οτη αποψη που λεει ολοι οι ανθρωπο προεκυψαν απο μια μικρη ομαδα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=122219

βεβαια ειναι λιγο παλιο το αρθρο αλλα εχει βασεις

ο elven γιατι βαναριστηκε? :whistle:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...