Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με θερμοκρασίες.


pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω σκληρό δίσκο WD 250GB SATA 8MB buffer 7200Rpm, μητρική κάρτα ASUS P5AD2-E Premium και επεξεργαστή P4 (s775) / 64BIT 630 (3.0GHZ). Με θερμοκρασία περιβάλλοντος 31 °C και ανοιχτές εφαρμογές το DC++ και τον Firefox η θερμοκρασία στον επεξεργαστή είναι 56 °C και στη μητρική 47 °C.

 

1) Είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες;

2) Πώς μπορώ να δω τη θερμοκρασία του σκληρού; Το ASUS PC Probe δείχνει θερμοκρασίες μόνο για CPU και Motherboard.

3) Είναι απαραίτητη η ψύξη του σκληρού με μια ψύκτρα ή ένα ανεμιστηράκι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Basika pusher arkei enas anemistiras koutiou mprosta na tous xtupaei. logika 8a uparxei enas.

Genika oi 8ermokrasies sou einai arketa kales.

programma gia 8ermokrasia diskou einai to: HD tune 2.51. Isws na uparxei kai neoterh ekdosh apo auto :)

psi3h gia disko 8a xreiasteis mono, an deis oti oi diskoi sou pianoun konta 50temp. Eixa problhma me enan, kai mou epiane 56! opote anagkastika agorasa sustima psi3hs.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι 56 βαθμοί για επεξεργαστή σε σχεδόν idle κατάσταση δεν είναι καλή θερμοκρασία. Δηλαδή πόσο θα πηγαίνει στα games;

 

Γύρω στους 65 °C. Το όριο που χρησιμοποιεί το ASUS PC Probe για τον επεξεργαστή (default) είναι 72 °C. Κάποτε τον είχα και overclocked 20% (τον επεξεργαστή) αλλά ποτέ η θερμοκρασία δε ξεπερνούσε τους 70 °C, ακόμη και όταν έπαιζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να αναφέρω ότι έχω ενεργοποιημένο το Q-Fan Control της ASUS - ρύθμιση που γίνεται μέσω BIOS - που ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα του επεξεργαστή στην ιδανική ταχύτητα, ανάλογα πάντα με τη θερμοκρασία. Ενώ βρίσκεται στους 56 °C ο επεξεργαστής, ο ανεμιστήρας του δε δουλευει στο full, αλλά σε μέτρια υψηλή ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να κατεβάσεις από το BIOS το όριο θερμοκρασίας του Q-Fan. Αν μπορεί να το κρατάει κάτω από 50 βαθμούς χωρίς να σου παίρνει τα αφτιά καλό θα είναι. Δεν ξέρω αν αλλάζεις επεξεργαστή σε τακτική βάση στο PC σου, αλλά αν αγοράζεις κάτι που θές να σου μείνει για χρόνια, καλό είναι να μη δουλεύει συνεχώς σε τέτοια θερμοκρασία.

Επίσης οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή δε συγκρίνονται με αυτές των σκληρών δίσκων. Ο σκληρός είναι μηχανικό εξάρτημα ενώ ο επεξεργαστής ηλεκτρονικό. Δηλαδή οι 55 βαθμοί στον σκληρό δεν είναι πολλοί αλλά όχι και για τον επεξεργαστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

everest_ultimate

 

Αυτό το προγραμματάκι κάνει την δουλειά που θέλεις, βλέπεις όλες τις θερμοκρασίες και άλλες πληφορίες του συστήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να κατεβάσεις από το BIOS το όριο θερμοκρασίας του Q-Fan. Αν μπορεί να το κρατάει κάτω από 50 βαθμούς χωρίς να σου παίρνει τα αφτιά καλό θα είναι. Δεν ξέρω αν αλλάζεις επεξεργαστή σε τακτική βάση στο PC σου' date=' αλλά αν αγοράζεις κάτι που θές να σου μείνει για χρόνια, καλό είναι να μη δουλεύει συνεχώς σε τέτοια θερμοκρασία....

[/quote']

 

Προεπιλογή έχει τους 63 βαθμούς (για τη CPU).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δοκίμασα και κάνει θόρυβο μέτριο προς αρκετό (για να μην πω αρκετό). Έβαλα 54 °C ως ζητούμενη θερμοκρασία, αλλά ο ανεμιστήρας δεν τα καταφέρνει και η CPU μένει στους 55-57. Επομένως ο ανεμιστήρας δουλεύει συνέχεια full. Μπορεί να επιλέξω την αμέσως μεγαλύτερη θερμοκρασία στο Q - Fan. 60 °C είναι η αμέσως μεγαλύτερη νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα με μια καλύτερη ψύκτρα θα πετύχεις καλύτερες θερμοκρασίες. Εγώ έχω βάλει τη Hyper48 της CoolerMaster και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Στο λέω γιατί έχουμε επεξεργαστή της ίδιας σειράς. Έχω τον 670 o/c στα 4GHz και τρέχει 38C σε idle και 45C σε full load. Το ανεμιστηράκι της ψύκτρας το έχω αλλάξει με Thermaltake 92mm UFO Fan το οποίο έχει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας που έχω στερεώσει πάνω στην ψύκτρα και δουλεύει ανεξάρτητα το ανεμιστήρι από τον έλεγχο του BIOS ή προγραμμάτων. Κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί πετυχαίνει τις θερμοκρασίες που προανέφερα και δουλεύει την περισσότερη ώρα στις 1500 στροφές. Σχεδόν αθόρυβο. Θα ήταν πολύ καλή λύση και για σένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...